Az idő nem kedvez a rebarbarának (sem). A néni, akitől az utolsó két kilós adagot beszereztem, azt mondta, hogy most nincs több, mert nap kell neki, úgyhogy most várok... Addig viszont a már feldolgozott rebarbarát egy kis palacsintatésztában megsütöttem.
Rebarbarás palacsinta
A rebarbarát kicsit megpucoltam, azaz levágtam a két végét, ahol vastagnak találtam a "héját", ott lehúztam, de többnyire rajta hagytam a szép rózsaszín részeket is.
Egy arra alkalmas edényben cukrot melegítettem majd amikor kezdett aranybarnára válni, rádobtam a rebarbarát, fahéjjal, és gyömbérrel gazdagítottam. Átpároltam, majd egy kevés palacsintatésztába forgattam, és kisütöttem.
Tálaláskor fahéjjal megszórtam.
A palacsintatészta jelen esetben a Csúsztatott palacsinta tésztája volt, hogy könnyebb, habosabb legyen a végeredmény. ITT
A Csúsztatott palacsintát általában csak az egyik oldalán sütik meg, és úgy pakolják egymásra, én ennél a palacsintánál mindkét oldalt megsütöttem. A reberbarának a palacsinta is jó barátja, mert nagyon finom desszertet kaptam.
6 megjegyzés:
Imádom a csúsztatott palacsintát. Rebarbarát még nem igazán ettem, de nem lehet rossz. Inkább biztos nagyon finom
Bianka, ez így van!:) Írtam neked mailt, megkaptad?
Én nem kapok sehol rebarbarát :( Pedig naaaaagyon szeretnék!
Annyira jó recepteket írsz rebarbarával is :)
Livi, most szerintem hazait nem is fogsz kapni egy ideig. A néni, akitől én vettem, és akinek szóltam, hogy kellene 10 kiló, mert befőzném, Ő is mondta, hogy most nem nagyon lesz, mert sok nap kell neki, az meg az elmúlt két-három hétben szinte nem volt...
Nagyon rákattantál a rebarbarára... :) Isteni jó recepteket hozol belőle! Csütörtökön fél 11-kor már nem volt a piacon rebarbara, de pénteken fél 9-kor is már csak azoknak, akiknek félretette az árus... Sajnos én nem voltam közöttük.. :( de remélem, hogy kisüt a nap, és végre én is kísérletezhetek vele!
Felhőlány, én is remélem, mert már millió ötletem van, hogy hogy főzöm be...:)))
Megjegyzés küldése