Nem, nem az van, hogy nem eszünk mást, csak az van, hogy ez olyan lett..., hogy muszáj megmutatnom, minél gyorsabban, hiszen, ha valamikor, hát most van itt a fagylalt ideje!
Semmi extra nincs benne, csak jól el lett találva a hozzávalók mértéke.
Az egyik fontos kedvence a banánfagylalt, amit szerinte a Vári Cukrászdában csinálnak a legjobban...
Vannak dolgok, amivel az ember nem akar harcolni. Ilyen az is, hogy egy fagylalt legjobb kiadása, a felülmúlhatatlan, meg a még soha ilyen finommal szemben nagy az elvárás, magasan van a léc, amit meg kell ugrani... Nem mindig kellenek ezek az akadályok, illetve, nagyon fel kell vértezni magamat, hogy megpróbáljam a lehetetlent, azaz a legjobbat megközelíteni, esetleg le is győzni.
Most valamiért mégis megpróbáltam.
Sikerült.
A fontos azt mondta, hogy, idézem:
"hmmm, ez jobb, mint a Várié, sőt, sokkal jobb, mint a Várié... van még?"
Kell ennél több? Nem, nem kell.
Banánfagylalt
Hozzávalók kb 6 gombóchoz:
- 1 db nem túl érett banán
- 1 dl cukrozatlan sűrített tej
- 2-3 evőkanál juharszirup (esetleg mézzel is kiváltható)
- 1-2 evőkanál barna, vagy nádcukor
- 1 evőkanál vaníliakivonat (el is hagyható)
- 2 dl tejszín felverve
A tejszínt felverjük. Nem kell teljesen keményre, de legyen tartása a habnak. A sűrített tejet, a banánt, és a juharszirupot leturmixoljuk, mehet bele a cukor, de ne egyszerre, kóstolgassuk, hogy mennyire legyen édes. Egy kicsivel legyen édesebb, mint ahogy szeretjük mert fagyasztás után ez kevésbé érezhető majd édesnek. (Ezt Egycsipettől tudom, azóta csinálom én is így...) Öntsük hozzá a vaníliakivonatot, majd ezt az elegyet óvatosan keverjük el a felvert tejszínnel.
Mehet a gépbe, vagy egy jól záródó dobozban a mélyhűtőbe, ahol kb 3-4 óra alatt fagyasszuk le, közben kb 3-4-szer vegyük ki, és vagy egy botmixerrel, vagy egy villával keverjük át.
Én nem szeretem a banánt. Se fagyiban, se sehogy. De ez tényleg jó lett! Krémes, olyan igazi fagylalt. Sehol egy jégdarab, sehol egy felesleges jégkristály, csak krém, és krém.. és a banántól mindez olyan selymesen "csúszós"...
A banán nem volt nagyon érett, ha az lett volna, nem kellett volna bele ennyi cukor.
Ha még pépesebben szeretnénk, a sűrített tejben főzzük kicsit a banánt, a vaníliával, és az édesítőkkel.
7 megjegyzés:
hu, nagyon szép, és biztos finom is:)
Szeretnék most ebből egy kicsit:)
Ez nagyon jól néz ki.:))
Nagyon szép fotókat készítettél - az ízet is érzem, szemléletesen írtad le:)
Wow...wooooow...wwwooooowwww...kérekszépen ^_^
Csorog a nyálam :))))
Ebből is kérnék szépen!
Köszönöm lányok, nagyon köszönöm!:)
Megjegyzés küldése