15 perc alatt garantáltan elkészül. Ahogy nagymamám mondaná, tokkal, vonóval max annyi. Ideális kánikulai ebéd, mert csak össze kell dobni, ott sem kell mellette állni, szinte magától elkészül. Amíg megfő a tészta, elkészül a gombás ragu is.
Gombás-zöldborsós tészta
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 25 dkg gomba (bármilyen, jelen esetben champion)
- 25 dkg mirelit zöldborsó
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- 2 evőkanál szárított kakukkfű
- 25 dkg tészta
Egy arra alkalmas edényben vizet melegítek. Sózom, és ha forr, mehet bele a tészta.
Egy másik edényben a két evőkanál olajat melegítem. A hagymát felaprítom, az olajon megdinsztelem. A gombát megmosom, és felaprítom. Mehet a hagymára. Hagyom, hogy elfője a levét, majd mehet rá a mirelit zöldborsó, és a tejszín. Jöhet bele a kakukkfű, a só, bors.
Összeforralom, a gombát és a zöldborsót puhára főzöm a tejszínben. Közben a tészta is elkészül, leszűröm, és a gombás raguval tálalom.
Remek kis étel. Gyorsan elkészül, variálhatjuk, bármivel. Mehet bele kolbász, esetleg csirkemell kockákra vágva.
5 megjegyzés:
Nagyon szeretem az ilyen könnyű finomságokat
Szeretjük!
Gyors és finom, ráadásul még tészta is van benne, ez igazán kedvemre való fogás! :))
Nagyon jó! :)
Nálam sem készül mostanában egyéb, mint tészta. Vittem! :))
Kedves egészségünkre!:)))
Megjegyzés küldése