2011. július 25., hétfő

Mogyorókrémes keksz


Ez a recept a Kifőztük 2011/4. számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, természetesen, ahogy eddig is, most is ingyenesen. 

Mogyorókrémes keksz

Hozzávalók

a  tésztához:
  • 18 dkg vaj
  •  20 dkg cukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 60 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál só

a töltelékhez:
  • mogyorókrém


Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd nagyjából fél órára a hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen a vaj.
Két sütőpapír között kinyújtjuk a pihentetett tésztát. Eltávolítjuk a felső sütőpapírt, és kekszmintázó hengerrel  mintázzuk, vagy annak híján derelyevágóval a kívánt nagyságúra és formájúra daraboljuk a tésztát.
Sütőpapírra vagy szilikonlapra helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütjük a formákat.
A tepsiben hagyjuk őket kihűlni, majd két-két darab közé mogyorókrémet kenünk.

A mogyorókrém készítése ITT található.


2 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodásan néz ki

szepyke írta...

Köszönöm!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...