A Kifőztük 2011/11. számában jelent meg ez a "recept", ami valójában inkább ötlet, az ennék valamit, de nem sokat, csak éppen valamit témakörre...
Tejfölös vitaminsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy doboz zsíros tejföl (450 g)
- 1 fej lila hagyma
- 2 sárgarépa
- 2-4 retek
- 1 evőkanál sült csirke fűszersó
- bors
- 20-30 dkg ementáli sajt
- 1 evőkanál olíva- vagy lenmagolaj
a tálaláshoz ízlés szerint:
- salátalevél
- pirospaprika
- petrezselyemzöld
Elkeverjük a tejfölt a fűszersóval, az olajjal, megszórjuk a borssal. Meghámozzuk a zöldségeket, majd almareszelőn lereszeljük a répát és a retket, vékony szeletekre vágjuk a lila hagymát. Felkockázzuk a sajtot, és a zöldségekkel együtt a tejfölhöz keverjük. Salátalevélre szedve tálaljuk, megszórjuk pirospaprikával, petrezselyemzölddel.
6 megjegyzés:
Hűű! Ez szép!
Nagyon gusztusosan néz ki! Valami hasonlót szoktam én is készíteni, mindenféle maradékokból csinosan összeállítva,- joghurtos öntetet készítek hozzá, kerti kaporral és petrezselyemmel.Általában ezek a hírtelen ötlettől vezérelt saláták a legjobbak tapasztalatom szerint. :)
Horimarika, és finom is volt!:)
Bori, szerintem is a maradékok hasznosításából születnek a legjobb dolgok...:)
Finom, bár már két hete salátán élek
Szia kedves Szepy!
Ezzel a recepteddel illetve a répatortáddal a lányom első első lett egy iskolai főzőversenyen!!!! Kösziiiiiiiiii!!!
Panni
Csetbox
Csetbox, jaj de jó! Nagyon büszke lehetsz a leányzóra! Gratulálok!:)
Van esetleg fénykép, mert szívesen felteszem a blogra, mert nagyon büszke vagyok rá! Köszönöm!:)
Megjegyzés küldése