Spenótos-fetás kenyér
Hozzávalók:
- 475 g liszt
- 275 ml víz
- 2 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 csomag szárított élesztő (7 g)
- 2 evőkanál olívaolaj
A töltelékhez:
- 50 g fenyőmag
- 250 g mirelit spenót, kiolvasztva
- só, bors
- őrölt szerecsendió
- 150 g feta
- 1 tojássárgája
- durva tengeri só
A kenyér hozzávalóit beleteszem a kenyérsütőbe és megdagasztom, megkelesztem.
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A fenyőmagot megpirítom egy serpenyőben (zsiradék nélkül). A kész tésztából egy 38x33 cm-es téglalapot nyújtok. Elterítem rajta a kiolvadt spenótot, majd kicsit megsózom, valamint megszórom frissen őrölt borssal és szerecsendióval. Rámorzsolom a fetát és megszórom a fenyőmaggal. Ezután a hossza mentén feltekerem, mint a bejglit, majd szintén a hossza mentén kettévágom. A két hosszú 'csíkot' a nyitott felükkel felfele fordítom, majd az ujjaimmal amennyire lehet összenyomkodom, hogy ne legyenek nyitottak. Egymás mellé fektetem és összefonom őket. A tekervényt hosszú sütőformába fektetem. A tojássárgáját felverem egy kanál vízzel, majd megkenem vele a kenyeret. Végül megszórom a tengeri sóval és kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése