2009. június 5., péntek

Nutella és Mogyoró krém nugát összehasonlítása

A Nutella és a Lidl-ben kapható Mogyoró krém nugát összehasonlítása a következő:
400 g-os kiszerelést alapul véve, bár a képen a Nutella nagyobb, de összetevőkben ugyanaz van benne, mint a kisebbekben, csak az ára változik.


Tehát:


Mogyoró krém nugát Ára: 399,- Ft

Nutella Ára: kb 649,- Ft


Mogyoró krém nugát: cukor, növényi olaj, mogyoró: 13 %

Nutella: cukor, növényi olaj, mogyoró: 13 %



Mogyoró krém nugát : kakaó: 7,5 %

Nutella: kakaó: 7,4 %



100 g-termékben:

Mogyoró krém nugát: Energia: 553 kcal

Nutella: Energia: 530 kcal

Mogyoró krém nugát: fehérje: 5,9 g

Nutella: fehérje: 6,9 g

Mogyoró krém nugát: Szénhidrát: 52,1 g

Nutella: Szénhidrát: 56 g

Mogyoró krém nugát: zsír: 35,7 g

Nutella: zsír: 31 g

Vitaminokat nem sorolom fel, azt tessék megnézni az üvegeken. Ezt a fajta terméket nem pont a vitamin miatt fogyasztjuk... Legalábbis én, nem pont azért.

Süteménybe szoktam belőle tenni, illetve főleg palacsintába, és igen, van, hogy kanállal eszem....
Süteménynél lényeges, hogy ne csak egy cukrozott massza legyen. Nekem úgy tűnik, hogy nagy különbség összetevőben nincs, de az árban van... Jól gondolom?
Megbizható még a Cora saját ilyen terméke is, de mivel az nincs jelenleg itthon, nem tudtam belevenni. Ha veszek, pótolom!

5 megjegyzés:

Wise Lady írta...

No igen. Ez így van, jól gondolod. Sőt sok minden másnál is. Általában egy márkanév 40-50%-kal dobja meg az árat. Érdemes sajátmárkás termékeket venni, csak jól ki kell tapasztalni, hogy melyik a gagyi, azt nem, de nagyon sok noname megfelelő minőségű termék létezik. Tanulságos volt a cikked. Köszi

erős ildikó írta...

Érdeklődéssel olvastam, mert a párom imádja, akárminek is hívják (én nem szeretem a mogyorókrémet.)
Viszont úgy tűnik, hogy ez esetben nem érdemes ragaszkodni a márkanévhez, igaz?

szepyke írta...

Én is azt vettem ki, hogy nem érdemes. Mivel egy időben heti rendszerrel sütöttöm a Nutellás kalácsot, rengeteg fogyot belőle, és hát nem túl olcsó... Akkor kezdtem el nézelődni, hogy mi a különbség a Nutella és a többi között. És érdekes volt, hogy van olyan, amelyik szinte ugyanaz. Esetleg eltér a vitamin bennük, de az pont nem is érdekelt, az a fontos, hogy a mogyoró és a kakaó jó arányban legyen. És azért közel 300,- Ft-al olcsóbban venni, az nem kevés.
Wise Lady, a Cora-s saját mogyoró kréme is tökéletes, de a Tesconak vannak nagyon gagyi saját termékei, ebben teljesen igazad van!

Napmátka! Én is imádom. Nem nagyon merem bevallani, hogy simán kanállal is elnyalogatom. :)) És ezesetben a márkanév tényleg csak pénzben mérhető.

trinity írta...

Szepyke,
engem a mogyorókrémekben csak a sok adalék az, ami nagyon zavar...Igazán nem akarok önreklámot csinálni, de nézz be hozzám: az egyik TV Paprikából készítettem házi nutellát. A munkaigénye nem több 10 percnél és sokkal csokisabb...Akik kóstolták, azoknak ízlett!!!

http://zamatesillat.blogspot.com/2009/03/nutella-igen-de-hazilag.html

szepyke írta...

Köszönöm Trinity, megnézem. Nekem is van egy receptem, de mindig egyszerűbb volt megvenni a boltot. Megyek és megnézem a te receptedet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...