Az évet egy hatalmas pizzával a tálcánkon búcsúztattuk. Valahogy nem akartunk se virslit, se semmi "hivatalos" szilveszteri ételt enni, mondjuk az elsején szokásos malac/disznó már ázott a sörben, így valami olyan kellett, ami gyors, könnyű, filmnézés közben nem eszem le magam vele, és főleg nem szorulok ki a konyhába miatta...
És akkor felrémlett, hogy egy pár napja Limaránál felbukkant egy kép, amitől komoly nyálelválasztás indult el nálam... A kép ITT.
Minden hozzávaló volt itthon. Megkérdeztem az étkezésben érdekeltet, hogy mit szólna egy pizzához, gyorsan jött a válasz, és én két perc alatt be is gyúrattam a tésztát a géppel.
Hozzávalók:
Hozzávalók (2 db pizzához)
- 30 dkg liszt
- 1,5 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 evőkanál oregano
- 1,75 dl víz
- 1 dkg élesztő
- 1/2 teáskanál cukor
A hozzávalókat kimértem és a géppel meggyúrattam. Magára hagytam a tésztát, de a sütőt begyújtottam.
Feltúrtam a hűtőt, hogy mi is lehetne a feltét a pizzánkra.
Ami ment rá:
- paradicsompüré
- paprikalekvár
- oregano
- extra csípős szalámi
- sonka
- tarja
- kolbászkarikák
- sajtok (Mozarella, Trappista)
Az egyik pizza alapja paradicsompüré (azaz sűrített paradicsom) oregano, rá sonka, kolbász, tarja, sajtok.
A másik pizza alapja csípős paprikalekvár ITT , oregano, rá sonka, extra csípős szalámi, kolbász, sonka, sajtok.
Ahogy a tészta duplájára kelt, kinyújtottam, sőőőőőőt, megpróbáltam dobálni, ahogy azt ugyebár kellene, nah, ezt hagyjuk...
Mindkettőt megkentem az alapkrémmel, megszórtam oreganoval, mentek rá a feltétek, majd mentek a sütőbe. (Teflonos tepsibe tettem, csak úgy, mindenféle sütőpapír, olajozás, szilikonlap nélkül)
Legnagyobb lángon sütve 15-18 perc alatt készre sütöttem őket.
Limara, ezer hála ezért a receptért!
Ez az adag két felnőtt bőséges adagja, mi nem tudtuk megenni egyiket sem egyszerre, de azért az este folyamán elfogyott...
Valamit azért muszáj vagyok megjegyezni! Vigyázzunk vele, hogy a sonkáknál és a felvágottaknál minél semlegesebb ízűeket válasszunk, mert ami eleve sósabb, az a sütés alatt úgy elsósul, hogy utána kiihatjuk a Dunát is... Mondjuk ez az élvezeti értékéből nem von le, csak tegyünk magunk mellé egy vödör vizet is!
11 megjegyzés:
Azért kapcsoltam be a gépet, hogy most a Limara-féle pizzareceptet próbáljam ki:)) meggyőztél, hogy érdemes:)
Szepykém! Egészségetekre! Örülök, hogy tetszett! :)))
Nálad is pizza?:))
Nálunk is volt, 2 ünnep közt..A tészta is ugyanaz..Valószínű, én még régebben találtam Limaránál, mert korábban is ezzel a tésztával dolgoztam:))Ami jó, azon nem változtatok:D
Jajj, de szép!!!!
Nahát! Nálunk is pizza volt! Bár nem Limaráé, egyszer azt is kipróbálom.
Nagyon guszta!:-))Én is pizzákat gyártottam ma,vajon miért jut sokunk eszébe?:-))
Csatlakozva a többiekhez.
Nálam most sül a pizza:)))))
KataKonyha, mindenképpen ajánlom, Isteni volt!:)))
Limara, megint meghajlok a tudásod előtt, és örök hálám ezért a receptért!:)))
Trinity, igen nálam is... Reggel láttam a tiédet, csak nem volt időm kommentelni, mert indultam, de majd most!:)
Andi, és Isteni is volt!:)))
Benzsi, kellett valami a húst, hússal helyett!:) Jött a húsos pizza!:))))
Andi, mert "könnyű" ,ami egyébként szerintem nem igaz, és imádjuk, azért!:) Szerintem!:)))
DebiGabi, akkor viszem a pizzás tányérom!:))))))))))
Nálam nem sült most pizza:(
De a tied csuda szép lett:))))
Kellett nekem ilyenkor belesnem hozzád :O vacsiztam, de a pizzádat bevállalnám!
Krisztina, nálad biztos készült valami más finomság!:)
Csibe, most egy darabka almáspitét tudok felajánlani esetleg!:)
Megjegyzés küldése