Szeretem a levest. A krémleveseket pláne. Régóta "főzöm" ezt a fajtát, és eddig mindenki azt hitte, hogy valami különlegesség. Mindig elkérik a receptet, majd meglepődve jegyzik meg, hogy nem hitték, hogy ez ennyire egyszerű... Pedig az.
És olcsó is, mert nem kell hozzá semmi extra. Nah, mutatom! Az adagok kb két bőséges adagra elegendőek. Érdemes többet készíteni, mert úgymond eteti magát, másrészt, ez a leves egy remekül variálható alapleves, majd mondom, hogy miért, tehát:
Sajtleves
Hozzávalók:
- 2 db camping sajt, (azaz ömlesztett sajt, márka teljesen mindegy)
- 1 liter alaplé, vagy két erőleves kocka
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
Tálaláskor opcionálisan:
- reszelt sajt
- sült bacon
- píritott kenyérkocka
- tortellini vagy bármilyen tészta
- tulajdonképpen, amit szeretünk...
Ha alaplé van a birtokunkban, akkor azt melegítjük, ha leveskockával dolgozunk, akkor a két kockát egy liter vízben feloldjuk. Az ömlesztett sajtokból az egyiket belenyomjuk, jól elkeverjük. A másik sajtot kinyomjuk, elkeverjük a két evőkanálnyi liszttel, a forró levesből hozzá merünk, csomómentesre elkeverjük, majd apránként a leveshez keverjük, és összeforraljuk őket. Ha kell, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés őrölt szerecsendióval.
Készen vagyunk!
Kb öt perc volt az egész!
Tálaláskor mehet rá bármilyen reszelt sajt, sült bacon, amit jelen esetben két hurkapálcára tekerve sütöttem meg, hogy látványosabb legyen. Ha ezzel tálaljuk, ne tegyük a levesbe, inkább mellé, mert elázik, és elveszíti a ropogósságát!
Mehet még hozzá bármilyen tészta, amivel szintén remek lesz, píritott kenyérkocka, tehát, bármi, amivel megeszi akinek szánjuk.
Írtam, hogy ez egy alapleves. Igen, tényleg az. Lehet belőle fokhagymakrémleves például, csak annyi a dolgunk, hogy ízlésünknek megfelelő mennyiségű fokhagymát nyomunk bele, és már kész is az illatos, sűrű, krémes fokhagymaleves!
Ha húslevest készítünk és megmarad egy kis leves, esetleg egy levesben főtt hagyma, turmixoljuk le, és tegyünk hozzá krémsajtot. Mivel a krémsajt szinte semleges ízű, remekül variálható krémleveseket készíthetünk belőle!
18 megjegyzés:
A krémlevesek nekem is a gyengéim. :)
Lecsúszna egy adag:D Tényleg pofonegyszerű!
Köszi az ötletet,raktároztam :-)
Főleg a fokhagymás tetszik nagyon,tuti kipróbálom!!!
Puszedli, igen, igen!:) Nekem is!:)
Kiskukta, tényleg az. Öt perc és már a kanapén ücsörögsz vele, és kanalazod!:)
Hajnal, majd számolj be róla!:)
Na én az ilyen gyors finomságokat szeretem! Már vittem is a receptet, aztán meglátjuk;-)
Gyors, finom, guszta, mi kell ennél több :)
Krémleves, szuper! Tetszik ez a campinges megoldás.
Nagyon tetszik! Ki fogom probalni!
Úgy látszik mostanság belőled-tőled főzök:-) Épp brokkolit főztem, és sajnáltam volna kiönteni a levét, felpattantam a netre erre mit látok? Ömlesztett sajt is volt itthon, ugyhogy két perc múlva már ettük is a fini levest.
Tetszik nagyon,legjobban a "rátét":-))
Én is mennyire imádom a krémleveseket, pláne akkor, ha nem fekszem ájultan :))
Hú, ez nagyon jól hangzik! És hogy 5 perc alatt kész van... ezt tényleg ki kell próbálni!!! : )
És még annyi, hogy zseni vagy! Már iszonyat fáradt vagyok, de nem bírok felállni a gép mellől, annyira jó a blogod!!! Először csak olvasgattam, amiket írsz, mert a stílusod fogott meg először, de közben rájöttem, hogy nagyon jókat főzöl is! Eddig én csak muszájból főztem és csak ritkán kerülök oda, hogy ihletből adom elő, de úgy érzem, mostantól többet leszek a konyhában!
Latsia, én meg most készülök hozzád nyalogatni a képernyőt. Hát van neked szíved? Miket tettél fel ma?Kész vagyok!:))
Bianka, mondjuk egy nagy tál palacsinta... Most valahogy azt ennék. :))) De, köszönöm, tényleg ez a legjobb benne!:))
Egycsipet!:))) Hát, gyerünk campingezni!:)))
Judith, nálatok is van camping sajt?:)))))
Madison, ennek örülök! Semmit nem szabad kidobni, szinte minden jó valamire!:)))
Andi, Te is tudod, hogy mitől döglik a légy!:)))
Csibe, már jól vagy?:)) Köszönöm!:))
3Gracia, jesszusom, zavarba hozol!:))) Köszönöm, nagyon kedves vagy! Érezd jól magad! Kérsz egy kis levest esetleg? :))
Csatlakozom 3Gracia bejegyzéséhez, én is jól itt ragadtam, mert főzni is imádok, meg Londont is. Ugye azért még lesznek Londonos posztjaid?
Madison, komolyan zavarba hoztok!:))
Ha minden jól megy, lesz még London!:)))
Remélem, és most lekopogtam, bal kézzel alulról a fejemen...:))))))
Muszáj megjegyeznem: mióta ezt a receptet magamévá tettem, a férjem - aki nem levesrajongó - hetente egyszer szól, hogy kéne már ilyet főznöm. Ne tudd meg hányszor csináltam már azóta, számára megunhatatlan, én már kicsit azért kezdem:)
Viszont nagyon örülök, hogy végre valami lé alapút is magába vesz, és ha ez kell neki, ám legyen, miután tényleg percek alatt kész van, nem is terhelő dolog, meg olcsó is.
Örök hálám üldözzön érte...... csak utol ne érjen:)))
Madison, nekem nagyon tetszik, hogy megemlítetted!:))) Köszönöm!:))))
És már láttam a háládat a múltkor, de aztán zöldre váltott a lámpa és lemaradt...:)))))
Megjegyzés küldése