Az ősz borongós-ködös időjárását és a tél csikorgó hidegét tehetjük barátságosabbá ezzel a kifejezetten felnőtteknek szánt itallal. Nincs kőbe vésett recept, a fűszerezés és az édesítés saját ízlésünknek megfelelően variálható.
Ez az én változatom, egészségünkre!
Ez a recept a Kifőztük 8-as számában jelent meg, az újság ingyenesen letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról!
FORRALT BOR
Hozzávalók 2 személyre
- 4 dl bor (fehér vagy vörös, akár vegyesen is)
- 1 dl víz
- 2-4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál darabos fahéj
- 4-6 szem szegfűszeg
- 4-6 szem szegfűbors
- 4-6 szem borókabogyó
- egész rúdnyi fahéj
A fűszereket mozsárban megtörjük, majd a borral, a vízzel és a cukorral felmelegítjük. Ne forrjon fel, mert elillan az alkoholtartalma! Amikor gyöngyözni kezd, elzárjuk a gázt alatta, majd megkóstoljuk; ha kell, édesítjük, esetleg hígítjuk vízzel, ha nagyon erős lett. Tálaláskor sűrű szűrőn keresztül poharakba merjük, majd beletesszük az egész rúd fahéjat, amivel a forró italt kavargathatjuk. Gazdagíthatjuk cukrozott narancshéjjal, amit tálaláskor a poharakba kanalazhatunk.
11 megjegyzés:
Nálunk most pont ehhez való idő van.Esős, borongós.
Borókabogyót még nem tettem bele és szegfűborsot sem.
Én narancsot is szoktam bele tenni, feldobja.
Éedekes ez a borókabogyós változat!
Barátoknak szoktam készíteni egy jó hideg téli estén :)
Hát kell ehhez kommentár?
Jó, hogy eszembe juttatad, máris készítem.
Szeretjük! :))
Igeeeeeeen forralt bor, de jó, hogy eszembe juttattad, pénteken ezzel zárjuk a hetet! :-)
Kéééérek! Ha már kihűlt akkor is! :)
Kéééérek! Ha már kihűlt akkor is! :)
Nelli, szerintem mostantól csak ilyen idő lesz...
Dia, az is van benne!:) mármint narancshéj.
Lekvároskukta, átgondoltam, lehet, hogy azt nem is teszek bele? Megnézem a hétvégén megint...:)))
Bianka, úgy a legjobb!:))
Ivan, egészségünkre!:))
Szemirámisz, sokan vagyunk így ezzel!:))
Pocak Panna, hétfőn meg ezzel kezdjük...:)))
Drága Csibe, már hozom is!:)
Ez a képet látva, megjött a kedvem egy kis forralt borozáshoz. Találtam is tegnap egy jó kis boros oldalt, ha valakinek valami kérdése lenne a boroktól http://minu.me/-vinopedia
Megjegyzés küldése