A chips sok gyerek és felnőtt kedvenc csemegéje. A zacskós változatok túl sok sót és olajat tartalmaznak. Ha nem sajnáljuk rá az időt, finom és egészséges chipset készíthetünk szinte minden zöldségből, amit szeretünk. Ezek a chipsek nem lesznek annyira szárazak, ropogósak, viszont jóval egészségesebbek, mint zacskóba zárt társaik. Fogyaszthatók magukban, esetleg krémlevesek betétjeként, vagy finom sajtkrémbe mártogatva.
Ez a recept a Kifőztük 9-es számában jelent meg, az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.
ZÖLDSÉG CHIPSEK MÁRTOGATÓSSAL
Hozzávalók
- cékla
- sárgarépa
- krumpli
- paszternák
- olívaolaj
- só
- 1 Camping sajt
- 2-4 evőkanál tejföl
- só
- bors
- újhagyma vagy snidling
A zöldségeket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, a zöldségeket minél szellősebben ráterítjük. Meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk sóval. Ezekkel bánjunk takarékosan, csak éppen, hogy spricceljük le, ne tocsogjon az olajban, ne álljon a sóban. A tepsit a sütőbe tesszük, a zöldségeket a legkisebb fokon többszöri átforgatás közben megsütjük. A sütési idő nagyjából két óra, eközben fél óránként ellenőrizzük, rázogassuk meg a zöldségeket, hogy a még nedves darabok is átsüljenek.
A mártogatóshoz a hozzávalókat összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és már tálalhatjuk is.
Minél tovább sütjük, annál ropogósabb chipset kapunk, de vigyázzunk rá, hogy ne égjen meg, ne száradjon ki túlzottan!
3 megjegyzés:
Ötletes, jó vendégváró is, finom lehet
Nagyon finom és egészséges!:-)
Karácsony előtt különösen praktikus, mert nem hízlal!
Megjegyzés küldése