Hát, nem ez a desszert fogja nyerni a legszebb desszert kategóriát... viszont, finom, nagyon könnyen elkészíthető... elnyeli a húsvétról maradt, vagy bármiért megmaradt kalácsot, vagy kenyeret.
Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, tálalható melegen, hidegen, tehát tuti befutó amikor az ember úgy ér haza, hogy már a lépcsőházban érzi, hogy belép és feltépi a hűtőt, mert édességet akar enni, de gyoooooooooorsan!!!
Kalácspuding
Hozzávalók
- 30-40 dkg kalács, vagy kenyér
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg fehércsokoládé
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 3-4 dl tej
A kalácsot felszeleteljük, egyik oldalukat vékonyan vajjal bekenjük. A sütőtálat (ami lehet bármi, ami bírja a sütőt... pitetál, jénai) vékonyan kivajazzuk. A kalácsokat vajas felükkel felfele a tálba rétegezzük.
A tejet összekeverjük a tojással, vaníliakivonattal, a nagyobb darabokra vágott fehér csokoládéval. és a cukorral. Jól elkeverjük, majd gőz felett (tapasztaltabbak kisláng felett) pár perc alatt összefőzzük. Amikor a krém sűrűvé válik, készen vagyunk.
A krémet a kalácsokra rétegezzük, majd 180 fokos sütőben megsütjük. Sütési idő nagyjából 20-25 perc.
Soufflé formában készítve egyszemélyes darabokat is készíthetünk belőle.
3 megjegyzés:
Ez nagyon ötletes, ha pld. maradék kalácsot is esetleg már szikkadt, fellehet használni és könnyen elkészíthető.
Nagyon finom lehet
Éva, Bianka, köszönöm, kedvesek vagytok!:) Valóban nagyon finom és nagyon egyszerű!:)
Megjegyzés küldése