A húsvéti sonka főzővízéből is készülhet ez a leves. Annyira finom, hogy egymás után háromszor készítettem el, mert abbahagyhatatlan. A sonka főzőleve nélkül húslevesből vagy alapléből is készülhet. Nálunk csemege tormából készült, de Isteni lehet erősből is, sőt, bátrabbak maguk is lereszelhetik a tormát hozzá. A recept a Kifőztük 2011/4. számában jelent meg, az újság, ahogy eddig is, most is ingyenesen letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.
Tormakrémleves
Hozzávalók
- 1 üveg ecetes torma (20 dkg)
- 1 l sonkafőzőlé vagy húsleves
- 4 dkg liszt
- 4 dkg vaj
- só
- bors
- 2 dl tejszín
a tálaláshoz:
- pirított húsos szalonna
- snidling vagy újhagyma
- 1 dkg olvasztott vaj vagy 1 evőkanál olaj
A fölolvasztott vajon átpirítjuk a tormát meg a lisztet. Csomómentesre keverjük a sonkalével vagy a húslevessel, majd dúsítjuk a tejszínnel. Szükség esetén sózzuk – bár a sonkalé általában elég sós –, megszórjuk frissen őrölt borssal. Forrás után azonnal tálalhatjuk.
Tálaláskor megszórjuk pirított szalonnával vagy sonkával, snidlinggel vagy újhagymával, meglocsoljuk pár csepp olvasztott vajjal, esetleg olajjal.
6 megjegyzés:
Szepyke, zseniális vagy. Köszönöm a receptet, vittem! :)
Tetszik a tálalás
Nagy leveses vagyok, ezt tuti kipróbálom!
Anyám...akarom ezt a levest!!!
Duende, remélem ízlett!:)))
Bianka, nekem is, imádom a pöttyös edényeimet!:)
Puszedli, majd meséld el, hogy hogy ízlett!:))
Mézeskalács, kipróbáltad?:)
Még nem, de a sonka főzőleve a fagyasztóban várja, hogy tormát vegyek:)
Megjegyzés küldése