Üdvözlöm az egybegyűlteket!
Mielőtt bemutatnám legújabb fagylaltkreációmat, megkérek mindenkit, hogy kapcsolják ki mobiltelefonjaikat. Teljes csöndet kérek, illetve, megkérnék mindenkit, hogy álljanak fel, hogy ezzel is megadják a tiszteletet ennek a csodának...
Köszönöm!
És akkor következzék a Rebarbara de lux, azaz a Rebarbarából készült fagylalt luxus kiadása...
Álom...
Imáááááááááááádom!
Egyszerűen abbahagyhatatlan... az illata, az íze, a fűszeressége...
Azt hiszem, hogy ezzel a fagyival magasra tettem a mércét...és még csak május van.. és még a fagyigép sem került elő... előre rettegek, hogy mik jönnek még... Hát... gyertek, rettegjetek velem!:)
Rebarbara de lux - marcipános rebarbarafagylalt kardamommal fűszerezve
Hozzávalók
- 10-15 dkg rebarbara
- 2-4-6 evőkanál porcukor (ízlés szerint adagolva...)
- 1 dl cukrozatlan sűrített tej
- 6 dkg marcipán
- 5 zöld kardamom porított magjai
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 2 centi friss gyömbér lereszelve
- egy csipetnyi fahéj
- 4 dl felvert ízesítetlen tejszín
A rebarbarát és 2 evőkanál cukrot összefőzzük az 1 dl sűrített tejjel. Jöhetnek bele a fűszerek, azaz a gyömbér, a porított kardamom, és a fahéj. Az összefőzés nem tart tovább kb. öt percnél, mert a rebarbara pillanatok alatt megfő. Adjuk hozzá a marcipánt és a vaníliakivonatot, majd az egészet turmixoljuk vagy botmixerrel krémesítsük, majd hűtsük ki.
Ha teljesen kihűlt, óvatos mozdulatokkal keverjük össze a felvert tejszínnel, majd kóstoljuk meg. Ha éppen elég édes, adjunk hozzá még 1 evőkanálnyi porcukrot. Ha már elég édesnek érezzük, nem kell hozzá több cukor.
A rebarbara fanyarságát semmiképpen ne nyomjuk el a cukorral, mert ez akkor lesz az igazi, ha fanyar, savanyú marad.
Ha van fagylaltgépünk, a masszát öntsük bele és kavartassuk vele készre a fagyit, ha nincs, adagoljuk zárható dobozba és tegyük a mélyhűtőbe. Kifagyasztása közben óránként kavarjuk át botmixerrel.
A recepthez használt kardamom a Fűszeráruház ajándékaként érkezett hozzám. Köszönöm a megkeresésüket, remélem, tetszik a recept, amihez az általuk használt fűszert használtam.
Mivel még másik két fűszert is kaptam, további receptek várhatóak... megsúgom, hogy a kardamom elnyerte a tetszésemet, úgyhogy hozok még majd vele mást is. Addig nézzetek be a Fűszeráruház oldalára, biztos találtok valamit, amit szívesen kipróbálnátok, megrendelnétek.
A fagylalt színe ne tévesszen meg senkit. A rebarbara zöld és rózsaszín, de ebben a fagyiban szinte csak a leve van, annyira szétfőtt, viszont előtte nem karamellizáltam, így nem barnult meg. Nagyon szeretnék rózsaszín rebarbarát találni, de eddig nem sikerült... Ez is inkább zöld, mint fehér... de a rengeteg tejszín miatt hígult, viszont a krémességéhez elég fontos volt a tejszín.
8 megjegyzés:
Gyönyörűűűűűűűű! (irigy vagyok :D)
Csodás!
Szívesen megkóstolnám, a rebarbarát szeretem nagyon.
Kovács Micike, már én is... elfogyott...de már be van hűtve a következő..:)))
Trinity, nagyon finom is lett!:)
Kati, nagyon jól kiegészítik egymást a rebarbara és a marcipán...:)
NAgyon finom lehetett
Bianka, az volt!:)
Ez szó szerint egy álom :) Isteni lehet :) Én is gondolkodtam rebarbara fagyiban, de ezt a változatot,nagyon megkívántam, huh ez egyszerűen kell :)
Vikvi, valóban az!:))
Megjegyzés küldése