A horchata a világ számtalan táján kedvelt italt. Sok helyen készítik, mindenki a magáénak vallja, így eredeti receptje valószínűleg nincs is, minden nemzet a saját képére és ízlésére formálva fogyasztja. Ennek a változatnak rizstej az alapja. Készítik mandulatejből vagy különböző olajos magvak tejének keverékéből, néha tehéntejet is adnak hozzá. Tesznek bele zöldcitromot, vaníliát, ki hogy szereti, úgy alakítja.
Aki szereti a tejberizst, főleg, ha fahéjjal szereti, az próbálja ki ezt az italt, mert ez amolyan folyékony tejberizs...
Ez a recept a Kifőztük 2011/5. számában jelent meg.
A rizstej házi elkészítését ITT mutattam.
Horchata
Hozzávalók
- 3 dl rizstej
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
- 4 dkg cukor
a tálaláshoz:
- őrölt fahéj
- jégkocka
- fahéjpálcák (elhagyhatók)
A rizstejbe keverjük a cukrot és a vaníliakivonatot. Tálaláskor poharakba töltjük, jeget teszünk bele, megszórjuk fahéjjal, beleállítjuk a fahéjpálcát, így kínáljuk.
A megadott mennyiségekből két, egyenként 1,5 dl-es pohárnyi ital lesz.
Még halkan megjegyzem, hogy készült már belőle fagylalt is... az maga a tömény tejberizs... hamarosan hozom...:))))
A wikipédia ezt írja róla...
1 megjegyzés:
Finom lehet
Megjegyzés küldése