Nah, hát itt van a hűtő ízű zabpelyhes keksz...
Másoknak ízlett,nekem nem. Azért felteszem, mert akinek nincs mellékíze a zabpelyhének, annak akár be is jöhet...
Zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
- 8 dkg zabpehely
- 5 dkg liszt
- 1 kiskanálnyi sütőpor
- 6 dkg vaj
- 6 dkg méz
Hozzá keverhetünk még:
- színes cukorkákatdiót
- kókuszreszeléket
- mandulát
- mogyorót
- csokoládé darabokat
- gyümölcsöt (akár aszalt gyümölcsöket is!)
A liszet a sütőport, a zabpelyhet elkeverjük. Hozzá reszeljük a hideg vajat, hozzá keverjük a mézet. Ha bármilyen plusz dolgot szeretnénk hozzá adni, azt most adjuk hozzá! Össze gyúrjuk, majd egy hengert formálunk belőle. Tegyük a hűtőbe egy fél órára, hogy visszadermedjen.
A sütőt 180 fokra kapcsoljuk (gázsütő 4-es fokozat). A hengerből kb egy centis darabokat vágunk, és sütőpapíron, szilikonlapon, vagy kivajazott tepsiben kb 10 perc alatt készre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni!
A hozzá keverhető dolgoknál a súly kb annyi legyen, mint a zabpehely súlya!
A zabpelyhet át is piríthatjuk felhasználás előtt, azaz tegyük egy serpenyőbe és folyamatos kevergetés mellett melegítsük át egy kicsit.
A színes cukorkákat még Sopronban vettem a Harrer Chocolatban, amiről ITT írtam.
Ha ilyen nincs otthon, tökéletesen megfelel a Francia drazsé, vagy az M&M's is.
15 megjegyzés:
Látványra nagyon cuki :)))
Nekem nagyon tetszenek a színes tallérjaid!:))
Azt hittem smarties van benne,szerintem nagyon mókás.
Így egy gyerek is simán megenné a zabpelyhet.
Én a LIDL-be vettem jó minőségű zabpelyhet,kék a csomagolása.
Ajánlom neked is.
Egyébként én is gyakran érezek olyan mellékízeket amiket más nem.
...de én ennek örülök!
Pedig tényleg jól néz ki :))
Nagyon aranyos. Látom te is kincsként tartalékolod a harreres dolgokat, és nem pazarlod :D
Innen nem látszik a hűtő illat:))))
A keksz nagyon csodás. Nálunk a színes csokik már rég elfogytak volna , és nem a lányok ették volna meg :))))))
Látványban teljesen rendben van! Nagyon jól mutat benne a színes cukorka! :))
Rékához csatlakozom, én is azt a márkát használom és eddig nem volt vele gond...
Látványra csuda guszta, de átérzem a hűtőíz- dolgot.:S A helyedben simán kieszegetném belőle a csokibogyókat.:)
(Csak zárójelben jegyzem meg: pech, hogy pont egy olyan sütibe "pazaroltad" a finom csokidat, ami neked nem ízlik.)
Ma már csak a bedagasztott pizzát akartam kisütni, de erre még szorítok időt :)
Nagyon kis mutatósak lettek :)
Szépen néznek ki!:)
Szuperül néz ki!!!
Én is sokszor érzek fura ízeket a sütiken, vagy a serpenyő izét a húson:D
Mások meg hülyének néznek, hogy ők nem érzik...
Teljesen jol nez ki, en gyakran keszitek ilyet! Azota mar megkedvelted a zabpelyhet, kostoltal mast?
Nálunk is gyakori vendég a zabpehlyes keksz, édese/sósan, minden formában :).
Szerintem próbálj ki egy más márkájú pelyhet, lehet azon nem fogod érezni. Amúgy lehet, hogy már maga a tudat, hogy érezni fogod rajta a hűtő "ízét", ront az élvezeti értéken. Én így jártam a legutóbbi kuglófommal, a pudingnak volt fura íze, amit csak én éreztem. Ezért nem is ízlet...
Bianka, köszönöm!:))
Andi/cuki, köszönöm, külsőleg nekem sem volt vele bajom...:))
Réka, még átgondolom, hogy akarok e megint kisérletezni vele...:))
Csibe, ez tény...:)
Araniel, még jó hogy. Csak a csokikat pusztítottuk el eddig...:)
L.Krisztina, mesélj, ki ette volna meg?:)))
Felhőlány, köszönöm a megerősítést, még várok vele!:))
Ms.Poppy, nah, azért nem pazaroltam el, úgy, ahogy írtad.. kiettem belőle a csokit!:)))
Jucy, majd mesélj!:)
Mandy, köszönöm, a nevükben is!:)
Maryenne, kedves vagy, köszönöm!:)
SzandraDEE, én nem néznélek hülyének... én szoktam olyat mondani, hogy tyúkol íze van a csirkének... pedig soha nem ettem tyúkolat..:))
Delish, még nem, még várat magára..:))
Ami, nah, igen... én egyszer tettem valamibe tejport és mosópor íze lett a sütinek...:)
Megjegyzés küldése