Gyerekkorom köszön vissza erről a képről.
A nagymamám sütött mindig rósejbnit, amiből az a darab volt a legjobb, ami jó vékony volt, és roppant a harapásnál. Azokért a szemekért külön harc ment.
Nyáron kovászosuborkával, télen egy szelet hússal.
Nem tud kimenni a divatból.
Bárhol, bármikor.
Ha nagyon nem bírok magammal, leöntöm egy kis tejföllel és reszelek rá egy kevés sajtot...
15 megjegyzés:
én is rajongója vagyok:)
Igeeeen!
Kezdők kedvéért: nem azonos a hasábburgonyával, a fagyasztottal pedig végképp köszönőviszonyban sincsen. :-)
Nagyon szeretem!
Imádom!!!!!
GasztroRéka, próbáld meg egyszer tejföllel,sajttal! Olyan, mintha lángost ennél!:)))
Jókaja, hát, tényleg nem összekeverendő!:)
Maryenne, én is!:)
Thrini, én is, én is!:)
Nálunk is kedvenc, chips helyett is készítem a gyerekeknek.
Rajongó roppanós részért koviubival :)
Hasonlót ettünk Balatonnemtudomhol (É-i part) :)fokhagymás tejföllel. Tényleg isteni volt.
És a kezdőknek elárulod, hogy hogyan készíted? Köszi!
De finom is!
Liza, szerintem ebből jött a chips..:)
Bianka, ugye, hogy Isteni úgy!:)
Babett, írom:
Ezen most rajta van a héja, de elvileg, kb így készül:
Megpucolod a krumplit, és kb 2 mm-es darabokra vágod. Leszárítod, hogy ne legyen vizes, erre tökéletes, ha ráteritesz egy tiszta konyharuhát, majd bő olajban kisütöd. Az olaj forró legyen és a krumplik ne tapadjank össze, egyszerre ne tegyél sokat az olajba. Addig kell sütni, míg szép aranysárgák lesznek, vagy a nagyon vékonyak, kicsit barnábbak.
Kivenni, és sózn, bár én só nélkül eszem. És ha elkészíted mindenképpen próbáld ki tejföllel, sajttal, és egy kovászosuborkával mellé!
Én néha átforgatom őket az olajban, és papírtörlőre szedem ki, hogy leitassam róla a felesleges olajat.
Majd számolj be, hogy hogy ízlett!
Mónika, bizony!:)
♥ Olá, amiga!
Passei para uma visitinha... amei!
Está tudo muito lindo, criativo e saboroso.
Bom fim de semana!
Tudo de bom!!!♥
Beijinhos.
Itabira♥♥
♥♥Brasil
Olá Magia da Ines!:)
Hát erről majdnem lemaradtam :o
Nagy krumplis vagyok ;)
Nagyon köszi a részletes leírást. Néhány napot kellett várjak a megvalósításra, mert először kellett kovászos uborkát is készítsek, hogy teljesen autentikus legyen. Nagggyon finom lett! Házi tejföllel és egy kis reszelt karaván sajttal... újra éhes lettem:)
Csibe, jaj, én meg majdnem rólad maradtam le!:)
Babett, nah, akkor rögtön ennyi minden! Kovászosuborka és rósejbni, a legjobb kaják egyike mindkettő, együtt meg a legjobbak!:) Örülök, hogy ízlett!:)
Megjegyzés küldése