Egy pár napja már volt sorbet a blogon, most jöjjön még három...
Ezek a receptek is a Kifőztükben jelentek meg. Egészen pontosan a 6. számban. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, természetesen, ingyenesen!
A sorbetekhez szükségünk van egy jól eltalált alaphoz, azaz egy sziruphoz. Mindig ezzel indítjuk a készítési folyamatot.
Hozzávalók 1 adag sorbet alaphoz
- 40 dkg kristálycukor
- 8 dl víz
PINA-COLADA SORBET
Hozzávalók
- 1 adag sorbet alap
- 2 dl kókusztej (elkészítése házilag ITT)
- 1 dl ananászlé
- 2 evőkanál kókuszreszelék
A hozzávalókat a kész alapba keverjük, majd kásásra fagyasztjuk. Ezt az állagot úgy kapjuk, hogy jól záródó dobozba öntjük, és a fagyasztóba téve, fél óránként egy villával átkavarva kifagyasztjuk. Tálaláskor ananász- vagy kókuszdarabokkal is díszíthetjük.
Tipp: ha felnőtt társaságnak készül ez a sorbet és van otthon, tegyünk hozzá két-három evőkanál fehér rumot vagy kókuszlikőrt. Remek hűsítő desszertet kapunk!
NARANCSOS SORBET
Hozzávalók
- 1 adag sorbet alap
- 2 dl narancslé
- 1 narancs hártyáktól megfosztott, felaprított húsa
Tipp: ha felnőtt társaságnak készítjük, adjunk hozzá két-három evőkanál vodkát!
MEGGY-MÁK SORBET
Hozzávalók
- 1 adag sorbet alap
- 15 dkg meggy kimagozva, pürésítve
- 1 evőkanál darált mák
Belekeverjük a kész alapba a mákot és a pürésített meggyet. Kásásra fagyasztjuk, majd tálaljuk.
Tálaláskor megszórhatjuk mákkal, adhatunk hozzá a pürésített meggyből is.
3 megjegyzés:
Jaj hogy én mit láttam az egyik kedvenc pizzériámban.bountys gubát.
Kókusztejben voltak megáztatva a kiflik,kókuszreszelékkel megszórva,és csokiöntettel leöntve.Nagyon finom lehet.Azonnal te jutottál eszembe.:))
Itten vagyok, kérnék szépen!!!
Tökmagi, jesszus! Az állati finom lehet!:) Nekem is van diósguba "receptem", azt is imádom!:)))
Csibe, rögtön, rögtön!:)
Megjegyzés küldése