A bolognai ragu most kicsit máshogy készült, ahogy szokott... A hozzávalókat megcsavartam és lett belőle egy paradicsomos húsgombócos tésztás egytálétel.
Bolognai húsgombóc tésztával
Hozzávalók:
- 40-40 dkg marha és sertés darálthús vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 1 liter sűrített paradicsom, vagy hámozott paradicsom konzerv
- 2-3 evőkanál ketchup
- 2-3 evőkanál olaj
- oregano
- só
- bors
- majoranna
- bazsalikom
- spagetti tészta
- 1-2 gerezd fokhagyma
A hagymát megtisztítom, megmosom, felkockázom. Az olajat melegítem, majd jöhet rá a felkockázott hagyma. A hagymát üvegesre párolom, sózom, borsozom, hozzáadom a majorannát, a bazsalikomot, az áttört fokhagymát, a húst. Ebbe a masszába beletördelek 10-15 szál tésztát. Összekeverem, illetve kézzel "átgyúrom", ahogy a fasírthoz tenném. Gombócokat formázok belőle, majd a paradicsomlébe téve kb. fél órát forralom. Hozzáadom a ketchupot.
Ha elkészült, kifőzzük hozzá a tésztát és tálaljuk.
Ennek a tetejére nem kell reszelt sajt, viszont főzés helyett meg is süthetjük, így egy teljesen más ételt kapunk, ami mégis szinte ugyanez.
Ehhez tegyük egy sütőbe tehető edénybe a megfőzött tésztát, rá a gombócokat, öntsük rá a paradicsomlét, amiben előtte keverjük el a ketchupot. Szórjuk meg reszelt sajttal, fedjük le és 35-45 percig 180 fokon süssük meg. Elkészülte előtt tíz perccel vegyük le róla a fedőt, és a sajtot pirítsuk rá.
Érdemes kipróbálni!
Hatalmas adag, így négy-hat embernek is elég, maximum több tésztát főzzünk hozzá!
Hatalmas adag, így négy-hat embernek is elég, maximum több tésztát főzzünk hozzá!
9 megjegyzés:
Köszi az ötletet. A jövő hét egyik napjára megvan a menü!!
Guszta, s biztos finom is.A fotó pedig nagyon ötletes.
Szia Szepyke!
Ha elolvastad, töröld ki.
1./ a spagetti 2x szerepel a hozzávalók között.
2./ Először azt írod, hogy sajt nem kell hozzá, majd a sütéskor mégis teszel rá sajtot.
Baráti üdvözlettel Hobbychef
Eisenstock Ildikó, remélem, hogy ízleni fog!:)
Hobbychef, köszönöm, hogy szóltál!
Nem törlöm ki, csak javítom a bejegyzést!:) Köszönöm!!
A sajtot a második variációnál írtam, ha sütőben sütjük meg, rétegezve.
Köszönöm, hogy szóltál!!!
Ötletesen finom :)
Ma épp paradicsomos tészta volt, de ha előbb látom a gombócaidat, akkor.... :))
Férjem nagyon fogja díjazni. Imádja a tésztákat
El is mentem, köszi
Ez nálunk is jöhetne, köszi az ötletet! Most már csak időt kérek hozzá:))
Szerintem ez a legjobb fotód! :)
Elképesztően hangulatos az egész, és hát a bolognai alapkedvenc így is, úgy is. :)
Csibe, majd legközelebb..:)))
Bianka, én köszönöm!
Moha, azt én is...:)))))
Raindrop, túlzol... :)))Hogy vagy?
Megjegyzés küldése