Van egy rágó, amit imádok... Nem vagyok nagy rágós, illetve, már nem vagyok nagy rágós, de ezt a rágót annyira szeretem, hogy bármikor elrágcsálom... Ez a rágó a Big red, amiről annyit kell tudni, hogy fahéj ízesítésű, de annyira fahéjas, hogy csíp, mint a veszedelem.
Imádom!
A rágó színe halvány rózsaszínes, így ez a fagyi is halvány rózsaszín lett, bár, ez szinte egyáltalán nem látszik, mert egészen halványan rózsaszín csak.
Mivel a rágónak kell, hogy legyen "rágó íze" is, így az egyik balatoni kirándulásunk alkalmával "megtámadtam" egy vattacukorárust, és vettem tőle a színes cukraiból. Több félét vettem, és, micsoda véletlen, a rágógumi ízű cukor pont rózsaszín volt... Ez a cukor adja ennek a fagyinak a színét, illetve, ettől lesz több, mint egy sima fahéj fagylalt.
Big red fagylalt
Hozzávalók
- 6 dkg rágógumi ízű cukor
- 3 evőkanál őrölt fahéj
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tej
- 1 evőkanál vanília kivonat
A hozzávalókat összekeverem, majd a már forgó fagylaltgépbe öntöm és a géppel krémesre kevertetem.
Ez a fagyi már a gépből krémesen, kanalazhatóan kerül ki, ennek titka a mascarpone.
Ha nincs fagyigép otthon, öntsük egy jól zárható edénybe és fagyasszuk ki, de közben kb óránként botmixerrel pürésítsük a krémet.
Nagyon fahéjas, nagyon finom.
Ha nincs otthon rágógumi ízű cukor, sima cukorból is előállítható, így fahéjfagyit kapunk.
Holnap és holnapután jön a hőség... Tessék gyártani egy nagy adagnyi fagyit és azzal hűsíteni magatokat... Én már megtettem az óvintézkedéseket... Ezen kívül négy házi fagyi ücsörög a mélyhűtőben... :)
2 megjegyzés:
ez a fagylaltod, igencsak különleges, én szeretem a fahéjas izesitést, kiprobálom, hogy milyen ilyen töményen. Ahogy olvasom,jól birod a csipőset. Gratulálok, változatos és szép a blogod. szeretettel Tücsi:):)
Imádom a fahéjas fagylaltot
Megjegyzés küldése