Kényelmes reggelik, gyors vacsorák megbízható partnere lehet ez az étel. Elkészítése nem igényel, csak nagyjából 10 percet, vagy még annyit sem. Jól indul a nap, ha egy ilyennel és egy nagy szelet friss kenyérrel, egy bögre tejjel kezdjük a napot.
Kismókusok tányérra tálalva fogyaszthatják, nagymókusok zsemlébe töltve elvihetik magukkal bárhova, akár kirándulni is. Természetesen a zsemlébe töltött változattal a kismókusokat is megkínálhatjuk, csak legyen akkora szájuk, hogy átharapják a zsemlét a tojással.
Változatai száma végtelen, én a lila hagymás, csirkemájas verziótól alélok el teljesen.
Ez a recept a Kifőztük 2011/6. számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, ahogy eddig, természetesen most is ingyenesen.
Hozzávalók 2 főre
- 4 tojás
- 4-5 szál zöld spárga (elhagyható)
- 2 szál újhagyma
- 1 dl zsíros tej
- 5-10 dkg sonka
- 2 dkg vaj
- 5 dkg sajt
- só
- bors
Pár mozdulattal felverjük a tojásokat a tejjel. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Felkarikázzuk az újhagymát, 1-2 cm-es darabokra vágjuk a spárgát, majd a vajra dobjuk őket.
Az egészet átpirítjuk, azután hozzá-adjuk a darabokra vágott sonkát. Ezzel is pirítjuk pár percig, majd ráöntjük a tojást, és készre sütjük.
Tálalás előtt megszórjuk a sajttal, sózzuk, borsozzuk.
4 megjegyzés:
Nagyon guszta! :)
Köszönöm!:)
Nagyon szép azon a fotón! Tetszik az omlettnek ez a verziója. :)
Okki, Petra, köszönöm szépen, kedvesek vagytok!:)
Megjegyzés küldése