Ez a recept, vagy inkább ötlet a Kifőztük 2012/3. számában jelent meg. Az újság, sok más remek recepttel együtt letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.
Ez az étel a mi van a hűtőben csapásvonalon elindulva készült, és mint ezek általában, remek lett! A káposztát érdemes előre elkészíteni és egy éjszakát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Narancsos-csirkés savanyú káposzta
Hozzávalók 2 személyre
- 30-40 dkg csirkemell
- 1 narancs
- só
- bors
- 30 dkg savanyú káposzta
- 1 narancs
- 1 lila hagyma
- 1/2 dl olíva olaj
- bors
- lila hagyma
- frissen darált bors (elhagyható)
A savanyúkáposzta-salátához először kifilézzük a narancsot: a
héját késsel eltávolítjuk úgy, hogy a lehető legkevesebb fehér hártya maradjon
rajta. A narancshúst a hártyák közül kivágjuk, a megmaradt gyümölcs levét
kinyomjuk és felfogjuk. A gyümölcslét elkeverjük az olajjal. A lila hagymát
felszeleteljük, és a narancshússal együtt a káposztához adjuk. Meglocsoljuk az olajos lével, megszórjuk borssal, és
átforgatjuk a salátát. Hűtőben lefedve pihentetjük. Minél tovább áll, annál finomabb, de
akár azonnal is fogyasztható.
A megmosott húst vékony szeletekre vágjuk. A
narancsot a húshoz is kifilézzük, a levét szintén felfogjuk. Ebben a
narancslében sütjük majd a húst, ezért igyekezzünk minél több lét felfogni,
illetve kinyomni a narancsból. A húst lehetőleg teflon vagy kerámia bevonatos
edényben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd amikor mindkét oldala átsült,
hozzáadjuk a narancs levét és húsát. Pár percig pároljuk a húst a gyümölccsel,
miközben a narancs karamellizálódik.
A káposztasalátával tálaljuk, lila hagymát
szeletelünk hozzá, és megszórhatjuk frissen darált borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése