2012. március 6., kedd

NARANCSOS-CSIRKÉS SAVANYÚ KÁPOSZTA



Ez a recept, vagy inkább ötlet a Kifőztük 2012/3. számában jelent meg. Az újság, sok más remek recepttel együtt letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról. 

Ez az étel a mi van a hűtőben csapásvonalon elindulva készült, és mint ezek általában, remek lett! A káposztát érdemes előre elkészíteni és egy éjszakát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Narancsos-csirkés savanyú káposzta

Hozzávalók 2 személyre
  • 30-40 dkg csirkemell
  • 1 narancs
  • bors
a savanyúkáposzta-salátához:
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 1 narancs
  • 1 lila hagyma
  • 1/2 dl olíva olaj
  • bors
a tálaláshoz:
  • lila hagyma
  • frissen darált bors (elhagyható)


A savanyúkáposzta-salátához először kifilézzük a narancsot: a héját késsel eltávolítjuk úgy, hogy a lehető legkevesebb fehér hártya maradjon rajta. A narancshúst a hártyák közül kivágjuk, a megmaradt gyümölcs levét kinyomjuk és felfogjuk. A gyümölcslét elkeverjük az olajjal. A lila hagymát felszeleteljük, és a narancshússal együtt a káposztához adjuk. Meglocsoljuk az olajos lével, megszórjuk borssal, és átforgatjuk a salátát. Hűtőben lefedve pihentetjük. Minél tovább áll, annál finomabb, de akár azonnal is fogyasztható.
A megmosott húst vékony szeletekre vágjuk. A narancsot a húshoz is kifilézzük, a levét szintén felfogjuk. Ebben a narancslében sütjük majd a húst, ezért igyekezzünk minél több lét felfogni, illetve kinyomni a narancsból. A húst lehetőleg teflon vagy kerámia bevonatos edényben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd amikor mindkét oldala átsült, hozzáadjuk a narancs levét és húsát. Pár percig pároljuk a húst a gyümölccsel, miközben a narancs karamellizálódik.
A káposztasalátával tálaljuk, lila hagymát szeletelünk hozzá, és megszórhatjuk frissen darált borssal.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...