2009. május 15., péntek

Pulykamell és mustár - fehérjenap



Ha fehérjenap van a porondon, de maximum pulykamell van otthon, semmi más, akkor improvizálni kell. Az improvizáció jelen esetben kimerült abban, hogy a felszeletelt pulykákat megkentem egy kis magos mustárral, és egy napra olajjal fellocsolva pácoltam őket. A sütésnél ezt az olajat felhasználva rádobtam egy csokor felkarikázott újhagymát, pirosra sütöttem a húsokat, majd kivettem őket az olajból. A serpenyőben odapirult húsdarabkákra, melyek keveredtek egy kis mustárral, balzsamecetet öntöttem és kiforraltam. A befejezés a húsok visszapakolása, a tetejükre egy kis füstölt gomolya jött volna és mentek volna a sütőbe, hogy jól összesüljenek. A folyamatot ugyan folytattam, de ez a fényképek elkészüléséig abban merült ki, hogy balzsamecettel kiforraltam és simán megszórtam a sajttal. A sütés a képek elkészülése után jött csak létre, így arról kép nincs, csak leírni tudtam. Érdekességként leírom, hogy szinte só és bors nélkül is roppant finom! Egy tekerésnyi só és egy tekerésnyi bors van rajta, így még mondjuk rá, hogy egészséges is (esetleg).

2 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Guszta. Nagyon jól sikerültek a fotók is.

szepyke írta...

Jaj, nagyon köszönöm! Először fel sem akartam tenni, mert ez aztán semmi extra. Aztán, mivel fotó volt, idő volt, gondoltam, mindegy. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...