Tehát, akkor a recept:
Hozzávalók:
gomba (jelen esetben champion egy jó nagy dobozzal, mert nálunk úgy árulják, soha nem mértem még le, hogy mennyi van benne... )
1 fej vöröshagyma
2 evőkanálnyi pirospaprika (ha nincs színe, mehet még bele!)
őrölt bors
só
kakukkfű
kb 3 evőkanálnyi olaj
A hagymát felaprítom, minél kisebb darabokra, mert nem lesz ideje úgy elfőni, mint egy pörköltben. Egy mélyebb edénybe öntöm az olajat, melegítem, majd megy rá a hagyma. Párolom. Amikor üvegesedik, lehúzom a tűzről és rászóróm a pirospaprikát, elkeverem. Megy rá a gomba, és mehet vissza a tűzre. Sózom, borsozom és kevergetem. Percek alatt össze fog esni, így lefedem és párolom. Ha minden jól megy (és miért ne menne úgy?) rengeteg vizet fog engedni. Párolom, párolom, de kb negyed órányit. Közben mehet rá a kakukkfű. Amikor már nincs alatta víz, csak sűrű szaft, akkor jó. Mint írtam, a legjobb egy nagy kanálnyi zsíros tejföllel és rengeteg nokedlivel, de friss kenyérrel is remek lesz! (most győzködöm magam... és közben a nokedlire gondolok és a tejfölre...)
4 megjegyzés:
Én is nagyon szeretem, úgy, ahogy írod-tejföllel-nokedlivel!A kenyered is guszta!!!
A kenyérrel valami gond van. De azt bele is írtam közben. Megint megpróbálom, de most nem hagyom a pulton éjjelre, csak tegnap éjfél volt mire kisült, nem akaram melegen eltenni, és lehet, hogy reggelre kiszáradt. Szóval, még kiderül. :-))
Nagyon guszta, én is nagy gombaevő vagyok :)
Kukucskálj majd be hozzám :)
Bekukucskáltam. Annyira megleptél, hogy nem tudom szavakba önteni. Csak ennyi: KÖSZÖNÖM! és most ide nem illik a nevető arc, nem tudom, hogy mi illik ide. Igen kevésszer fordul elő, hogy nem találok szavakat, ez most ilyen.
Megjegyzés küldése