2010. november 29., hétfő

Kipróbálandó Dobos...




Először Yasmine, aztán Moha  mutatta meg, hogy milyen is az igazi Dobos torta.

Szeretem a Dobos tortát. A tetejét különösen. 

Most mutatnék valami olyat, amin én magam is meglepődtem. Nem szoktam süteményt vásárolni a hipermarketek süteményes részlegében, mert, hát, öööö, hogy is mondjam... nem ütik meg a mércét...

Ezt a kis csodát az egyik fontos mutatta... azaz, hogy Ő bizony vett az egyik piros-fehéres, madaras logós áruházban egy süteményt, amiért azóta is visszajár oda...

Ezen áruházláncban mindenhol van ilyen, de ez a kipróbált és nagyon finomnak talált darab a Budaörs közelében lévőben kapható.

Az ára sem magas, és tényleg meglepően finom! 

Mindenképpen kóstoljátok meg, mert néhány cukrászda elbújhatna ehhez képest a saját süteményével valahova...

Finom a krém, ropog a teteje, könnyű a piskóta. Remek darab!


10 megjegyzés:

Praliné Zsuzsi írta...

Jajjjjj, mit nem adnék most egy Dobos-tetőért... hát még kettőért...

Szamóca írta...

Férjem is vett egyik nap dobos tortát ugyanezen madaras áruház solymári áruházában, de annak bizony nem ropogott a teteje, csak valami szerény lekvárral volt lekenve, ami a dobozban még dobostorta-tetőnek látszott, de itthon kibontva, már csak egy édes lekvár volt. És azóta is csak ezt a változatot látjuk ott, pedig én is úgy emlékszem, hogy régen az általad mutatottat készítették.
De örülök, hogy ti szerencsésen jártatok! Reméljük a budaörsiben ezután sem adnak a színvonalból.

szepyke írta...

Erinacea, én is azt imádom a legjobban benne!:)

Szamóca, itt finom. Most. Reméljük, hogy ez így marad...:)

Alexandra írta...

Hiányolom a "10 perc alatt kész" címkét :D

Alexandra írta...

Ó, most látom, hogy "5 perc alatt kész" is van... de az sincs feltüntetve :)

Orsi írta...

Jah,csak ne akard tudni mi van benne...
bár ma már melyik cukrászda garántálja a minőséget..?

GasztroRéka írta...

Nyáron egész jó fagyit ettem ebben az áruház láncolatban, nagyon olcsón. Az új Corvin Pláza legfelső szintjén pedig van egy kávézó ahol minden torta 250 ft, az is nagyon jó. (Alatta egy szinttel minden a duplája.) Szerintem érdemesebb egy jónak kinéző olcsóbb terméket is megkóstolni, mert ha beválik akkor örülünk. Szeretem az ilyen hasznos bejegyzéseidet!
Te mikor fogsz dobost sütni?:)

szepyke írta...

Alexandra, rátegyem az "5 perc alatt kész-t"?:))


Orsi, nah, ez az... itt nagyjából sejtem, hogy nem pont az van benne, amit szeretnék, de legalább finom... míg vettem már drága, de rettenet darabokat...:((

GasztroRéka, a Corvin Plázáról már sok jót hallottam, meg is nézem valamikor!:) Én Dobost? Ha lesz annyi időm.. jelenleg kóros időhiányban szenvedek...:)))

Alexandra írta...

Ne aggódj, Szepyke, nem tart az olyan sokáig elkészíteni :)
A' la Carte videója alapján valóban nem több, mint 5 perc :D

Névtelen írta...

Az írásod nyomán, gondoltam kipróbálom én is az áruházlánc soroksári áruházában a dobost. Szerencsém volt pont akkor pakolták ki, tényleg jó, finom volt rajta a cukor is. Pedig én előítélettel vagyok tele az ilyen áruházak sütijei íránt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...