2011. március 7., hétfő

Mézes-diós almáspite


Mézes-diós almáspite

a tésztához:
  • 10 dkg cukor 
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 10 dkg dió (ha lehet felezett)
  • mirelit vajastészta
a töltelékhez:
  • 10-15 dkg cukor
  • 4 dkg fehérliszt
  • 1 evőkanál fahéj
  • 15-25 dkg alma (hámozva mérve)

A sütőt 180 fokra melegítjük. A cukrot, a vajat és a mézet elkeverjük és a pitesütőbe öntjük. 
Erre a rétegre tesszük a diót, szépen elrendezve. A vajastésztát a diós-mézes elegyre fektetjük, a sütőtál szélénél méretre vágjuk. A töltelék hozzávalóit az alma kivételével összekeverjük, az almát vékony szeletekre vágjuk, vagy lereszeljük, majd ezeket a tésztára halmozzuk, elsimítjuk. A már meleg sütőbe tesszük, és 30-40 perc alatt megsütjük. Valójában addig kell sütnünk, amíg a tészta aranysárga lesz, de utána még az alma lehet, hogy helyenként nem puhul át teljesen. Ha tartunk ettől, az almát lereszelve halmozzuk a tésztára.
Melegen és hidegen is kitűnő.

Tejszínhabbal, vagy fagylalttal tálalható.

2 megjegyzés:

Nelli írta...

Úgy szeretem az ilyen sütiket.:-)

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...