2012. október 31., szerda

PALACSINTATORTA

Ennek a tortának a kréme egyáltalán nem édes, mert a tetején lévő "Maltesers" golyók viszont bazi édesek. A Maltesers golyó ugyanis törökméz csokoládéba burkolva. Ja. Mondtam, hogy bazi édes. :)
Ha Maltesers golyóval készül, akkor csokoládélikőrt adjatok hozzá, ha Rum Kokos golyóval, akkor kókuszlikőrt és kevés kókuszreszeléket is. 




Malteserst már a T-betűvel kezdődő multinál is lehet kapni.



Palacsintatorta


Hozzávalók

a palacsintához:
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 4 dl tej
  • 4 dl szódavíz
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál vanílás cukor

a sütéshez:
  •  olaj

a krémhez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 dl tejszín
  •  50 dkg mascarpone
  • 1/2 dl csokoládé- vagy kókuszlikőr
  • 5 dkg cukrozott kakaópor

a tetejére:
  • 25 dkg Maltesers vagy Rum Kokos golyó (elhagyható)
  • cukrozott kakaópor (elhagyható)
A tejszínbe tördeljük a csokoládét, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felolvasztjuk. A tűzről levéve félretesszük, kihűtjük.
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, és 13-15 palacsintát sütünk belőle.
A kihűlt csokoládéhoz keverjük előbb a mascarponét és a kakaóport, majd a likőrt is. A krémet megkóstoljuk, ha szükséges, cukorral édesítjük. A palacsintákat egymásra rétegezve vékonyan megkenjük a csokoládés krémmel keveset félretéve belőle, amivel aztán bevonjuk a torta tetejét és szélét is. Ha a palacsinták nem teljesen egyformák, a tortát formára vághatjuk.
A golyókat a torta tetejére rendezzük, majd kakaóporral megszórjuk. Az így elkészült desszertet akár rögtön tálalhatjuk. Hűtőben tárolva kb. egy hétig eltartható.


És Hajnikának készült, aki majdnem egyedül ette meg az egészet. :)) (Bocsi, ezt nem hagyhattam ki...)




7 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Fantasztikusan néz ki!

Muskátli Büfé írta...

Jó újra látni, Szepyke! Nagyon szuper a torta; törökmézet már vagy 25 éve nem ettem ...

Aleda írta...

Gyönyörű!!

Konyhavirtuóz írta...

Ez aztán ütős torta! Már a kép nézegetése is hízlal.:)

szepyke írta...

Illéskrisz, köszönöm szépen!:)

Muskátli Büfé, hát, végre megint itt vagyok...:))

Aleda, köszönöm szépen!:)

Konyhavirtuóz, ááááááááááááá, dehogy! :))

penzcsinalas írta...

Még a nyál is összefutott a számban a látványra!! Valahogy ízre meg a csúsztatott palacsinta ötlött fel bennem, meg az, hogy talán egy kókuszos krémes verzió ellensúlyozná a Maltesers édességét.

szepyke írta...

Penzcsinálás, ennek a krémje egyáltalán nem édes, pont azért, mert a Maltesers viszont nagyon édes. Elég tömény torta egyébként, egy pici szelet is eléggé laktató belőle.
Nekem a kókuszos verzió nem passzol a törökmézes Maltesershez, de ettől még akár jó is lehet!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...