2010. január 31., vasárnap

Kincsek, avagy, mit hoztam Londonból magamnak...




Nah, akkor most jön a mit hoztam magamnak ajándékba... Mielőtt bárki azt gondolná, hogy egy kisebb vagyont hagytam ott baromságokra, leírom, hogy ez itt tulajdonképpen a karácsonyi ajándékom, mert karácsonyra megkértem a fontosakat, hogy ne ajándékban, hanem "Londonország pénznemében" gondolkodjanak. Lehet, hogy valaki szerint szánalmas dolog pénzt kérni, kapni karácsonyra, illetve, születésnapra, mert nekem a kettő elég közel van egymáshoz, de jelzem, hogy én ezzel nagyon jól jártam. Hogy miért? Mert csupa olyan dolgot vettem magamnak, amikre már régen vágytam, ráadásul jóval olcsóbban jutottam hozzájuk, mintha kiadom a listát, hogy mit kérek, Ők meg feltúrva Budapest minden boltját a hülyeségeim után vagyonokat hagynak ott, például egy kiszúróformáért...
(a képekre kattintva, azok nagyban megnyílnak!)

Tehát, mit hoztam magamnak:

Csokipasztillák kis cseppekre formázva. Imádom ezt a fajtát. Olyan szép! Még megsütve is megtartja ezt a kis helyes formáját!
10 dkg 0,55 Font volt, azaz kb 150,- Ft... 50%-os csokoládétartalmával, szerintem tökéletes lesz. Ennyiért a csokoládét nem kaptam volna meg itthon...Ráadásul, ezt a csepp formájút itthon nem is kaptam... Egészen pontosan 1 kg-t hoztam belőle, azaz 10 zacskót. 2010. júniusáig "kell" elhasználnom. Szerintem, menni fog...


Egy kép a hátuljáról is, ahol látszik az összetétele.



Előröl, hátulról



Ilyet is régen szerettem volna, és tudom, hogy van szinte mindenhol, de ennyiért, amennyiért vettem... 1,- Fontot fizettem érte, azaz kb 300,- Ft-ot... Erre mondják, hogy a hülyének is, nemhogy nekem... Vajszínű, ami pont jó a konyhámhoz. Ez az a fajta, ami két kesztyű, de nem külön, hanem olyan, mint egy sál, aminek a végén két kesztyű van, hogy nehogy megégessem a kicsi kezeimet... Megérte? Meg. Hozhattam volna eleve többet, mert nagy felhasználó vagyok... Általában elégetem, vagy úgy összepepecselem, hogy nem tudom, kimosni... Nah, igen.


Ugye, hogy szép?


Ezt már mutattam, de azért megmutatom megint. Ilyen kiszúrót nagyon szerettem volna még karácsony előtt... Hát, idén karácsonykor már lesz, mert öt nagyságú van benne...
Viccesen olcsó áron vettem. Írhatnám azt is, hogy röhejesen olcsón...



5,99,- Fontért, azaz az öt darab került kb 1800,- Ft-ba. Látszik, hogy egy fém tartóban vannak??? Majd mindjárt mutatom egy másiknál, hogy hogy néz ki ez a fém fedő!



Nah, kérem. Ha valaki olyan kézügyességgel rendelkezik, mint én, viszont igen, igen szeretne szép dolgokat készíteni, esetleg kiírni marcipánból, hogy: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!, akkor annak elengedhetetlen egy ilyen kiszúróforma. Lehet, hogy hülyén hangzik, de én már ott tartottam, hogy itthon mágneses betűket kerestem, mert ilyen betű formájú kiszúrót sehol nem találtam. Sehol. És mivel nagyon szerettem volna, a játékosztályokon keresgéltem mágneses betűket, hogy hátha azzal ki tudom szúrni a tésztát. De olyat se kaptam... Egészen Londonig kellett mennem érte, de végre megszereztem. A Camden Market közelében találtam egy kis konyhafelszerelési boltot, ahol olyan csodákat találtam, hogy majdnem hitelt kellett felvennem, hogy mindent megvegyek. Aztán jó sok mindent ott kellett hagynom, de megyek még...

Példa: márványból készült sodrófa, aminek a "fülei" fából vannak, a kő magától gurul rajta. Nagy segítség vajastésztákhoz, és bármihez, aminek hideg felület kell. El merjem árulni, hogy mennyibe került??? Kb 4000,- Ft volt átszámítva... Itthon 10.000,- alatt nem kapni ilyet. Ez ott kellett, hogy maradjon, mert kb 5 kilót nyomott csak egymaga... De még millió nagyon fontos dolgot találtam, sajnos fényképezni egyáltalán nem mertem, de hátha elhiszitek így is...

Tehát, betűkiszúró:



12,99 Font, azaz kb 4000,- Ft. Igen, drága volt, de itthon beszerezhetetlen, és én nagyon szerettem volna egy ilyet.
Nagyon. És végre megvan! Ez is kis fémdobozba csomagolva.



Szilikonból készült mini muffin forma. 10 db 1 Font, azaz 300,- Ft! Jah. Itthon kerestem ilyet. Szilikonból általában mindegyik egy vagyon volt. Ez az 1 Fontos boltból származik, azaz a 0,99 Fontos boltból... Rögtön hármat vettem, tehát van 30 db szilikon mini muffin sütőm, nem többért, mint 3,- Font, azaz kb 900,- Ft... Röhej! Volt narancssárgában és zöldben, illetve ebben a rózsaszínben. Egyértelmű, hogy ezt hoztam el.

Megint leírom, 900,- Ft-ért 30 db!!!





Nah, most jön a szívszerelem, amikor megláttam, hangosan felsikítottam. Ezek nagyon pici kiszúróformák. Nagyon, nagyon, nagyon szerettem volna ilyet, mert tortadíszítésnél nagyon szeretnék marcipánból kis mintákat tenni a tortára, viszont készen iszonyat áron van... ráadásul nálam a szín sem mindegy, mert nagyon szeretem, amikor valamire olyan színű virágot tehetek, amilyet szeretnék, nem pedig olyat, amilyen van...

Nyáron csináltam egy tortát, amire ilyen kis csillagok kerültek. A torta ITT. Szó szerint órákig keresgéltem, hogy mivel szaggassam ki a marcipánt. Ez most megoldódott. Megvettem ezt a kis kiszúróforma készletet, tehát jöhet bármilyen torta, bármilyen díszítés!

Ára 6,99 Font, azaz kb 2100,- Ft. Igen, ez is "drága" volt. Bár, kinek mi a drága... Akinek napi egy doboz cigi a megszokott, annak ez négy nap cigi... Akkor meg már inkább egy ilyen!

Vagy, aki alkoholista, annak hány üveg vodka jön ki ebből??? Nah, nekem ez most ennyibe került, és életem végéig meglesz, sőt, még örökölhetik is utánam!:)


Mellé tettem egy gyufaszálat, hogy a mérete látható legyen.



Itt a betűk mellé tettem gyufaszálat, hogy a méretét látni lehessen:




És a kis fém doboz. Mindegyik kiszúróforma kis fémdobozban van, és úgy a papírdobozban. Ezt kibontottam, hogy megmutassam a kis dobozt, amibe ha nem használom, elcsomagolhatom. Mint egy kis ékszerdoboz. Imádom!



Szívecske, csillag, háromszög, csepp, jáááááááj, de szépek!:)


Nah, és a másik... Ilyen figurát kerestem mindenhol karácsony előtt. Szilvi barátnőm szeretett volna ilyet, de se Ő, se én nem kaptam sehol. Hát, itt van. A nagy dobozban négy kiszúróforma, két fiú, két lány forma, nagy és kicsi kivitelben. A lányból a nagy már Szilvinél van, de a kicsi még itt van nálam...

A dobozban a bal felső figurát külön vettem, darabra. 0,55 Font volt az ára, azaz kb 160,- Ft. Mondom, 160,- Ft. Nem 500, meg 700, meg 1500,- Ft!!! Kb 160,- Ft. Levezessem, hogy ez az ő fizetésüknek hanyad része??? Egy gyors példa, egy kenyér ára egy InterSpar áraival "dolgozó" boltban 1,- Font, azaz kb 300,- Ft... Ott kérem, ha sütni akar valaki, nem kell hitelt felvenni, hogy megvegyen hozzá mindent, amit szeretne. Szar ott élni, de tényleg. Ehhh....
Itt meg milyen szuper! Megvehetem mondjuk ezt a kiszúrót 700,- Ft körül, vagy annál drágábban... Leírjam, hogy az hány kiló kenyér ára? Nem teszem, mert már unom, meg minek is... Jobb lesz ettől nekem? Nem. Én tisztában vagyok vele, hogy mi sokkal nehezebben élünk, jóval többet fizetünk mindenért, de ez van, (biztos) ezt kell szeretni. Nah, persze.



Itt az ára közelről is, hogy mindenki lássa, hogy tényleg ennyi... 55 penny, azaz, kb fél font, azaz kb 160,- Ft...


Gyufa mellette, ekkora az akkora:



És a gyufa a nagyobb mellett is:


Nah, ezeket kaptam karácsonyra a Fontosaktól. Illetve, ezeket vettem a karácsonyi ajándékomként kapott pénzből...
Jó, még hoztam magamnak, meg a kendőmániámnak kb 10 sálat, kendőt, pashminát, de az gondolom nem érdekel senkit, pedig, olyan szépek, hogy jáááááááááj.

62 megjegyzés:

L.Krisztina írta...

Itt ülök a gép előtt és tiszta sárga vagyok az irigységtől. Csuda ügyesen vásároltál !!!!!

Andi írta...

Nagyon jó dolgokat hoztál....én is irigy!!!!

Felhőlány írta...

Tényleg nagyon klassz dolgokat hoztál! :)) Azok az aprócska formák a marcipán szaggatásához nagyon tetszenek! Ilyen aprókat itthon még nem láttam... :(

Norena írta...

Én is el vagyok ájulva az olcsó csodáidtól! Nekem a mézeskalács figurák a kedvenceim.
"Jó, még hoztam magamnak, meg a kendőmániámnak kb 10 sálat, kendőt, pashminát, de az gondolom nem érdekel senkit, pedig, olyan szépek, hogy jáááááááááj." Szepyke, engem érdekelnének:)

Makka írta...

Nagyon hasznosak, nagyon szépek.:)
(Csak csendben jegyzem meg, hogy ilyen csokipasztillákat 2,5 kg-os kiszerelésben lehet kapni a Metro áruházakban, jó minőségűek.)

lúdanyó írta...

Ülök és irigykedek :) De legalább tudom, hogy mit kérjek a húgomtól, ha jön haza látogatóba :)

Brigitta írta...

Mennyi szuper dolog!Imádom én is az ilyen cuccokat.mondjuk van is kismillió:))Szívesen elfogadnék egy betűkiszúró csomagot,itthon éppe duplájáért lehet kapni.Komolyan érdekelne!

Unknown írta...

Nagyon ügyes vagy! Pici kiszúróformáim nekem vannak, egyszer karácsony előtt tudtam párat beszerezni:) A mézeskalács emberke kiszúróformádat irigylem nagyon, sehol nem kaptam Győrben karácsony előtt.

christaylor írta...

ezek láttán komolyan kedvet kapok a sütögetéshez, nagyon cuki mindegyik kiszúród!talán a betűs a kedvencem!

és csatlakoznék Norenához, hogy igen, engem is érdekelnének az egyéb holmik, amiket hoztál! (nő vagyok, jó hogy érdekel a kendő, sál, pashmina). :)

Ms. Poppy írta...

Ezek mind nagyon szép és hasznos dolgok. Az a bosszantó, hogy itthon az ilyenekért vagyonokat kérnek el, s gyakran még a minőségük is silány. A plusz fém dobozkát meg aztán lesheted, hogy adnak hozzá. Gratu a szerzeményeidhez! Egyébként én is szoktam így 'ajándékot (pénzt)' kérni, s igazából olyan, mintha a szeretteid leptek meg volna ezekkel az ajándékokkal, csak te mentél értük.:P

Nóri írta...

Régóta olvasód vagyok! Hű ezek remek dolgok. A pici formákból én a 2éves lányom gyurmához vásárolt műanyag kiszúróit használom. Emberkéből meg az IKEA játék gyúró szett kiszúróját. Mire nem jó a gyerek a háznál. De amúgy mind megvettem volna a én is! A betű kifejezetten nagy vágyam! :-)

lekvároskukta írta...

Fúúúú Szepy, mind nagyon jó :)))
Azok a csokicseppek....
Ezt figyeld:

http://lekvaroskukta.blogspot.com/search/label/gy%C3%B6mb%C3%A9rembercsal%C3%A1d

hihi :)))

Bianka írta...

Fantasztikus, és azok a formák, főleg a betűs. Nagyon jó

Moha írta...

Nagyon jókat vásároltál, és jobban kihasználtad így a rendelkezésre álló keretet, mintha itthon költöd el.
Azért én is megnézném szívesen a kendőket is:)

jókaja írta...

Szepyke, mit vettél? Az a karakterkészlet hiányos: nincs benne space. :-)

KryaSpirit írta...

Szepyke, hihetetlen, mekkora elánnal térképezted fel Londont. Ha egyszer oda visz az utam, csak téged választalak utitársul, vagy inkább idegenvezetőül. Szerintem már semmi sincs amiről ne tudnád hol lehet beszerezni és mennyibe kerül. Az ajándékok amiket kaptál/vettél nagyon hasznosak és jók és a sálak is jöhetnek!Ja és egyébként üdv itthon!:))

Wise Lady írta...

Vajszínű edényfogó? Nagyon bátor :DDD
Csudajó dolgokat hoztál.

Nóra írta...

Nekem a legjobban a csillagformák tetszenek (gyönyörűek!) és a mézeskalács emberkék. Nemrég tanultam róluk egy mesét az angoltanfolyamon (Gingerbread man). :-)
Tök felesleges szabadkoznod némelyik termék ára miatt, jól tetted, hogy megvetted, mi itt mindannyian sárgulunk!
Szerintem is mutathatnál más ajándékokat is, amiket hoztál!

mágika írta...

Szia, véletlen akadtam az alábbi oldalra, nem tudom hogyan lehet náluk vásárolni, de gondoltam megosztom veled

http://www.ecsy.hu/index.php?page=3&group=30&lang=hu

Elő azokkal a kendőkkel :)

Unknown írta...

Ez is egy nagyon jó oldal, csak győzze az ember pénzzel: http://www.soregi.com/#?id=4

Unknown írta...

Meg ez is egy szuper oldal: http://sodrofa.co.hu/hu/product/kiszuroformak/mini-chef-kiszuro-szett-abc/

Nea írta...

KÖSZÖNÖM, HOGY FELIRATKOZTÁL HOZZÁM RENDSZERES OLVASÓNAK.
CSODÁLATOS KINCSEKET SZEREZTÉL. A BETŰ-KÉSZLET KÜLÖNÖSEN TETSZIK. FIGYELEM MAJD, HOGY MILYEN REMEKMŰVEKET KÉSZÍTESZ VELE:)

Thrini írta...

Szepyke,
csuda jó dolgokat vettél. Az árak is irigylésre méltók.

szepyke írta...

L.Krisztina, szerintem is, és ha a kendőimet látnád... Kihasználtam a 70%-os leértékelést... Összeszámoltam, 12 kendőt vettem... És még tudtam volna... :))))

Andi, igen, tudom, hogy irigylésre méltó, kicsit gáznak is érzem, hogy "dicsekszem" vele, de nem ez volt a cél.:)

Felhőlány, ugye, én sem láttam még ilyet. :)

Norena, ok, megmutatom!:) Fel vagy készülve? Van zöld, meg csokibarna, meg púderrózsaszín, meg barack, meg penészzöld, meg meggypiros, meg fehér-ezüst, meg .........:)))) Gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűek mind!:)

Makka, nekem nincs belépőm a Metróba, de látom, hogy be kell szereznem...:) És mennyibe kerül a Metróban a csokipasztilla?

Lúdanyó, cimet mondjak, hogy mit, hol???:))))

Brigitta, rajta van az ára, de én most egy pár hétig nem megyek... (mondom, pár hétig, remélem, hogy nem hónapok lesz...:D)

Csongi, én és Szilvi is rengeteget kerestük, de sehol nem lehet kapni. Még az IKEA-ban sem...hát, Londonban van. Bőven!

Christaylor, rendben, feleszem azokat is!:))

Ms.Poppy, abszolút így van. Ha most kiadom, hogy kérek kicsi kiszúróformát, amit pontosan tudom, hogy nem lehet kapni, akkor csak energiát és időt pazarolnak valamire, ami (szinte) elérhetetlen. Mennyivel jobban jártam így... Sokkal több dolgot tudtam venni magamnak, mint amennyit itthon vettem volna...

Nóri, az IKEA-ban már nincs ilyen kiszúróforma. Idénre mást hoztak ki, és volt benne mondjuk mókus, de ilyen emberke nem...

Lekvároskukta, áááááááááááá! Ez ugyanaz!:))))) Nahát, ez nagyon jó!:))))


B., ugye? Én is imádom!:)))


Moha, rendben, jön a kendő, és megmutatom, hogy mit kaptam, szerintem azon dobsz egy hátast.. Nem főzös, de behaltam tőle!:) Azonnal keresnem kell valamilyen alkalmat, amikor felvehetem, mert behalok érte!:))))))

Jókaja, nekem mondod??? Nem tudom kiírni a nevemet vele, mert nincs benne se "sz", se "é", se "Cs" betű... Most mit tegyek, csak most vettem észre!:DDDDDD

szepyke írta...

Benzsi, holnap már két hete lesz, hogy itt vagyok (Budapest).
Sírva fetrengős smiley...:))))
Ha esetleg mennél Londonba, szólj, megyek!:) Már azt is tudom, hogy mivel kell úgy buszozni, hogy mindent végig tudjál nézni "felülről", és csak egy buszjegy árába kerül!:)

Wise Lady, igen, bátor! Bár, én a sötétkéket is meg tudtam fogatni céklával...:))) Ez nálam szinte mindegy!:)

Nóra, rendben, megmutatom a kendőimet!:))) (is)

Mágika, ott van! Ott van az enyém is! Holnap megkérdezem az árát, és ok, értettem, elő a kendőkkel!:)

Csongi, ez nagyon jó kis oldal! Mármint a második!:) Az elsőnek kicsit horror árai vannak...

Nea, én is, és köszönöm a bizalmat!:)

Thrini, igen, szerintem is azok!:)

Unknown írta...

Igen, a Sodrófa oldal nekem is jobban tetszik. Nézted a hercegnő kötényt diadém fejkendővel? Nagyon jó!

á la carte kulinaria írta...

Nagyon jó dolgokat kaptál : )!!! egy dolog viszont nagyon szomorú és már rengetegszer bosszankodtam rajta, hogy ott miért kerül kevesebbe, mint itthon ?????????????????????????? De elég kimenni Bécsig... ott is nagyon sok dolog olcsóbb, mint itt. Pedig ha pontosan tudnánk hányszorosát keresik az itthoni béreknek....itt meg minden olyan drága, hogy néha nem térek magamhoz.

Makka írta...

Olyan 4000,- és 5000,- között vannak.

Egyébként tényleg érdemes lenne egyet szerezned, mert van ott tiszta alkohol is fél literes kiszerelésben, jóval olcsóbban, mint a gyógyszertárakban. Utoljára, amikor megnéztem kb. 3000,- volt.

szepyke írta...

Nah, igen, és az a felnőtt pöttyös??? De az a diadémes, hát imádom!:):))))

Á la Carte, ezt mondom hónapok óta. Az ő pénzükből ezek filléres tételek! Most gondold el, az a kiszúróforma, ami a legdrágább volt, az is három buszjegy...nem félhavi bérük, csak három buszjegy ára. Röhej.

á la carte kulinaria írta...

Látom a kommentekben a weboldalakat. A legdurvább horror ára a Kooktának van a Pozsonyi utcában. Elképesztő árak. A Sodrófánál több ugyanolyan dolgot láttam lényegesen olcsóbban. A Söreginél a csokikiöntő formáknak elég jó ára van és máshol nem nagyon kapni ilyeneket (nem a szilikonos). Én Karácsonykor hópihéset vettem ott http://alacarte-kulinaria.blogspot.com/2009/12/chilis-csoki-hopihe.html
Igaz a többi tényleg elég drága.

szepyke írta...

Makka, köszönöm, megnézem!:)(Bár, halkan jegyzem meg, hogy miért nem lehet valamit kisebb kiszerelésben árulni? Miért kell két és fél kilót megvenni??, de az ár elvileg jó) Köszönöm, hogy megírtad!:)

Á la Carte, és miért kell napokat azzal töltened, hogy ezeket a boltokat keresgéled? Ott meg bemész a boltba, leveszed a polcról, fillérekért... Az a Kookta, az, amelyiket Fűszeres Eszter is reklámozott?? Mondjuk, nem tudom, hogy ki a fene vásárol ott, annyiért, biztos Ő. Vagy, ha ajándékba kapta a cuccot, muszáj volt reklámozni is azt, mert nem hinném, hogy annyiért megveszi, vagy ha igen, jó neki. Pont.

á la carte kulinaria írta...

Hát igen, tudom ez már lerágott csont, de borzasztóan zavar. Nem csak konyhai eszközökben durva ez, hanem élelmiszerben is. Miért van az, pl, hogy a Good food magazint ha megrendeled kintről, akkor portaköltséggel együtt kerül kb 15 ezerbe / év, ha itthon rendeled meg 26 ezer !!!!! + még mi bosszantó, hogy elmegy az ember x nevű áruházba, megvesz valamit 500 forintért, az y nevű áruházban ugyanaz a termék vagy 100 forinttal több vagy 100 forinttal kevesebb. Nézd meg pl a lazac ára a Metróban 2400 huf/kg, a Corában meg amikor legutóbb jártam majdnem 4000 volt!!!!! Szerintem ezt nem lenne szabad engednie a fogyasztóvédelemnek vagy a versenyhivatalnak... dehát itthon mindent meg lehet tenni.

szepyke írta...

Á la Carte, ne menjünk messzire, mi járunk a legdrágább benzinnel a világon szerintem...

És hogy mit szabad, meg mit nem? Miért fizetünk mi mindenért dupláját, mint azok, akik a mi fizetésünknek a tripláját, vagy ötszörösét keresik? Én azt sem fogom fel, hogy emberek hogy élnek meg ebben az országban, de kezdem sejteni, hogy több hitelt magukra rántva... És csodálod, hogy mindenki túlélni akar, ha már megélni nem tud? Szörnyű.

á la carte kulinaria írta...

Igen, az a Kookta. Én voltam ott, nagyon jó dolgok vannak, meg ötletes dolgok, de 14 ezer forintért nem engedhetem meg, hogy vegyek piskótasütő formát. Több mint kétezer forint volt a fémgyűrű, amivel lehet a köreteket szépen tálalni. Anyumtól karácsonra kaptam fánkiszúrót, amin nincs fogó, két db 500 huf volt. Azért ez már jobb ár és ugyanazt tudja. Ráadásul a férjem anyukája odament egyszer délben és zárva voltak, több mint fél órát várt, de nem jött senki. Pedig a nyitvatartásban nem szerepelt ebédszünet.

á la carte kulinaria írta...

Hát igen....

szepyke írta...

Á la Carte, tudod, az a Kookta, nem abból él, hogy Neked eladjon valamit... Hogy miből, az rejtély, de több ilyen is van pesten...:)

Unknown írta...

Á la carte, kimondtad az igazat: itt mindent meg lehet tenni... sajnos :(

szepyke írta...

Csongi, amíg hagyjuk magunkat hülyének nézni, addig meg.

Én már kifejezetten harcolok ez ellen.. Komolyan mondom, pártot fogok alapítani, az "Engem többet nem néztek hülyének" pártot...
Jössz?:)

á la carte kulinaria írta...

Én nem akarok ellenük (Kookta) beszélni, mert biztos van ktg-ük rendesen (üzletbérlés pl.), én csak azt hiányolom, hogy az átlagembernek is megfelelő áru termékek hiányoznak. Igazából az ő célcsoportjuk biztos nem én vagyok. Lehetséges, hogy éttermeknek, szállodáknak adnak el dolgokat. Persze én is megveszek vmit drágán, ha az minőségi (pl lábas, habszifon, kés etc), de vmi amit évente egyszer használok... vagy amit az ikeában megkapok harmadáért, azért nem adnék ki sok pénzt. Illetve azért sem, amit máshol jóval kevesebbért adnak.

Unknown írta...

Én megyek!
Nekem is sok mindenből elegem van ami itt zajlik (ebben az országban). Sokszor iszonyat tehetetlennek érzem magam, nagyon rossz érzés, főleg úgy, hogy 3 gyerek van. Néha beleverném a fejem a falba, hogy a gyerekek előtt nem mentünk el innen, de így gyerekekkel nagyon nehéz váltani.
Figyu, ti még jobb helyzetben vagyok a fővárosban, van választék, több üzlet, amik közül választhatsz. (Legalábbis én, mint vidéki így látom.) Lehet hogy röhej, de pl. az Aréna pláza Tescojában a csaj tök hülyén nézett rám, mikor megkérdeztem, hogy a kis "zörgős" táskáért nem kell fizetni? Itt Győrben 5 ft-ot van pofájuk elkérni. Nem is szoktam itthon venni.

szepyke írta...

Á la Carte, ha megvan a célcsoport, és az eltartja őket, akkor hajrá. Én csak azért mert valamin valami nagyon fontos márkajelzés van, nem adok még egy fillérrel sem többet, mint egy névtelen ugyanolyanért. Itt természetesen nem gépekről beszélek, hanem más konyhai ketyerékről...

Csongi, az 5 ft-os zacskót itt nem merik bevezetni, ezt el is mondták... Mert a nép nagy felháborodásában elmenne máshova, egy utcával tovább, és akkor szépen éhenhalnának.
Én nem szeretek hiperekbe járni, de ahova eddig jártam kisbolt, olyan árakat hozott januárra, hogy a hozzám közel lévő tescoba vásárolva, csak hat tejen már megkerestem a hetedik és nyolcadik litert... Nem szeretem a hipereket, de lehet, hogy rá leszek kényszerítve? Nem örülnék, ha így lenne...

Araniel írta...

Jajj de szépeket vettél, csak ámulok és bámulok :)
Ilyen fogókesztyűm nekem is van, szeretem is, bár néha kicsit ormótlan, de akkor felveszem gyorsan a kis kesztyűt.

Unknown írta...

Én sem szeretem, nagyon nem, de van amit a szemben lévő Tesco boltban vagyok kénytelen megvenni. De leginkább (ahogy ezt már azt hiszem leírtam) kisboltokban szeretek vásárolni, ahol ismerősként köszöntenek, valahogy ott vásárló vagyok. Lehet hogy drágább mint a hiper, de ez legalább minőség.

Unknown írta...

Nekem szerencsém van, a közelemben van egy vásárcsarnok (5 perc séta). A másik irányba egy utcában megkapom a házikenyeret, házitejet és ott található a hentesüzlet is.

á la carte kulinaria írta...

A kisboltokkal az a baj, hogy ott még drágább minden. Nem minőségibb, ugyanazt árulja mint a hiper, csak más áron... Nekem is szerencsém van mert itt van piac, házi tejes,sarkunkon nagy CBA, hiperbe meg Müllerbe megyünk havonta egyszer. Ez utóbbi nekem nagyon bejön, mert elég jó árai vannak (gyerek téren, öblítő pl drága, de pelenka, a bébikaja kedvező)

Unknown írta...

A Müllert én is szeretem. Sajnáltam is, hogy nem voltak itt előbb, mikor még a gyerkőceim picik voltak, sokkal olcsóbban kaptam volna meg több mindent.

Norena írta...

Igen felkészültem a kendőkre és társaikra! Jöhetnek!

trinity írta...

Hú, Szepy,
csuda jól vásároltál!!! Az árak-eldobtam magam:)) Azt mondják, Anglia drága. Na, tessék.....

Névtelen írta...

Szepyke! Használd örömmel ezeket a praktikus eszközöket. Biztosan szép és finom sütiket készítesz majd velük, és amikor majd használod őket eszedbe jut London, és a szép téli vakáció.
Ica

Ildinyó írta...

Én még csak most láttam meg a sok-sok pöttyöt! Nagyon édesek!!!
Én is nagyon-nagyon szeretnék ilyen sok szép mindent! Nagyon-nagyon tetszenek!

Névtelen írta...

Szepykém! Élvezd a kincseidet! Ügyesen vásároltál :)

Csibe írta...

Szepyke, tudod, hogy kezdelek nagyon úúúútálni??!! :)) Persze magamnak köszönhetem, minek járok én hozzád!...hááát, mert szeretek :)
Szuper dolgokat hoztál, fáj a szívem nagyon. Nem részletezném, jöhetnek így szépen sorban. Ezek közül bármihez is szeretnék hozzájutni, vagy csak hasonlókhoz, nem lenne elég "beugranom a városba" (tudod). De ez van.
Imádom a cuccaidat!

szepyke írta...

Norena, kendők posztolva!:)

Trinity, aki azt mondja, megkockáztatom, hogy hazudik. A lakás drága, de ezek a dolgok, látod, hogy nem...:)

Ica, igen, így lesz, köszönöm!:)

Ildinyó, tényleg azok, én is szeretem őket!:)

Ancsika, értettem, élvezem!:))))

Csibe, sajnos a legtöbbjénél, nekem sem lenne hova beugranom értük...

mandy tarragon írta...

na, megérkeztem ide is :) kiszúróformák nagyon jók :) Nekem egyszer vett a volt lakótársam ilyen gyerekeknek való (gyurmázós talán?) formákat, egy dobozzal, persze azok műanyagok.
Ennyi pénzért viszont, amennyiért te vetted, nagyon megérte :)

Andi/cuki írta...

Nagyon szupi dolgokat vettél,már várom it sütsz velük.:-)))
A pártodba meg megyek,csak lenne végre valaminek hatása! Annyira kár,hogy az ember mindig szélmalomharcot vív! Hiába szólok egyik nap,másnap ugyanúgy megy minden. Mindenki csak a saját hasznát nézi,az hogy a másikat átverik nem számít.Mintha sok embernek nem lenne lelkiismerete Sokan nem is tudom,hogy néznek tükörbe!Pl.az olyan üzletvezető,aki lemosatja a szavatosságot. Vagy,aki megsüti a lejárt tarját és úgy adja el,ha máshogy nem megy.

szepyke írta...

Mandy, én is így látom, hogy ezeknek nagyon jó áruk van!:)

Andi, akkor muszáj leszek pártotalapítani...
Már hárman vagyunk bele!:))

Névtelen írta...

Szepyke!

Meg tudnád mondani milyen üzletben vetted a hópelyhes kiszúrót? És hol lehet kapni szép karácsonyiakat? Van kint egy ismerősöm és hozatnék vele!
Köszi!!!

szepyke írta...

Szia!
Nem tudom megmondani, hogy pontosan hol vettem őket. Úgy van lefényképezve, hogy látszik, hogy milyen fajta, ki a gyártó, illetve, a bejegyzésben is leírtam, hogy melyiket, kb. hol vettem. Többet nem tudok segíteni, sajnálom.

Névtelen írta...

Képzeljétek kaptam nagyon klasszakat a Metroban. 30db került 3700Ft-ba.
Nagyon örülök neki!!

szepyke írta...

Hurrá!:)

Enikő írta...

Szia!

Most akadtam rá az oldaladra. Csodajó dolgokat vettél! Ezekre a kiszúrokra már én is régóta vadászok, de itthon reménytelen ilyet beszerezni. Szeretném megkérdezni, hogy esetleg nem vállalsz beszerzést vadidegeneknek, akik ugyanarra vágynak amire te? :))
Engem konkrétan az elsőnek belinkelt gyönyörű szép csillagok, illetve ezek az apró kis kiszúrok érdekelnének.

Persze azt is megértem, ha nem vállalod, de ha mégis annak nagyon örülnék!
Szia, Enikő

szepyke írta...

Szia Enikő!
Sajnos nem tudom bevállalni, mert mostanában nem megyek Londonba, bár... ki tudja...

Egyébként, itthon is lehet már ilyesmit kapni! Nézz szét az Écsynél... illetve keress rá, a google-ban, hogy hópehely kiszúró. Már elég nagy választék van belőlük. Az árak néha elég magasak, de ha postán rendelnéd Angliából, akkor az is drága lenne sajnos...:(
Remélem, hogy tudtam segíteni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...