Gesztenyés csók
Hozzávalók:
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 narancs lereszelt héja
- 50 dkg gesztenyemassza
- 6 dkg liszt
- 1 evőkanál Grand Marnier likőr vagy rum vagy mandula likőr
A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk, az alaposan megmosott, lereszelt narancshéjat, majd hozzákeverjük a további hozzávalókat. Ha lehet egy éjszakára hűtőben pihentetjük, ha erre nincs időnk, legalább egy óráig hűtőben visszadermesztjük a krémet.
A krémet csillagcsőrrel ellátott habzsákba adagoljuk és szilikonlappal vagy sütőpapírral ellátott tepsibe falatnyi adagokat nyomunk. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
............
Még annyit tennék még hozzá, hogy én általában dupla adagot sütők belőle, amiből kb. 6 tepsinyi apró, illatos gesztenyés csók lesz. Frissen puha, szétolvad a szájban, kiszárítva ropogós kis falatok lesznek.
Egyébként, fent van már a blogon, ITT, csak ott leszedtem az elkészítésének a leírását, mert így lesz belőle csók, nem valami elhasalt izé...
3 megjegyzés:
Ezt nagyon szeretem :)
Nagyon finom lehet, ki fogom próbálni.
Gratulálok igényes blogodhoz.
Üdv. Hajnalka
Mandy, lerágom az öklöm, hogy megcsináltad e a gesztenyetortát...:)
Pamlerva, nagyon szépen köszönöm!:)
Megjegyzés küldése