2010. november 28., vasárnap

A győri adventi vásár


Az egyik bejegyzésemnél valaki ajánlotta, hogy nézzük meg a győri adventi vásárt, ha véletlenül arra járnánk. 
Arra jártunk... Péntek este a Vörösmarty téri adventi vásárban mászkáltunk. Akkor még úgy volt, hogy másnap "kiugrunk" Bécsbe egy kis karácsonyi vásárra, ahogy minden évben szoktunk... Aztán átgondoltuk, mert:
  • messze van és szombatra havazást mondtak
  • minek menjünk Bécsig, hiszen, itt is van vásár bőven
  • megbeszéltük, hogy a bécsi vásárban soha nem vásárolunk semmit, és nem azért nem, mert drága, hanem valahogy nincs olyasmi, amivel kapcsolatban úgy érezzük, hogy ezt muszáj megvenni... míg például a Vörösmarty téri vásárban talicskával tudtam volna hazahúzni a rengeteg gyertyát, illatosítót, edényeket, fakanalakat, szóval, szinte mindent... (ö, hát, szóval, ha nem is talicskányi mennyiségben, de azért sikerült egy-két dolgot vásárolni...)
Ráadásul remek krampampulit árulnak, ami még nekem is ízlett, bár, mivel én vezettem, én csak inhaláltam az illatával... 
Tehát, eldöntöttük, hogy nem megyünk Bécsbe, de mivel már beterveztük, hogy megyünk, és időnként eleget kell tenni azon gondolatainknak, hogy "csak úgy menjünk kocsival sokat", így megbeszéltük, hogy ok, akkor irány Győr!

Így is lett. És útközben mindenhol hóóóóóóó és hóóóóóóóóó volt az út mentén!



Megérkeztünk a vásárba... Én rögtön megtaláltam a nekem való pavilont...


Ettünk egy lángost, ha minden igaz a Csillag utcában. Mindenkinek ajánlom, mert nagyon finom lángost árulnak!


Hogy összefoglaljam a vásárt. Nappal voltunk, nem volt kivilágítás, így az igazi hangulatosságát nem láttuk. Tetszett, hogy úgy helyezték el a pavilonokat, hogy végig lehet sétálni egy csomó utcán. Szerintem a Vörösmarty téren hangulatosabb a vásár, mint a győri, bár, sokkal zsúfoltabb is, amit sokan nem szeretnek. Győrben sok volt a "piaci" portéka, míg a pesti vásárban szinte csak kézműves termékeket találtunk.

Azt viszont megemlíteném, hogy amit Pesten 2400, - Ft-ért vettem, azt Győrben 890,- Ft-ért... Ez viszont nagyon nem mindegy...:(

Ha van kedvetek, írjátok meg, hogy nektek melyik adventi vásár tetszik, hol találunk megnézésre érdemes kirakodóvásárt.

Még egy szösszenet. A Vörösmarty téren rengeteg féle ételből válogathatunk, bár minden horror drága... (1300,- egy kürtőskalácsért szerintem kicsit sok...) 
Ezzel általában úgy van az ember, hogy egyszer egy évben megengedhetünk magunknak ennyit... Mi is így voltunk, így megkóstoltuk a krampampulit 500,- ért 3 dl-t. A tócsnit 1000,- ért... A kürtőskalácsot 1300,- ért. Ennél el kell, hogy mondjam, hogy naaagyon finom volt!!! 

Győrben gyerekpuncsot ittam én, a többiek forralt bort, lángost ettünk és melegedni beültünk egy cukrászdába, ahol pocsék gesztenyepürét ettem. 


Ma van advent első napja, ma a Vörösmarty téren kinyitják az adventi naptár első ablakát... Tessék felöltözni jó melegen, és irány valamelyik vásár. Tessék forralt bort inni, kürtőskalácsot enni és tessék elkezdeni ráhangolódni a karácsonyra, mert itt van már a sarkon...

És még a hó is esett, hogy ezt megerősítse! Itt a tél, itt a hó, mindjárt itt a karácsony!



5 megjegyzés:

BirgánAndi írta...

Szepyke javaslom a fehérvári Adventi vásárt megnézni. Minden évben nagyon szép szokott lenni. Igaz nem túl nagy, de egy fél napot, délutánt el lehet sétálgatni.Ilyenkor be lehet menni a püsköki palota udvarára is, nagyon szép ott is a kivilágítás, díszítés. Bent is vannak árusok. Talán érdemesebb délután jönni, és megvárni a besötétedést.

Unknown írta...

Örülök, hogy tetszett a győri adventi vásár. Mi még nem voltunk benn a gyerekekkel, de nemsokára megyünk.

Névtelen írta...

Egyetértek Tatinnal! Fehérvárra el kell jönnötök, és megkóstolni a juhtúrós lepényt és a saprhelten sült lepényt, mert azok isteniek :D
És tényleg este a jó, amikor ki van világítva az egész belváros és a Fő utca :)

Praliné Zsuzsi írta...

Azért a bécsiek is nagyon szépek idén: Schönbrunn, Freyung, a Rathausnál... És még előre kiszabott és becakkozott szaloncukorcsomagoló papírt is kifoghat az ember :D

szepyke írta...

Tatin, ha arra járok, megnézem!:)))

Csongi, igyatok helyettem is majd egy gyerekpuncsot!:)))

Araniel, igenis!:) Reméljük, hogy megyünk arra mostanában!:)

Erinacea, igen a Bécsiek is szépek, de én most megelégedtem a Vörösmarty térivel és a Győrivel!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...