2011. március 7., hétfő

Takarítsunk tisztítószerek nélkül!




Ezzel kapcsolatban, azaz a környezetkímélő (pénztárcakímélő) mosásról már írtam ITT és ITT és ITT is.

A további szerekkel kapcsolatban:
  • szódabikarbónát a Metróban lehet kapni 1 kg-os kiszerelésben...
  • ecetet bárhol beszerezhetünk...
  • a mosódióval kapcsolatban is írtam már, hogy már szinte bárhol beszerezhető...


Bármilyen hasonló ötletet szívesen fogadok, ha tudsz valamit, kérlek, hogy írd meg kommentben, hátha többen is okosodnak belőle... velem az élen.


Köszönöm!


9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Fú hát én még gyerekcipőben járok ilyen témában, de minden ilyet szívesen olvasok.
Amit pl én tudok, hogy ha kiszórom a spájzba, konyhapultra stb. a sütőport, oda, ahol jönnek a hangyák, akkor hamarosan el fognak tűnni. És ha fél-fél zacsit beleszórok 1 éjszakára a büdi cipőmbe, akkor sokat elvesz a szagából :D

Gabi, a tortatanonc írta...

Én nagyon ki tudok akadni, hogy mennyi mindent el lehet adni reklámokkal!
Tusfürdők helyett fürdősót, vagy gyógyszertári fürdőkrémet használok - így nem igazán kell testápoló, ha mégis szükséges, akkor bőrgyógyász által összeállított testápolóm van (de abból olyan kevés is elég).
A samponom most cserélem le, mert megnéztem az összetevőit, egy rákkeltő, több allergizáló és káros anyag van benne. A 4000 ft-os, fodrász által ajánlott spéci samponban!!!
Mosószer és öblítő, nálam egy francia öko márka játszik, bár ebben is vannak káros anyagok - a mosódió nagyon szimpi, meg a lereszelt hagyományos háztartási szappanról is jókat hallottam.
Egyre tudatosabban figyelek a kozmetikumaimra, meg ugye a takarítószerekre is - bár valamitől most mégis ekcémás lett a kézfejem :(.
Annyi káros anyag vesz körül minket, már igazán oda kell figyelni, hogy legalább csökkentsük a mennyiségét!

Vörösbor írta...

Habfürdő helyett olaj (esszencia), csak pár csepp, joghurtban vagy csepp mézben elkeverve.

Mosogató, főzőlap, bármilyen inox felület tisztítására gőzölgő víz, nincs az a zsír amit le ne oldana. (Forralom, ráöntöm, hagyom pár percet, letörlöm.)

Hűtőszekrénybe sütőpor egy tálkában, valóban szagtalanít valamennyire.

Ablaktisztításra orvosi szesz és hideg víz, valamint újságpapír.

Fertőtlenítésre ecetes víz.

Fémtárgyak tisztítására döglött virág.

Titi írta...

Ezt a videót már láttam korábban, nekem nagyon bejött a lisztes súrolás azoknál az edényeknél amikben olajban sütök.

Éva írta...

Háztartásomban én is használom vízkőoldásra az ecetet, szódabikarbónát, ablakmosáshoz is ecetes vizet.A mikrót mielőtt takarítanánk egy tányérba vizet tegyünk be amibe egy kanál sót teszünk és 1-2 percig kapcsoljuk be.A párától könnyebben lehet kitörőlni. A hűtőbe parafadugót tegyünk és elszívja a kellemetlen szagokat.

timus írta...

WC-be egy marék szódabikarbóna, rá 1-2 dl ecet, felhabzik, mint a videóban, gyorsan körbesúrolom a kefével, kicsit állni hagyom... teljesen jó! Régebben a zománcos gáztűzhelyen is ezzel kezeltem a koszt, pár perc állás után csak letörölni kellett.

Narancsolaj - nem a pici illóolaj, félliteres flakon nekem 7-8 hónapig elég. Nem olcsó, de nagyon gazdaságos, szuperjól tisztít, mindenhova lehet használni, és jó illata van. Ecettel és vízzel kevertem össze egy keveset, virágspriccelőben tartom - ha valaminek a helyét fel-le szeretném tisztítani, mindig ezt használom. Pl. ajtókra, szekrényajtókra, wc-ülőkére, ha kiömlött valami koszos, ha tollfoltos lett az ülőgarnitúra. 2 kis kupak narancsolaj a felmosóvízbe, szépen tisztít és kellemes illat lesz utána a lakásban.

A szódabikarbónát akartam még írni - a sportolós cuccok úgy bebüdösödtek, hogy mosás után is érzett rajtuk. Következő mosás előtt beáztattam őket egy kis marék szódabikarbónás vízbe - tökéletesen szagtalanít.

Jó ez a téma - csomó környezetet és pénzt meg lehet spórolni a fehér porokkal meg az ecettel!

szepyke írta...

Hu, de jókat írtatok!
Köszönöm szépen, sokat ki fogok próbálni! Én is nagy ecet rajongó vagyok... :))

Bianka írta...

Én ha lehet mindenre ecetet használok, vízkőoldásra, főleg az edényekhez, gépekhez, kávéfőző ezekbe biztos nem tennék vegyszert a mosogatógélen kívül ami alap, hogy használjuk :(
De engem is érdekelnek a tippek

szepyke írta...

Muszáj vagyok leírni, hogy letakarítottam a tűzhely rózsáit szódabikarbónával és ecettel, és olyan változást hozott, amit eddig egyetlen szer sem tudott!!!

Döbbenetes, hogy a filléres NEM vegyszerek is mire képesek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...