2011. július 21., csütörtök

Gesztenyefagylalt


Hát, ennél egyszerűbb dolog nem sok van...

Van már a blogon egy gesztenyefagylalt, de ez itt kicsit másabb...

Ez most nem mascarponéval, és nem tojással készült, hanem tejföllel...

Kicsit féltem, hogy majd savanykás lesz, de nem lett az. Nagyon jó lett... a tejföl természetesen a 20 %-os fajtából van... 

Gesztenyefagylalt

Hozzávalók
  • 25 dkg mirelit gesztenye, vagy gesztenyemassza
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl felvert tejszín
  • cukor (a cukor mennyisége a gesztenye ízétől függhet, így ezt kóstolgatással kell eldönteni... kb 2-6 dkg kell hozzá)
  • rum (sok rum...:D)

Ha mirelit egész gesztenyénk van, azt megfőzzük, ha főzött, akkor csak a tejföllel és a cukorral botmixerrel pürésítjük. Ha sűrű, adjunk hozzá még tejszínt. Hozzáadjuk a rumot és a  felvert tejszínt, majd a fagylaltgépbe adagoljuk. Gép hiányában jól záródó edénybe tesszük és a mélyhűtőben kifagyasztjuk. A fagyasztási idő alatt többször botmixerrel átkeverjük.

Ennyi. 

És nagyon finom! 

És majd ezt a fagyit használjuk egy másik fagyihoz... hamarosan hozom!:)


6 megjegyzés:

Pocak Panna írta...

Hú Szepy, ez brutál jó gesztenyés lehet! Imádom a gesztenyét! Megihlettél!

szepyke írta...

Pocak Panna, köszönöm, kedves vagy!:) Szerintem kókusztejjel is működhet... :)

Flóra írta...

Már megint egy tök jó fagyi recept! Tutira elkészítem. :D

Ceffa írta...

Nálunk is kedvenc a gesztenye!!! Hát még fagyiban:))

Gyere kérlek és játsz velem a blogomon...

Bianka írta...

Szereeetném :)

szepyke írta...

Flóra, majd ma este nézz rá arra, amit felteszek...:)))

Ceffa, jövök!:)

Bianka, pár perc alatt elkészül..:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...