Ez volt a karácsonyi egyik desszert. Egyszerű, nagyszerű, és ha van fagylaltgépünk, a vacsora végére pont ki is keveri a gép, és krémes, édes, halványan alkoholos fagylalttal koronázhatjuk meg az vacsorát.
Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 1-2 evőkanálnyi rum
- 2 dl sűrített tej
- cukor, ízlés szerinti mennyiségben
A hozzávalókat összekeverjük, és a hűtőben tároljuk, a vacsora kezdéséig. Nincs benne semmilyen állományjavító, krémesítő műanyag, tehát, ha egyszer megfagy, ez bizony beton keménységűre fagy! Ha előre készítjük el, adagoljuk szilikon muffinformákba, és így fagyasszuk le, így ha tálaljuk, maguktól fognak kiolvadni.
A gépbe téve kb 30 perc alatt összeáll, krémes fagylalt lesz belőle. Adagolhatunk hozzá csokoládé darabokat, de minél kisebb darabokat, mert a fagylaltban a csokoládé is beton keménységűre fagy!
Én tejszínhabbal és csokoládészósszal, illetve a vaníliában karamellizált narancs társaságában tálaltam. A vaníliával karamellizált narancs ITT!
Ebből az adagból 4-5 bőséges adag lesz! Egy adagban kb három ilyen, a képen látható "gombóc" lesz.
Ott vannak a narancson a kis vanília szemek! Szinte érződik az illata!
7 megjegyzés:
Tetszik a fagylaltod! A sűrített tej cukros vagy cukornélküli?
Lúdanyó, cukornélküli. Lidl-s változat. A massza éppen elég édes volt, és a narancs is édes volt, elég volt ennyi, de biztos, hogy van akinek kell még bele cukor.
Húúúú! meg Ahhh! De jó!
Jelentem megcsináltam, de tejszínnel, mert az volt itthon. Most éppen dermed, de baromi finom!
Szuper ötlet volt, köszönöm!
Jót is tesz majd szilveszter éjjelén a lázas torkomnak... :)
Ági!:)
Raindrop, biztos jó most neked a fagylalt?:O
Tejszínnel még jobb lehet, szuper ötlet!:)A narancsot is megcsináltad hozzá?
Mmmmmmm, ez nagyon fincsi lehet.:))
Benzsi, igen, tényleg az. Volt.:))
Megjegyzés küldése