2012. április 7., szombat

Bejgli - egy rúd, három íz...


Biztos nem vagyok azzal egyedül, hogy ajándékba is készítek süteményt. Ez a bejgli a képen karácsonykor készült és ajándékba vittük. 
Olyan helyre került, ahol szeretik a bejglit, mindenki más ízben. 

Hogy ne kelljen szeleteket vinnem, egy rúdba töltöttem a három tölteléket. A mákot, a diót és a marcipánt.

A tészta ugyanaz, mint a normál bejglinél, a tölteléket elosztottam és ahogy a képen látszik, így töltöttem meg vele a tésztát, majd ugyanúgy megsütöttem, mint a sima töltelékes bejglit. Így egy rúdban három féle töltelék van. Lehet ferdén is szeletelni, így lesz olyan szelet, amiben két íz is lesz. 

A bejgli egyébként ÍGY készül, vagy ÍGY. 


6 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Remek ötlet a három az egyben... :)

Csilla írta...

Rengeteg sütit osztogatok el én is, és nem csak karácsonykor. :))) Remek így a bejglid! Kellemes ünnepeket, jó pihenést! :)

Chef Viki írta...

Szuper ötlet! Marcipán, nyammm!

Kellemes ünnepeket kívánok :-)

Viki írta...

További Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok !

szepyke írta...

Felhőlány, köszönöm!:)

Csilla, utólag, de én is békés, nyugodt ünnepet kívánok...:)

Chef Viki, én is neked és nagyon köszönöm!:)

Viki, én is és nagyon köszönöm:)

Zsuzsanna írta...

Remek ötlet. Most eszembe jutott, h. vagy harmincöt évvel ezelőtt egy már akkor idős hölgy kínált meg főzőtökből sok citrommal és valódi vaniliával készült szirupos édességgel. Nagyon kellemes cukros befőtt volt, laposmetélt-szerű finom, áttetsző szalagokból állt. Többen is megkóstoltuk, a veterán háziasszonyok sem jöttek rá, miből készült. Nos, azt mesélte a hölgy, hogy valamikor a karácsonyi bejglibe is töltötték, és mindig a "tökös" rudak fogytak el először.
Igaz, a bejglibe szinte bármit be lehet tölteni, ami nem lédús.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...