2012. április 1., vasárnap

Zabkásapuding - nutellával, kókuszosan...


Egycsipetnél láttam még januárban. Rögtön el is készült, de csak most van rá időm, hogy megmutassam.
Nagyon egyszerű és valóban nagyon finom. Előre elkészítve, a hűtőben tárolva, este hullaként hazaérve finom desszertként nyammoghatjuk el a kanapén ülve, vagy tálalhatjuk egy vacsora desszertjeként. Reggelire is tökéletes lehet. A tojást elhagyva, csak kókusztejet használva vegán desszertet kapunk!

Zabkásapuding 

Hozzávalók 4 személyre
  • 4 dl tej vagy kókusztej
  • 6 dkg zabpehely
  • 2 dl tejszín 
  • 1 tojás 
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet
a nutellás réteghez:
  • 2 evőkanál nutella
a díszítéshez:
  • kókuszcsipsz vagy kókuszreszelék
A tejet vagy kókusztejet felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a zabpelyhet, a sót. Lefedve kb. 10 percre magára hagyjuk. 
Amikor a zabpehely megszívta magát a tejben, visszatesszük a tűzre, felforraljuk. Elkeverjük benne a tejszínnel elkevert tojást. Ez így magában az alap, ha ízesíteni szeretnénk, itt keverjük hozzá a nutellát, vagy a lekvárt, vagy amit hozzá szeretnénk adni. 

Én kiszedtem belőle egy adagnyi sima krémet, a maradékhoz hozzákevertem a nutellát. Poharakba szedtem, egymásra rétegezve, majd kihűtöttem (de melegen is fogyasztható!), majd kókuszcsipsszel megszórva tálaltam. 

Egycsipetnél további képek vannak róla. :)

4 megjegyzés:

Gitta írta...

Ez tetszik!
A zabpelyhet nem szükséges megfőzni, be kell áztatni, szépen felpuhul. De ez a variáció: különféle magvakkal, gyümölcsökkel nekem is beindította a fantáziámat :) helye lesz a nyers konyhámban, köszi!

Csibe írta...

Jövök kanalazni!

Mariann Abosné Lazányi írta...

Ez nagyon finoman hangzik. De egy kérdés: a tejszínes tojással forralni kell még, vagy azt már levéve a tűzről kell hozzákeverni?

szepyke írta...

Kedves Mariann, nekem nyers tojás parám van, úgyhogy én pár percig kavargatom, hogy biztos, ami biztos alapon hőkezelve legyen vele. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...