Azt hiszem, hogy ez a torta igazán méltó a mai naphoz, ma van ugyanis a blog harmadik születésnapja.
Most így visszanézve a régi bejegyzéseket, olyanok is születtek, melyek már súrolják a vállalhatatlan kategóriát mind képileg, mind szövegileg, de ez van. Így legalább le lehet követni, hogy miiiiicsoda fejlődésen mentem át fényképezésileg, fogalmazásilag, stb... Na, persze, aki ezt olvasva felröhög, azt megnyugtatom, hogy csak vicceltem ám...
Most jöjjön néhány adat, miszerint, 3 év alatt:
- 1267 bejegyzés...
- 14169 megjegyzés, azaz komment...
- 486 rendszeres olvasó...
- 99-en voltak a legtöbben egyszerre az oldalon...
- 960242 az eddigi oldalmegjelenítések száma...
Hát, ennyi.
Most írnom kellene, hogy mi minden történt, de minek írjam? Aki olvas, az tudja, hogy sok minden történt, történik. Hogy sok embert ismertem meg, hogy lett pár nagyon kedves barát, hogy lett néhány nagyszerű dolog. Hogy sokat tanultam, tanulok. Hogy szeretem ezt az egészet, és még mindig nem unom. Bár, egyre kevesebb időt tudok vele foglalkozni, de abba nem hagynám.
Sokan tartanak ilyenkor ajándékozást maguk vagy az olvasók felé. Én ezt most nem teszem. Nem akarom ezzel növelni sem a letöltésszámot, se a rendszeres olvasók számát. Aki olvassa a blogot, vagy bejelentkezik rendszeres olvasónak, az magától tegye ezt, ne valamiért cserébe...
Tehát, most csak ezzel a tortával ünneplek, és zárszóként még annyit, hogy jövőre, veletek, ugyanitt!:)
És akkor a torta:
EGYSZERŰ CSOKOLÁDÉTORTA
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához
- 30 dkg étcsokoládé
- 22 dkg vaj
- 15 dkg barna cukor
- 5 nagy tojás
- 12 dkg liszt
- 6 dkg kakaópor
- 12 dkg darált mandula
- 2 teáskanál sütőpor
- vaj
- liszt vagy cukrozatlan kakaópor
- 30 dkg étcsokoládé
- 4 dl tejszín
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál mandulalikőr vagy rum
- csipet só
- gránátalmamag (elhagyható)
Amikor a torta megsült, a formában hagyjuk kihűlni. Legalább egy órán át hűtjük, mielőtt a krémmel betöltjük, de akár egy napig is állni hagyhatjuk.
A krémhez a csokoládét gőz fölött a tejszínnel és a sóval együtt felolvasztjuk, majd teljesen visszahűtjük. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a likőrt, és jól kihabosítjuk.
A tortát két lapba vágjuk. Az alsót megkenjük krémmel, visszatesszük rá a másikat, majd a tortát bevonjuk a maradék krémmel, villával egyenetlenné tesszük a felületét, és megszórjuk gránátalmamaggal.
Gránátalmamag helyett cukrozott narancshéjkockákkal vagy mandulaszeletekkel is díszíthetjük. Ha a krém nem elég édes, az ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukrot adhatunk hozzá.
Ha rám hallgattok, mindenképpen elkészítitek, mert ez valami tömény boldogság. A képen nem kevesebb, mint 60 dkg csokoládé látható... ez is amolyan álom, luxuskivitelben... :)
39 megjegyzés:
Boldog, boldog, boldog születésnapot, kívánom, hogy legyen még sok ilyen szép napod!!!
Szép napot!
Méég jóóó sokat! :)
Boldog szülinapot a blogodnak!! :))
Neked pedig további sok örömet benne! :)
nagyon boldog születésnapot!!!! :)
boldog születésnapot!!!
Míg olvastam, gyorsan összeadtam, hogy igen, 60 dkg csoki egy tortában :-)))
Ez ám a méltó ünneplés! Éljen a kiscsoportos blog :-))
Ráadásul péntek 13.!
Én is gratulálok és még sok-sok és nagyon boldog születésnapot kivánok Neked, Nektek! :)
Boldog Blogszülinapot, még sok - sok évet továbbra is:)
Boldog szülinapot :) Ági
Itt is megcsodálom a tortát! És szívből gratulálok! No meg le is mentem a receptet :)))
Boldog blogszülinapot! A tortából egy szeletet szívesen elfogadnék :)
Nagyon szépen köszönjük, én és a blog!:)))
Nagyon kedvesek vagytok!:)
Boldog blogszülinapot, gratulálok sok szeretettel:-))
Boldog évfordulót és tortaevést!!!!
Vittem a receptet azonnal:-))))
Boldog blogszülinapot Szepy ! :))
Boldog blogszülinapot kívánok, neked pedig további örömteli blogolást:) A torta csodás, a családnak el fogom készíteni.
Nagyon boldog blogszülinapot kívánok Szepyke! :)
Méltó torta az ünnepi hangulathoz, vittem egy szeletet, köszönöm! :)
Gratulálok!
Remélem nem vagyok ünneprontó,hogy pont ide írom,de kérlek nézz be hozzám,van egy meglepetésem:http://cukigyo.blogspot.com/2012/04/sokoldalusag-dijat-kaptam.html
Boldog blogszülinapot:)!!!!
Boldog blogszülinapot:)!!!
Hepi blogdéj! :)
Gratulálok!:)
És ez a torta..
Boldog szülinapot!Még sokat!
Nagyon-nagyon boldog blogszülinapot kívánok, és még további rengeteg energiát a döbbenetes alapmennyiség mellé, hogy mindig meglehessen ez a blog! :-) Puszik, gratulálok!!
Nagyon boldog 3.-at!!!
Gratulálok, és még sok-sok blogszülinapot kívánok! :)
A csokitortád miatt meg két milliméterről nézem a képernyőt, úgy , de úúúúgy bele tudnék harapni! :))
Jah, és a pipacsos fejléced nagyon tetszik! :)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, igazán kedvesek vagytok!:)
"loptam" a receptet, köszönöm! íme:
http://renjablog.blogspot.sk/2012/09/ismet-torta-megint-csokis.html
Renja anya, én köszönöm, hogy kipróbáltad!:)
Szeretném megkérdezni hogy miylen tejszínt használtál a krémhez, akár márkára is kíváncsi lennék:D mert ez amolyan ganache féle, viszont az adagszámot elnézve lehet nem sűrűsödne be ilyen szépen a krémem! üdv.:)
Szia! Szerintem tök egyszerű Aldis tejszín, az a dobozos, 2 dl-es. És a csoki tényleg étcsoki legyen.
A lényeg, hogy hűtsd vissza, akkor a csoki úgy összerántja, hogy utána olyan lesz, mint a beton. Amikor már ilyen, akkor verd fel géppel és biztos, hogy ilyen krémes lesz. Majd megírod, hogy milyen lett?:)
Ma végre volt időm és elkészítettem ezt a isteni finom tortát! nem szoktam a munkámat dicsérni, de ez nagyon jól sikerült, köszönöm a tanácsodat, öröm ilyen krémmel dolgozni!!:))
Örülök, hogy jó lett és köszönöm, hogy visszajeleztél!:)
Sziasztok!
Most sikerült elkészítenem ezt a tömör gyönyört. Tényleg isteni lett, bár volt vele kis kalandom. 7 tojásra szoroztam fel 26cm-es tortaformához. A tészta már kihűlt mikor elvágtam és középen alul még nagyon nyers volt az említett módszerrel, így visszatettem egy fél órára. Szerencsére ez nem ártott a tésztának. A krém viszont egy éjaszaka alatt sem lett elég sűrű - inkább nyúlós sűrű. Reggel összeraktam a tortát - szerencsére azért nem folyt el teljesen,de estére a hűtőben már jó lett az állaga. Akkor már lehetett borzolni. A gránátalma igazán megkoronázza, én ezzel ajánlom. Legközelebb úgy készülök hogy 1 napot álljon a krém és megpróbálom gépi keverővel, mert a kézi nem nagyon hatotta meg :)
Annyira ízlett a szerelmemnek, hogy riasztottuk anyósékat, tesókat is kóstolásra és mindenki el volt ájulva! Egy menő cukrászdában is megállná a helyét! Még egy ötletet adok: a csokiszökőkutunkhoz való belga étcsokiból csináltam - így igazán minőségi és áron is relatíve jól jött ki a több, mint 80dkg csokoládé!
A gránátalma pucoláshoz itt találtam egy jó kis videót: http://www.youtube.com/watch?v=nTnOc0Y0ioQ. Eddig nem nagyon tudtam élvezni magában, de ezen a tortán fantasztikus ahogy frissen ropog!
Kérünk szépen még ilyen különleges recepteket!
Bee! Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett! :) Bevallom, hogy nekünk is nagy kedvencünk azóta is. A közepe egyébként nem feltétlenül kell, hogy teljesen megsüljön, lehet olyan, mint egy szaftos brownie... A krémnek idő kell, és utána csak géppel tudod rendesen felverni. Nekem néha úgy visszakeményedik, mint a beton. Na, mindegy, örülök, hogy ennyire ízlett! :)
Nagyon tetszik,el is fogom készíteni!Most csak a krémet készítettem el egy csokis sütibe tettem :) Köszönöm!
http://csakiskedvtelesbol.blogspot.hu/2015/05/csokis-suti.html
Pitypang, örülök, hogy kipróbáltad. Ha legközelebb készíted, hagyd a krémet a hűtőben, legalább egy éjszakát, akkor úgy visszakeményedik, hogy nem kell hozzá zselatin. :)
2-3 hónapja amikor feltetted a facére-talán a minden ami csokira? azt írtam kommentben,h. ez lesz a szülinapi tortám. És ez lett. És finom lett olyannyira,h. soha többet nem görcsölök tortákkal csak ez lesz. Igaz én málnával és dióliszttel csináltam és piacon vettem a tejszínt ezért nem is lett olyan a krém állaga mint a stabilizátoros bolti vacaknak de ennél nagyobb baj ne legyen. Köszönöm a receptet
Ildikó, örülök, hogy neked is ízlett és, hogy mostantól semmi más csak ez. :) Már nem éltem hiába :)))))
Megjegyzés küldése