2010. április 30., péntek

Salátadresszing főtt tojásból


Nem kicsit rohanok az események után. Rengeteg recept vár feltöltésre, csak valakinek meg kellene írnia hozzájuk a szöveget is. 
Ezek a képek még húsvétról maradtak... A hétvégén nyitnak a strandok, én meg húsvéti receptet töltök fel a blogra... Na, mindegy.

A recept Tündértől származik, és ITT megtalálható, de azért bemásolom ide is, hogy biztos, ami biztos, meglegyen itt is. Picit változtattam csak rajta, aki kipróbálja, szintén alakítsa a saját ízlésükre!

A recept megtalálható a Kifőztük újságban is!


Salátadresszing főtt tojásból

Hozzávalók kb 4 dl-hez:
  •  3 db főtt tojás
  • 1 kis pohár tejföl (1,75 dl)
  • 1 evőkanál mustár
  • 0,5 dl olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • zöldhagyma
  • snidling
A tojásokat megpucoltam, és a késes robotba tettem a többi hozzávalóval együtt (kivétel a hagyma, és a snidling), majd teljesen krémesre daráltam az egészet. Amikor kész volt, az aprított hagymát és az aprított snidlinget is hozzá adtam. Én nem darabos dresszinget kaptam, hanem szó szerint öntetet, tehát folyékony állapotút. Ha valaki darabosat szeretne, villával, vagy kanállal dolgozza össze a hozzávalókat.

Még valami! Ha valamibe csak újhagyma, vagy snidling, vagy bacon kell, ezeket általában egy konyhai ollóval aprítom, darabolom össze. Így megspórolom a vágódeszka elmosását...  


2 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez nagyon fincsi:)
És húsvéti ételeket nem csak akkor lehet enni, így jöhet a többi is max a strandon majszoljuk őket ;)

szepyke írta...

Ok, ok!:)))

Legyen! :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...