2010. augusztus 12., csütörtök

Pikáns őszibarack krémleves


Egy recept a Kifőztük 5. számából. Azóta megjelent már a 6. szám is és már készül a 7. is!
Az újságokat a www.kifoztuk.hu oldalról lehet letölteni. Ingyenesen. 

Pikáns őszibarack krémleves

Hozzávalók

  • 6 dl víz
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1,5 dl kókusztej
  • 50 dkg őszibarack (pucolva, mag nélkül)
  •  ízlés szerinti cukor, vagy barnacukor
  • 1 gerezd fokhagyma pépesítve
  • 1 teáskanál kurkuma vagy curry
  • őrölt bors
  • chili vagy csípős paprika

A barackokat megpucoljuk. A vizet felmelegítjük, hozzáadjuk a sót és a fahéjat. Felforraljuk, majd jöhet hozzá a darabolt barack, amit puhára főzünk. Ha késznek ítéljük, jöhet bele a kókusztej, amivel szintén összerforraljuk. Botmixerrel leturmixoljuk.
A leveshez hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket. Elkeverjük, és ha kell, édesíthetjük  cukorral. A tetejére törjük a chilit vagy a csípős paprikát.
Ez a leves melegen és hidegen is fogyasztható.

Kókusztej helyett készíthetjük tejszínnel is, bár a tejszín mindenképpen édesebb, mint  a kókusztej. A kókusztejet házilag is elkészíthetjük, ennek a leírása ITT található.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon gusztán néz ki. Mennyire csípős, anélkül is jó?

szepyke írta...

Anélkül is jó, de csípősen, fűszeresen nagyon érdekes!:)

Ami írta...

Úgy tűnik, ez a barackleveses posztok ideje :) . Pont Szepy féle őszib. krémlevesről írtam én is.

De bevallom, ezt a variációt nem merném kipróbálni, és nem a fokhagyma és csili miatt, hanem a kurkumát/curryt annyira nem tudom elképzelni...Mindenestre izgalmas kis kombináció, fokhagymával és csilivel még be is vállalom :).

gesztenye írta...

Szepyke!
Majd nézzél be hozzá légy szíves!
:-))

Csibe írta...

Hát tényleg pikáns :)
Nem biztos, hogy vagyok ilyen bátor :)

araniel írta...

Fú de jó. Szeretem az ilyen pikáns leveseket. Nagyon ötletes :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...