2011. augusztus 10., szerda

Gyümölcsös túrótorta - rebarbarával


Ez a sütemény megnyerte az abbahagyhatatlan jelzőt. Hogy biztosan megbizonyosodjam róla, hogy ez valóban így van, a "maradékot" bevittem a kolleganőimnek, hogy kóstolás után erősítsék, vagy cáfolják ezt... Nem cáfolták, sőt, én direkt nem mondtam semmit, csak megkínáltam őket és vártam a hatást. Nekem jólnevelt kolleganőim vannak, akik először "csak egy vékony szeletet" kértek, aztán pár perc múlva megint kértek egy szeletkét, de ez már lehet vastagabb is... Tehát, jól vizsgázott ez a kis helyeske. Nem tudom, hogy mi  a titka, mert bár, szeretem a túrót, de én is meglepődtem, hogy túrótorta és túrótorta között milyen különbség lehet. 
Tessék kipróbálni és megírni, hogy másnál is így hatott e ez a sütemény. 



Hozzávalók 20-22 cm-es formához
  • 50 dkg túró
  • 12 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 18-20 dkg görög joghurt
  • 15 dkg búzadara (gríz)
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

a forma kikenéséhez:
  • 2 dkg vaj
  • 2-4 evőkanál  zsemlemorzsa

a tetejére:
  • 20-30 dkg rebarbara
  • 10 dkg eper



Villával áttörjük vagy keverőgép táljába öntjük a túrót. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a joghurtot, a búza-darát és a vaníliakivonatot. Az egészet alaposan átkeverjük.
Kivajazunk egy pitesütő tálat, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és a tálat forgatva, rázogatva egyenletesen eloszlatjuk rajta. Beleöntjük a túrós masszát, a tetejére szórjuk a gyümölcsöket.

180 fokos sütőben nagyjából 40-50 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már barnul a teteje, de esetleg még pudingos a közepe. (Ne süssük túl; nem baj, ha kicsit remegős marad.) Kihűtjük, és lehetőség szerint egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

Gyümölcsszósszal vagy tejszínhabbal tálaljuk, és porcukorral is megszórhatjuk.


A gyümölcsöket az idényhez és az ízlésünkhöz igazítva variálhatjuk. A képen látható változatban passzírozott epret locsoltam a rebarbarára, ezt kiválthatjuk barackkal, vagy bármilyen gyümölccsel.






6 megjegyzés:

Ms. Poppy írta...

Én bizony kipróbáltam már a fenti receptet. Zseniális! Fele még melegen elfogyott.:)
Joghurt hiányában sűrű, krémes (Zott) tejfölt használtam, és friss bogyós gyümölcsöket szórtam a tésztába és a tetejére is. Túró helyett cottage cheese ment bele. A változtatásokat csupán a hűtő tartalma miatt kellett eszközölnöm.
Köszönet érte, imába foglaltam a neved!:P

Petra írta...

A hatás szerintem már ránézésre is garantált. Gyönyörű. :)))

Ami írta...

Überguszta! Ebből kérek egy szeletkét, vagy inkább kettőt !!! :)

szepyke írta...

Ms.Poppy, akkor nálad is bejött?:))) Én is sokszor variálok a hűtő tartalmára helyezve a hangsúlyt... :)) és tényleg olyan, amit nem lehet abbahagyni..:)))


Petra, köszönöm, tényleg olyan!:)))

Ami... legközelebb ilyet viszek!:)) (Akárhova is kell vinnem...:D)

Bianka írta...

Kipróbálásra vár :)

Beastie írta...

Csábító :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...