2011. augusztus 8., hétfő

HIDEG ÚJKRUMPLISALÁTA


Ezt a salátát előételként magában, vagy frissen sült húsok mellé köretnek is fogyaszthatjuk. Lehetőség szerint minél kisebb, falatnyi krumplikat válogassunk hozzá.
Előre elkészíthető, napokig eláll a hűtőben, így nagyobb adagot készítve, napokig lehet körete egy-egy frissen kisütött hússzeletnek, vagy hideg sültnek, fasírtnak. 

Ez a recept a Kifőztük 2011/6. számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, természetesen, ingyenesen.
Hideg újkrumplisaláta

Hozzávalók 2-3 főre
  • 40 dkg újkrumpli
  • 1 csokor újhagyma vagy 1 közepes lila hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • 3 dl zsíros tejföl
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika (elhagyható)


 

Sós vízben héjastul megfőzzük a krumplit. Összekeverjük a tejfölt az olajjal, a mustárral, a fűszerekkel, azután hozzáadjuk az aprított hagymát és a langyos krumplit. Behűtjük, majd őrölt pirospaprikával megszórva tálaljuk.





3 megjegyzés:

Ami írta...

Nyami-nyami! Egy finom báránysült mellé álmodtam meg ezt a köretet :) Ide vele!

Petra írta...

Nagyon finomnak hangzik. Ezt el kell készítenem. A báránysültre sem mondanék nemet. :)))

Puszedli írta...

Húsokhoz, magában: bárhogy jöhet! Imádom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...