Ne dobjuk ki a gyönyörűséges piros retek levelét sem, mert nagyon finom leves készíthető belőle.
A recept a Kifőztük 2012/4. számában jelent meg. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, az eddig megjelent összes számmal együtt.
Reteklevél-leves
Hozzávalók 2-3 személyre
- 2 nagy csokor retek levele
- 2 közepes burgonya
- 1 csokor újhagyma
- só
- bors
- 2 dkg vaj
- retekszeletek
Hidegen is kitűnő leves. Igyekezzünk minél frissebb, zsengébb leveleket felhasználni hozzá.
5 megjegyzés:
No ezt jó lenne kipróbálni, mert retket már ezer éve nem tudok enni. Csak arra lennék kiváncsi, hogy a retek levele is csípős egy kicsit ? Lehet, hogy buta kérdés, de nem tudom.
Nem mondanám, hogy csípős. Nagyon érdekes, semmihez nem tudnám hasonlítani az ízét. A krumplitól nagyon lágy, selymes lesz, és nagyon finom! A kedvemért, pirítsál hozzá pici szalonna darabkákat is a tetejére!:)
Most egyeltem ki a retket, a leveléből már rotyog a leves, csak kb. 6x ennyi mennyiséggel. :) Köszönöm a receptet!
Orsi, ennek nagyon örülök, majd meséld el, hogy hogy ízlett!:)
Nagyon ízlett mindenkinek, de az én gyerekeim még a vasszöget is megennék, állandóan éhesek! :)
Sajtos pogácsát faltak hozzá!
Köszönöm a receptet, nagyon fájt volna, ha a komposztra kellett volna dobnom ezeket a zsenge leveleket a kicsi retkekkel.
Megjegyzés küldése