2012. május 14., hétfő

A rebarbarák már a sütőben vannak...


Vééééééééééééégre!:)

A kép tavalyi, a rebarbara idei. Mármint az, ami már a sütőben van. 
Mivel a nálunk kapható rebarbara belül zöld, muszáj vagyok megsütni, hogy mégis piros rebarbarát kapjak és abból készüljön fagyi, süti, stb... Az stb.-n még gondolkodom, hogy mi legyen, mert jelenleg tényleg a fagyi foglalkoztat a legjobban.

Az illata, bár csak magában sül, nincs rajta semmilyen fűszer, már most ígéretes, vagy csak iszonyatosan hiányzott már, nem is tudom. Olyan érdekes, semmihez nem hasonlító illata van. 

Azt hiszem, hogy a sült rebarbarát majd tejszínnel leturmixolom, hozzáadok némi friss reszelt gyömbért, pici fahéjat, felvert tejszínhabot, cukrot és jól beleöntöm a már kavargató fagylaltgépbe. 

Miközben írtam ezt a bejegyzést, megsült a rebarbara. És nem piros. Maradt ugyanolyan zöld, mint amilyen volt. Hát, ez remek... ugrott a szép rózsaszín rebarbara fagylalt.

Újratervezés. 


1 megjegyzés:

chriesi írta...

Bodzabogyószörpöd ha van, abból 1-2 evőkanál és gyönyörű rózsaszín lesz! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...