2012. május 31., csütörtök

Hajvágás otthon, házilag...


Ma kellene befestenem a hajam. Most új színt próbálok ki, az történt ugyanis, hogy egyik reggel úgy ébredtem, hogy vissza akarom kapni a vörösbor színű hajamat, főleg azért, mert az nyáron valami gyönyörűséges, ahogy a napon valóban mélybordó színe van, és ha kicsit megszívja a nap, még mindig inkább mélyvörös lesz, nem rókavörös, amilyen néha lenni tud egy jól sikerült, napos hétvége után.

Az alap hajszínem szőke. Mesterségesen viszem be az IQ-t, azaz festem vörösre már évek óta. Mivel elmúltam (khmmm) 35... , vannak bizonyos hajszálaim, amik miatt muszáj volt a nem is olyan távoli múltban áttérnem az 5-6 hetenkénti festésről a 4 hetenkéntire... És még így is vannak néha árulkodó nyomok, miszerint, öregszem. Ez van. 

Tehát, a mostaniból, ami szerintem meghatározhatatlan vörös, mert ami a dobozon van, az nem az, ami a fejemen lévő haj színe..., szóval, a mostaniból egy jóval mélyebb, vörösebb színt kenek ma fel. Két doboz festéket kell használnom, mert kb. a derekamig ér a hajam, ami most azokat, akik ismernek, jól meglep, mert soha, ismétlem soha nem hordom kibontva, így senki nem tudja néhány fontosomon kívül, hogy milyen hosszú a hajam. Nem titok, nem azért nem hordom kibontva, mert titkolom, hanem mert utálom kibontva. Nem bírom, ahogy a számba ragad, ahogy megfújja a szél, a huzat. Nem bírom, hogy odafogom, odazárom a kocsiajtóhoz. Egyszer régen, odazártam a wc ajtóhoz, mert frissen volt mosva és úgy szállt, hogy ahogy csuktam be a wc ajtaját, bezártam a hajam.. szóval, utálom kibontva na. Már nagyon hosszú, úgyhogy ideje vágni is belőle, amit kb. két-három éve én csinálok. Mivel nincs fazonja, csak úgy lóg a fejemen, tök mindegy, hogy mennyire egyforma a vége. Megfogom, hátul elválasztom, a fejem mellett vezetve előre húzom, elől összefogom és egy sima ollóval levágom. Picit látom ilyenkor a volt fodrászom arcát, ahogy elsápadva ájul el a látványtól..., de ezért a mozdulatért feleslegesnek tartom havonta 10-12.000 forint kiadását..., ezért csinálom ezt én magam. A hajamat évek óta én festem. Erre még akkor szoktam rá, amikor nem rendelkeztem annyi pénzzel, hogy ezért fodrászhoz menjek...(leírni is gáz, de ez kb. 25 éve volt...), és a fodrászok ugyanazzal a festékkel dolgoztak, amit a fodrászkellékesnél meg lehetett venni, negyed annyiért. Azóta sokat változott a világ, már nem tablettában árulják a hidrogént, ami a festékhez kell, már nem azzal kezdem a festést, hogy feloldom a tablettát, aztán kikeverem a színt... jóval kényelmesebb manapság az otthoni hajfestés. 

Tehát, ma hajfestés, de előtte hajvágás... Tegnap találtam ezt a képet (kicsit lentebb) a facebookon... és úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Nincs vesztenivalóm (a hajamon kívül), mivel, ha a derékig érő hajam mégsem lesz egyforma, a kutya nem fogja látni, mert utána fogom és kontyba tekerve hordom tovább, ahogy eddig is. 
Nem tűnik bonyolultnak, az enyém jóval hosszabb, tehát még azt is megcsinálhatom, hogy csak a végét nyírom meg, így már akkor is látszani fog, hogy valóban hozza e ezt a formát vagy sem. 

Ha ok a dolog, beszámolok róla, hogy azok is megpróbálhassák, akiknek rövidebb a haja és nem sok próbálkozási lehetőségük van. 

Fénykép nem lesz, mert nem csinálok, így muszáj lesz csak az írásomnak hinnetek... 





És néhány kép, hogy milyen szííííííííp is a vörös haj, főleg, ha hosszú, főleg, ha mélyvörös... 







A képek forrása internet - egyáltalán nem tudom, hogy honnan szedtem le őket...aki nagyon ráér, az keresse meg..:)

13 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Hú ezt a mélyvöröst én is szeretem, lélekbeli alteregóm tuti ilyennel született. Sok sikert a kísérletezéshez :)

Blogkonyha írta...

Ezt ki fogom próbálni, tök jó lett! :o)

szepyke írta...

Édeskonyha, nekem ez a mélyvörös a szívszerelmem... Én voltam ilyen vörös évekig és most is az leszek, már holnaptól... rövidebb hajjal...:)))

Illéskrisz Konyhája, ugye? Szerintem is tök jó. Van fazonja, pont elfér, hogy olyan tépett, tök egyszerűnek látszik a képen... Ha megcsináltad, majd azért te is mesélj róla... én holnapra már hozom a tapasztalatokat...:O

Unknown írta...

Nagyon klassz színe van, nagyon tetszik. Valami hasonlót tervezek legközelebbre, de most egy viola színűvel próbálkoztam aminek elvileg kicsit lilás árnyalata kéne hogy legyen mikor rávetül a fény. De ehelyett egész vöröses hatása van. Na de a lényeg hogy jól áll. Sok sikert :)

trollanyu írta...

Megvárom míg kipróbáljátok előttem:) Magam vágom a hajam én is, mert itt egy normál hajvágás olyan 40.000 ft-nál kezdődik, annyit nem fogok érte fizetni. De jónak tűnik ez a módszer, kíváncsi vagyok:)Az én hajam is ilyen vörös:)

szepyke írta...

Jelentem, tökéletesen működik!
Tök egyszerű, tök egyenesre lehet vágni a hajat. Tök jó!:)

Latsia írta...

Én láttalak (ugyan nem kibontott) mélyvörössel és tényleg nagyon jól áll! Ez a vágás meg... ha bejött, akkor ma nyertesként mehetsz az ágyikódba!:-) Gratulálok!!

szepyke írta...

Latsia, köszönöm, nagyon kedves vagy!:))) Most még sokkal, sokkal szebb leszek!:))))) Tündér vagy!:)

Gesztenye receptjei írta...

Kb. 15 évig festettem vörösre, mert imádtam. Mivel majdnem teljesen ősz vagyok, anyukám is fiatalon őszült meg, visszafestettem szőkére. Így ha hülyeséget csinálok a munkahelyemen van mire fogni:-)))

Muskátli Büfé írta...

Jó ideje csatlakoztam már én is a festettek tááborához. Egy ideig melír ment, de néhány éve Párizsban voltam és egy melírozott hajú nőt sem láttam, úgyhogy első utam a fodrászhoz vezetett, hogy kérem az eredeti gesztenyebarnámat vissza vörös felhangokkal. Majdnem olyan most, mint régen (elég jó régen) volt. Gyáva nyúl vagyok, enyenlőre maradok a fodrásznál ... Hajrá Szepy, bátor és ügyes vagy!! Ági

szepyke írta...

Gesztenye, én is mindig azt mondom, hogy ne várjanak tőlem sokat alapban szőke vagyok...:)))

Muskátli Büfé, én soha nem voltam melírozott, nekem az soha nem tetszett. A festéstől nem kell félni, ezekkel a mostani festékekkel nagyon könnyű dolgozni..:)

Sango_chan írta...

en ezereve nem jartam fodrasznal,draga es sosem azt csinaljak amit kerek ezert inkabb magamnak vagom - bar nem tökeletes az latszik :D de nekem igy jo - pont ugy nez ki mint az egyes kep.
de szeretnem kicsit feldobni,mert allasinterjun es a paromon is latom hogy unalmas.
de most en vagyok ennyire süsü hogy nem ertek semmit ebböl a kepböl,hogy lesz olyan a vegeredmeny,mi is törtenik??

szepyke írta...

Sango_chan: megfogod a hajad és a hátulról előre fésülöd, úgy hogy a homlokodnál össze tudjad gumizni. Itt érdemes olyan hosszúra hagyni, amilyenre vágni akarod, majd a végét egy mozdulattal levágod. Ha kilóg pár hajszál, akkor azokat utána levágod, és készen is vagy. Javaslom, hogy először jóval hosszabbra hagyd, nézd meg, hogy milyen lett és utána vágd rövidebbre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...