2012. május 31., csütörtök

Hajvágás otthon, házilag...


Ma kellene befestenem a hajam. Most új színt próbálok ki, az történt ugyanis, hogy egyik reggel úgy ébredtem, hogy vissza akarom kapni a vörösbor színű hajamat, főleg azért, mert az nyáron valami gyönyörűséges, ahogy a napon valóban mélybordó színe van, és ha kicsit megszívja a nap, még mindig inkább mélyvörös lesz, nem rókavörös, amilyen néha lenni tud egy jól sikerült, napos hétvége után.

Az alap hajszínem szőke. Mesterségesen viszem be az IQ-t, azaz festem vörösre már évek óta. Mivel elmúltam (khmmm) 35... , vannak bizonyos hajszálaim, amik miatt muszáj volt a nem is olyan távoli múltban áttérnem az 5-6 hetenkénti festésről a 4 hetenkéntire... És még így is vannak néha árulkodó nyomok, miszerint, öregszem. Ez van. 

Tehát, a mostaniból, ami szerintem meghatározhatatlan vörös, mert ami a dobozon van, az nem az, ami a fejemen lévő haj színe..., szóval, a mostaniból egy jóval mélyebb, vörösebb színt kenek ma fel. Két doboz festéket kell használnom, mert kb. a derekamig ér a hajam, ami most azokat, akik ismernek, jól meglep, mert soha, ismétlem soha nem hordom kibontva, így senki nem tudja néhány fontosomon kívül, hogy milyen hosszú a hajam. Nem titok, nem azért nem hordom kibontva, mert titkolom, hanem mert utálom kibontva. Nem bírom, ahogy a számba ragad, ahogy megfújja a szél, a huzat. Nem bírom, hogy odafogom, odazárom a kocsiajtóhoz. Egyszer régen, odazártam a wc ajtóhoz, mert frissen volt mosva és úgy szállt, hogy ahogy csuktam be a wc ajtaját, bezártam a hajam.. szóval, utálom kibontva na. Már nagyon hosszú, úgyhogy ideje vágni is belőle, amit kb. két-három éve én csinálok. Mivel nincs fazonja, csak úgy lóg a fejemen, tök mindegy, hogy mennyire egyforma a vége. Megfogom, hátul elválasztom, a fejem mellett vezetve előre húzom, elől összefogom és egy sima ollóval levágom. Picit látom ilyenkor a volt fodrászom arcát, ahogy elsápadva ájul el a látványtól..., de ezért a mozdulatért feleslegesnek tartom havonta 10-12.000 forint kiadását..., ezért csinálom ezt én magam. A hajamat évek óta én festem. Erre még akkor szoktam rá, amikor nem rendelkeztem annyi pénzzel, hogy ezért fodrászhoz menjek...(leírni is gáz, de ez kb. 25 éve volt...), és a fodrászok ugyanazzal a festékkel dolgoztak, amit a fodrászkellékesnél meg lehetett venni, negyed annyiért. Azóta sokat változott a világ, már nem tablettában árulják a hidrogént, ami a festékhez kell, már nem azzal kezdem a festést, hogy feloldom a tablettát, aztán kikeverem a színt... jóval kényelmesebb manapság az otthoni hajfestés. 

Tehát, ma hajfestés, de előtte hajvágás... Tegnap találtam ezt a képet (kicsit lentebb) a facebookon... és úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Nincs vesztenivalóm (a hajamon kívül), mivel, ha a derékig érő hajam mégsem lesz egyforma, a kutya nem fogja látni, mert utána fogom és kontyba tekerve hordom tovább, ahogy eddig is. 
Nem tűnik bonyolultnak, az enyém jóval hosszabb, tehát még azt is megcsinálhatom, hogy csak a végét nyírom meg, így már akkor is látszani fog, hogy valóban hozza e ezt a formát vagy sem. 

Ha ok a dolog, beszámolok róla, hogy azok is megpróbálhassák, akiknek rövidebb a haja és nem sok próbálkozási lehetőségük van. 

Fénykép nem lesz, mert nem csinálok, így muszáj lesz csak az írásomnak hinnetek... 

És néhány kép, hogy milyen szííííííííp is a vörös haj, főleg, ha hosszú, főleg, ha mélyvörös... A képek forrása internet - egyáltalán nem tudom, hogy honnan szedtem le őket...aki nagyon ráér, az keresse meg..:)

11 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Hú ezt a mélyvöröst én is szeretem, lélekbeli alteregóm tuti ilyennel született. Sok sikert a kísérletezéshez :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Ezt ki fogom próbálni, tök jó lett! :o)

szepyke írta...

Édeskonyha, nekem ez a mélyvörös a szívszerelmem... Én voltam ilyen vörös évekig és most is az leszek, már holnaptól... rövidebb hajjal...:)))

Illéskrisz Konyhája, ugye? Szerintem is tök jó. Van fazonja, pont elfér, hogy olyan tépett, tök egyszerűnek látszik a képen... Ha megcsináltad, majd azért te is mesélj róla... én holnapra már hozom a tapasztalatokat...:O

Vikvi írta...

Nagyon klassz színe van, nagyon tetszik. Valami hasonlót tervezek legközelebbre, de most egy viola színűvel próbálkoztam aminek elvileg kicsit lilás árnyalata kéne hogy legyen mikor rávetül a fény. De ehelyett egész vöröses hatása van. Na de a lényeg hogy jól áll. Sok sikert :)

trollanyu írta...

Megvárom míg kipróbáljátok előttem:) Magam vágom a hajam én is, mert itt egy normál hajvágás olyan 40.000 ft-nál kezdődik, annyit nem fogok érte fizetni. De jónak tűnik ez a módszer, kíváncsi vagyok:)Az én hajam is ilyen vörös:)

szepyke írta...

Jelentem, tökéletesen működik!
Tök egyszerű, tök egyenesre lehet vágni a hajat. Tök jó!:)

Latsia írta...

Én láttalak (ugyan nem kibontott) mélyvörössel és tényleg nagyon jól áll! Ez a vágás meg... ha bejött, akkor ma nyertesként mehetsz az ágyikódba!:-) Gratulálok!!

szepyke írta...

Latsia, köszönöm, nagyon kedves vagy!:))) Most még sokkal, sokkal szebb leszek!:))))) Tündér vagy!:)

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Kb. 15 évig festettem vörösre, mert imádtam. Mivel majdnem teljesen ősz vagyok, anyukám is fiatalon őszült meg, visszafestettem szőkére. Így ha hülyeséget csinálok a munkahelyemen van mire fogni:-)))

Muskátli Büfé írta...

Jó ideje csatlakoztam már én is a festettek tááborához. Egy ideig melír ment, de néhány éve Párizsban voltam és egy melírozott hajú nőt sem láttam, úgyhogy első utam a fodrászhoz vezetett, hogy kérem az eredeti gesztenyebarnámat vissza vörös felhangokkal. Majdnem olyan most, mint régen (elég jó régen) volt. Gyáva nyúl vagyok, enyenlőre maradok a fodrásznál ... Hajrá Szepy, bátor és ügyes vagy!! Ági

szepyke írta...

Gesztenye, én is mindig azt mondom, hogy ne várjanak tőlem sokat alapban szőke vagyok...:)))

Muskátli Büfé, én soha nem voltam melírozott, nekem az soha nem tetszett. A festéstől nem kell félni, ezekkel a mostani festékekkel nagyon könnyű dolgozni..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...