2012. június 4., hétfő

Citromos-zöldborsós csirkemell



Ez az étel nagyon gyorsan elkészül, így ideális gyors vacsorának vagy ebédnek. Valójában négy hozzávalóból és pár fűszerből áll, mégis remek fogás lehet akár a hétvégi ebédnél, könnyű vacsoránál. A tészta elhagyható, helyette a főtt répa is tökéletes hozzá. 


Citromos-zöldborsós csirkemell


Hozzávalók 2 személyre

30-40 dkg csirkemellfilé
20-30 dkg zöldborsó
3 dl tejszín
1/2 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál olaj
1 evőkanál majoránna
bors
a tálaláshoz:
főtt tészta
1/2 citrom reszelt héja
citromgerezd

A húst megmossuk, két lapos szeletre vágjuk, majd az olajon átsütjük. Amikor kifehéredett, hozzáadjuk a zöldborsót, és felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal, és fedő alatt puhára pároljuk.
Tálaláskor megszórjuk a reszelt citromhéjjal, frissen darált borsot hintünk rá, és  citromgerezdet teszünk mellé. Főtt tésztát kínálunk hozzá.


Lehetőleg biocitrom héját használjuk, ha nem tudunk ilyet szerezni, akkor a citromot meleg víz alatt kefével alaposan sikáljuk meg.



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Finom lehetett. Elviszem a recit, még sosem készítettem citromos husit. És amíg Te főzöcskéztél, én tudod hol voltam? Igen, a Balatonon. A szél erősen, melegen fújt, csapkodta a hullámokat, a víz ezer színben játszott és a bátrak már bemerészkedtek fürdeni is. Gyönyörűséges volt! Gondoltam Rád :)
Ranja

szepyke írta...

Ranja, nem fogod megbánni. Friss lesz tőle az étel, bár ez így hülyén hangzik, de mégis...:)
Ééééés, már idén voltam a nagy vízben... igaz, még csak a lábam lógattam bele, de már bejelentkeztem nála...:) Iszonyatosan irigy vagyok, mert most a hétvégén nem voltunk... és elhiszem, hogy gyönyörű volt, mert mindig az. Szerencsések vagyunk, hogy itt van nekünk...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...