2010. április 23., péntek

Dagasztás nélküli kenyér "levescsészének" sütve


Tény, ami tény, nekem nagyon bejön ez a kenyér. Az, hogy este összekeverem, majd másnap reggel kisütöm, vagy reggel összekeverem, majd este kisütöm, a kettő között közel sem kell menni hozzá, igazán kényelmessé teszi a készítését. Hála érte Latsianak, aki anno lefordította és elénk tárta. 

Most "cipónak" készítettem el, egy leves csészéjeként került terítékre. 


A recept ITT megtalálható. Annyiban változott a sütése, hogy az adagot négy felé vettem. Egy-egy adagot beletettem a képeken látható üveg soufflé formába, ami kicsivel nagyobb, mint egy normál soufflé forma. Levestányérként egy adaghoz éppen elég, hiszen ahogy kiszélesedik a szája, szép nagy, kb egy ökölnyi cipó sült meg benne. 

A képen látszik, hogy az alja is teljesen átsült. Mindenhol pirosra sült, a teteje ropogós lett.
Egy lábasba tettem a négy formát, és először fedővel, majd fedő nélkül sütöttem őket. Nem melegítettem elő semmit, csak a sütőt gyújtottam be előtte kb öt perccel.


Viszonyításként, hogy melyik forma mekkora.


És majd mutatom a levest is, illetve, hogy hogy néznek ki együtt.




10 megjegyzés:

Kata írta...

De ügyi vagy!

Bianka írta...

Nagyon szépek lettek, és valóban milyen jól megsült az alja is. Jöhetne felénk is egy, mert nem vettem kenyeret :)))

Felhőlány írta...

Milyen kis helyesek lettek! Szerelmese vagyok ennek a kenyérfélének én is... :))

á la carte kulinaria írta...

Én is imádom ezt a tipusú kenyeret! Az íze is isteni, de hogy milyen gyorsan kész van....

Nyuci írta...

Ez nagyon jó ötlet! Én is szeretem ezt a kenyeret és ilyen formám is van! Eszembe nem jutott volna, köszi!

szepyke írta...

Kata, dehogy. Csak próbálkozom!:)

Bianka, küüüüüüüüüüldöm!:) És tényleg nagyon jól átsült!

Felhőlány, szerintem is pazar kis dolog!:)

Á la carte, igen, és milyen sokoldalú!:)

Kisanyo, nagyon szívesen!:)

Andi/cuki írta...

Most már csak forma kéne,mert nagyon szuper ötlet ilyet sütni a leveshez. Szívesen kanalaznám!:-))

szepyke írta...

Andi, szerintem még egy bögrében is megsüthető. Ami mázas, az elvileg ki van égetve, tehát bírnia kell a sütőt. Elvileg...De lehet, hogy rosszul tudom...

Beni Rupi írta...

Ez csodajó ötlet, nagyon tetszik! Szinte a számban érzem az ízét:) Beni

szepyke írta...

Beni, akkor tessék gyorsan elkészíteni!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...