2010. április 18., vasárnap

Naná, hogy Nigella is hülyeségeket beszél néha...


Ez itt a képen, ha valaki nem ismerné fel kedves hölgyeim és uraim a mi, azaz a magyarok kedvence!

Bizonyám! 

Én bevallom, még soha a büdös életben nem ettem ilyet, és ha nem látom Nigella műsorát, majd nem keresek rá, hogy most akkor mi is van, akkor nem értesülök róla, hogy ez a valami a mi nagy kedvencünk, tehát, az enyém is...

A kép, és a hozzá tartozó recept ITT megtalálható.  A film megtalálható ITT.

Ez egyébként nem most volt a tévében, de ismét láttam valami olyat, amitől felröhögtem. 

Mert Nigella, a drága (akit egyébként imádok, és még ezt is elnézem neki!) bemutatta a körözöttet, ami szerinte valahonnan Közép-Európából ered.

Eddig még nem is volt gond, illetve csak csendben figyeltem...

Majd jött a "recept" és az elkészítés, és szepy leesett a kanapéról a röhögéstől...

Mert, ha valaki nem tudná, a körözött így áll össze, legalábbis Nigella ezzel hülyíti a jónépet:
  • liptói túró, azaz Brindza, vagy egyszerűbb nevén juhtúró (bár értem, hogy miért hívta liptóinak, gondolom az angolok ettől elhasaltak, hogy huuuuuh, milyen egzotikus! wow!)
  • krémsajt (nem hinném, hogy a camping sajtra gondolt, bár ez is lehet...)
  • bors
  • egész köménymag (utálom az egész köménymagot, pfúj!)
  • mustár (mert mustár mindenbe kell!)
  • őrölt pirospaprika (öröm és boldogság, hogy ez is került bele...)
  • kapribogyó (kapribogyó??? Nigella, drágám, normális vagy?)
  • és a hab a tortán... "miniubi" feldarabolva, bár itt elmondta, hogy lehet nagy is az uborka, úgyis összedarabolja majd egy fűszeraprítóval nekiállt trancsírozni az uborkát...
Jah, és mindezt összekevertette az Istenként tisztel KitchenAid robottal, nem ám villával, ahogy mondjuk én szoktam, nem ő, robottal dolgoztatta össze...
Elmondta, hogy ez is olyan, mint bármi, hogy ízlés kérdése mi kerül bele... Ezt a mustár hozzáadásakor említette... 

Aztán elmondta, hogy aki nem evett még ilyet, az még nem is élt igazán...

Majd belekanalazta egy műanyagba, amit előtte folpackkal bélelt, majd beborította  a folpackkal, és rátett egy konzervdobozt, hogy az összenyomja és formára dermedjen... Mert úgy szép! Bizony!

Hát, igen.. Naná, hogy Nigella is összehord minden baromságot...

Csak Ő messze van, és messziről jött ember...

De elég a beszédből, megyek a piacra, veszek fekete cseresznyét, és csinálok belőle lekvárt, hogy végre meg tudjam enni reggelire az igazi magyar csemegét, a feketekenyeres szendvicset, ami a miénk, és bárhol is az igazság, a nagyvilágban ahányan látták ezt az adást, meg vannak győződve róla, hogy ez így van... 

Remélem, hogy náluk is van Internet, hogy legalább azt meg tudják nézni, ha érdekli őket, hogy kik is azok a magyarok??? 

Ha majd így tesznek, én itt leszek és innen integetek, hogy helloooooo, mi itt vagyunk fehér emberek, és nem eszünk ilyen baromságot, mert ott van nekünk reggelire a jó kis körözött, persze, az sem úgy, ahogy ti azt gondoljátok, de sebaj, mi meg azt hisszük rólatok, hogy ott mindig esik, és savanyúak vagytok, mint a citrom... 

És azért ide is bemásolom a filmet, biztos, ami biztos... 

31 megjegyzés:

Dög írta...

úgy szeretek Nálad időzni, mindig jókedvre derítesz. :D És még a magyarok kedvencét is megkívántam :)Bár lehet, hogy ezzel a tévedésével fogja elérni, hogy a magyarok kipróbálják a receptet, és mindenki rájön, hogy hú, hát ez tényleg finom, és a végén tényleg a "miénk" lesz. :D

GasztroRéka írta...

Nekem sokszor van olyan érzésem,hogy amikor mi készítünk külföldi ételt,az is olyan lehet,mint Nigella körözöttje.
Lehet az indiaiak is jót röhögnének/égnek állnak a hajuk az én vörös lencse levesemtől. Ugyanakkor egy közszereplőtől elvárná az ember,hogy felkészült legyen...:) Különben én nem rég rátaláltam egy olyan Amerikában élő szerb blogjára aki magyar ételeket is közzé teszt,és a blogjának Palachinka néven. Nem hiszem,hogy Vajdasági magyar lenne mert szerbül és angolul ír,és a kommentek is így érkeznek. Érdekes,hogy népszerűsíti a magyar konyhát.

tökmagi írta...

Nahát most én is jót nevettem veled együtt.:))Mustárt még soha sem raktam bele.uborkát meg max a tetejére rakom.
Angolokkal 1x etetnénk meg a mi kajánkat 3 napig fognák a gyomrukat.:)

Lilla írta...

hehe a palachinkát én is megtaláltam :-)

Moha írta...

Ezen már Limarával is jót nevettünk, a feketekenyér,krémsajt és cseresznyelekvár,mint a magyarok kedvence:) Egyébként meg nem rossz,próbáld ki!

szepyke írta...

Dög, rendben, ahogy befőzöm ezt a lekvárt, keresek hozzá ilyen fekete kenyeret is...:))))

GasztroRéka, én is pont erre gondoltam, amikor ezt az egészet leírtam. Pont, ahogy írtad! Ha amit mi főzünk, mint kínai, indiai, attól az adott népnek égnek állna minden haja szála...:)))

Tökmagi, és kapribogyót??? Én azt még soha nem is ettem....:))))

Lilla, és reggelire ilyet ettél, mesélj?:)

Moha, igyekszem!:)

Bianka írta...

Szepy, megint hoztad a formád. Nagyon jó olvasni ;)

Esküszöm, szerintem a kínai kajáimon röhögne így egy igazi keleti

Garffyka írta...

Hehehe.
Ahány ház, annyi szokás, nálunk pl nem liptói, de juhtúró, meg kerül bele tehéntúró is, és őrölt köménymag, meg zöldhagyma zöldje és mivel most már "nyílik" a kiskertben, hát friss tavaszi zöldfokhagyma is lesz benne :)
De kapribogyó az nem :)

A krémtúró cseresznyelekvárral nem is rossz ötlet, igaz, ennyire a palacsinta vagy a briós is lehet "spéci" magyar reggeli :)

Ahogy írod, a mi féle kínai vagy indiai vagy thai ételeken meg a világ azon részén gurulnak a nevetéstől :)

Unknown írta...

Kukkants majd be hozzám ;)

Felhőlány írta...

Egy kicsit furcsán néz ki a képen, de én bevállalós vagyok, megkóstolnám... Bár igazság szerint inkább kenném palacsintára mint kenyérre... :))

A kőrözött pedig tényleg úgy működik, ahogy Garffyka is írja, ahány ház, annyi szokás. Ismerek olyant, akinek csak tehéntúróból készülhet a kőrözött, másnál juhtúróból, van ahol fele-fele arányban... Ízlés kérdése...
Kapribogyóval még én sem próbáltam... :)

endivia írta...

Mi mindig teszünk bele egy kis mustárt... Most szégyeljem magam? Meg tejfölt is. De kapribogyót nem. :)

Praliné Zsuzsi írta...

Úgy látszik, én egész életemben magyartalan körözöttet ettem! Ugyanis amióta az eszemet tudom, az édesanyám kapribogyóval készíti, és nekem az az IGAZI körözött. Most én is naaaagyon szégyenkezem... :)

Névtelen írta...

Nem kéne Nigellát ezért a kapriért ennyire fikázni,ugyanis mi is liptóiból,kaprival,krémsajt,vaj, és egy kis sörrel készítjük,továbbá teszünk bele mustárt és nagyon szeretjük benne az egész köménymagot,aminálunk nem pfúúj...Egyáltalán nem idegen tőle a miniubi sem.Még mindig sokkal jobb,mint a tehéntúró összekeverve tejföllel és pirospaprikával .Egyébiránt a körözött elnevezés egy régi vendéglátós dolog,mert régen,normálisan úgy tálalták,hogy középen volt a juhtúró kupac,aztán körbe volt rakva a szükséges dolgokkal,amit a vendég maga állított össze magának.Ehhez jött a jóféle kenyér,friss zöldhagyma.
Azzal mi bajod,hogy dobozba tette?

Névtelen írta...

Ja,és melleswleg hangsúlyozza,hogy az "általam magyarosnak GONDOLT" szendvics,és hogy sohasem járt Magyarországon.
De legalább ma nem kellett gondolkodnod,miről írj...

Kati írta...

Öcsém facsiga,mekkora mákod van neked hogy Szepy mindennap ír és így nem kell szegény családtagjaidnak hallgatni a kis tenyérbemászó hülyeségeidet...csak azt nem értem hogyha ennyire nem bírod a csajt a f..ér' jársz ide gyanítom mindennap???...
Nyomoronc lelkületűek tűnés innen a p..ába....

szepyke írta...

Bianka, örülök! Legalább jót röhögtünk ebben a pompás időben!:))

Garffyka, igen, valahogy így. Ő azt gondolja, hogy ez nagyon magyaros, én meg azt gondolom, hogy az angolok egy teáscsészével a nyakukban élnek...:))) (nah, persze, mielőtt belekötne valaki, ennyire nem vagyok hülye, csak csinálom...:)

Juhász Andrea, megyek már és köszönöm!:)))

Felhőlány, persze, minden ízlés kérdése. Én jó darabosan szeretem a hagymát, más lereszeli. Mustárt eszembe nem jutna tenni bele, de lehet, hogy legközelebb kipróbálom... Így szép az élet, hogy ennyire különbözünk egymástól!:))

Endivia, miattam ne. Inkább örüljünk, hogy Nigella hírünket vitte...

Zsuzsanna, szerintem ne tedd. Inkább poén, mint leszólás ez az egész. Én jót röhögtem rajta...

Névtelen, már a másik bejegyzésnél is írtam, hogy szánalmas vagy. Rettenet lehet humor nélkül élni az életed, te szerencsétlen kis senki...

Kati, nagyon köszönöm, hogy megvédtél, sajnos nem szabad az ilyenek szintjére lesüllyedni. Jellemzően annyi esze nincs, hogy kitaláljon magának egy álnevet, ezért maradt a névtelenségben. Szánalmas és szerencsétlen egyben, mert annyi humorérzékkel sem rendelkezik, mint egy körberágott almacsutka...:)

Anazar írta...

Jeeez, a keprol meg voltam gyozodve, hogy sutemeny, es nem ertettem, hogy passzol a bejegyzeshez,deeeeeee a kommenteknel VEGRE felvilagosodtam =D

A kremsajt-lakvar kombnaciot me'g nem kostolgattam, de a kremsajt fekete kenyer megallja a helyet, sot! [a kremsajt itt nem camping sajt!, inkabb a vajkremhez hasonlitanam].

Egyekben a sajt-lekvar kombinacio sem rossz, sot!, Cheddar blueberry-vel kulonosen jo izkombinacio, naraccsal nem ennem, de akar malna, akar afonya, johet!

Magaba a sajtba is kerulnek gyumolcsdarabok, apricot, cranbery pl.

szepyke írta...

Jaj, azt meg majdnem elfelejtettem kedves névtelen, hogy köszi, hogy itt voltál, növelted az oldal letöltéseinek a számát. Nem mintha ez engem érdekelne, csak jó, ha tudod, hogy ezzel is népszerűsítettél!
Köszönet érte! És figyelj, integetek:

sziiiiiiiiiiiiiiiiiia!:)

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

Szia! NAgyon tetszik a blogod, a véleménynyilvánításod:)! A feketecseresznyés szendvicsen én is jót nevettem, a körözött viszont szerintem nem akkora melléfogás. Az én régi szakácskönyveimben is juhtúrót ír az eredeti recept, a tehéntúrós változat ehhez képest már engedménynek számít, ha juhtúró nem lenne otthon:) És a túró alapanyagon kívül amúgy tényleg igaz, hogy ahogy a húslevesbe, ebbe is minden háztartásban mást tesznek, főleg színes skálát kínál a határontúli magyar konyha, ami ötvözi a magyaros, és az adott ország ízvilágát..... az uborkát az én receptjeim a tetejére, díszítésnek írják, de ez részletkérdés:) A kapribogyó viszont tényleg nem lehet túl gyakori a házi körözöttekben itt Magyarországon, de régen sokkal több ízesítőt hazsnáltunk mi is, még Mátyás idejében is, és csak a 20. században lettünk a só-bors-paprika konyhája, ami aztán ismét megváltozóban van, szerencsére. Amúgy az egészről F. Nagy Angéla receptjei jutottak eszembe, pl. a Lasagne, ami nála úgy kezdődik, hogy süssünk ki 12 db sós palacsintát:) Szóval Nigella még nem is tévedett ekkorát a körözöttel:)

Üdv: Márti

Praliné Zsuzsi írta...

Szerintem is vicces, főleg az, amikor kiderül, hogy nincs is egy igazi magyar körözött :) Én szabályosan meglepődtem, amikor Bereznay T. könyvében olvastam a körözött-receptet, és sehol se láttam a kapribogyót :)

Araniel írta...

Barátom a "magyar szendvics" miatt nem kedveli a hölgyeményt :D Ja meg ha azt mondja, hogy rusztikus :D Nem baj, én akkor is imádom, mégha néha hülyeségeket is beszél. Jó ránézni erre a nőre, ahogy szeret enni, ahogy készíti az ételeket.

Kati írta...

Az a jó az ilyen kommentekben mint Névtelenke esetében is hogy aki állítja h ő aztán ide sose többet még ha neki fizetnek se..na tökziher h az sunnyog vissza leghamarabb.Leginkább h lásson reakciót.
Nem azzal van a gond ha vki kritizál,a baj az ha ezt sorozatba egy blogra terjeszti ki mert sárga az irigységtől h az ő stílusa mégcsak köszönöviszonyba sincs az általa fikázott de titokban csodált személlyel.ÉS ha ehhez még felsőbbrendűség és nagypályázás is társul...na az már veszélyes mezsgye,de nyilván tudja ezt a privát életéből,azért nincs túlsok ember körülötte.
Mondom én:nyomorult lelkűletüek...húzás elfele.
Éljen Szepy a megmondóember:)

L.Krisztina írta...

Hű ha Szepy! Kicsit nem figyelek és milyen parázs viták alakulnak:)

Hát a körözött az egy érdekes történet nálunk külön készül juhtúrós , és tehéntúrós is mert ki ezt ki azt szereti, én járok jól mert én mind a kettőt :) és én reszelem a hagymát, és hát igen én vegyesen teszek még bele őrölt és darabos köményt, én imádom amikor a fogam alatt roppan :) és én mustárt is szoktam beletenni:)))

Mit szólnál, ha kitűznél egy napot és akkor aki szeretné feltenné a saját körözött receptjét, szerintem igen sokszínű lenne, ahogy olvasgattam a megjegyzéseket.Hát ahány ház annyi szokás.

Azt a másik szendvicset kipróbálom szezonban :)

Nigella járt Magyaro. amikor az őseit kutatta.

trinity írta...

Ajajjjjjj-Szepykém, látom zajlik az élet mint mindig :)
Az ominózus körözöttes filmet nem most adták először, már láttam pár hónapja. Én is elcsodálkoztam a kapribogyón. Nem mondom, lehet hogy jó, de én sem teszek bele. De fellépek az egész kömény védelmében-szeretem :D A névtelenek meg míly szépen szinesítik a blogokat :DDDD

judit.6 írta...

Szepyke: ismét nagyon jót röhögtem. azt a feketekenyeres izét én nem vállalnám be, akármennyire is magyaros. :) :)
A kőrözött nálunk tehéntúró, (a juhot meg sem eszem, semmiylen formában), s bezony kell bele tejföl, mert én úúúúgy szeretem, és pirospaprika, hog yne legyen sápadt. :) éééés hagyma! lila. és mehet bele eg ykis egész köménymag is.
Anyósom vajjal csinálja. Szóval tényleg ahány ház annyi.... no de a kapribogyó az nálam még mindig nem okés. :)
Jó nálad, csak légyszike szüntesd meg a névtelen beírási lehetőséget. Olyan rossz szájízt hagynak bennem. :(
Ha esetleg olvasod. :) Dugig a mélyhűtőm fagyasztott meggyel, meggyes süti kéne de valami pofonegyszerű, nem időigényes, csak összekavar, bevág a sütőbe. (miután kiszedtem a macit a kutyát, meg az Ádit. :) ha megszánsz, köszike. :)

Praliné Zsuzsi írta...

Na, megihletett a post végül, és körözöttet vacsoráztam - ja, kapribogyóval és juhtúróval :D Jó, hogy eszembe juttattad, milyen régen ettem!

duende írta...

A körözött nálam is juhtúróból készül. Szomszédasszonyom tesz bele mustárt is, barna sört is és én is teszek bele ha van itthon kaprit is. Nigella körözöttje szerintem teljesen rendben van, mert valóban minden háziasszony kicsit másképpen készíti.
A kömény pedig szerintem a körözött legalapvetőbb fűszere.

Az a szendvics már más tészta... :))

Hajni írta...

És vannak magyar ősei?

szepyke írta...

Márti, igen valahogy úgy lehet ez, ahogy sokan írták, hogy a kínaiak, az indiaiak fetrengenének a röhögéstől, hogy mit eszünk mi, amire azt mondjuk, kínai, indiai..:))
És látod a kapribogyót is sokan használják. Nekem egyébként tetszett ez az egész, mert legalább tudja, hogy van olyan, hogy Magyarország. Ami szerintem extra..:)))

Zsuzsanna, ez tényleg így van. Én meg akkor nézek furcsán, amikor folyósra csinálják, mert az úgy jó, hogy jó darabos, vastagon, magasan meg lehet vele pakolni a kenyeret!:)

Araniel, nah igen. Amikor a film végén kimegy a spájzba, majd ott beleeszik valamibe, azokat nagyon szeretem. :)

Kati, köszönöm, nagyon kedves vagy! Elvettem a névtelen kommentelés lehetőségét, és az utolsó két-három kommentet töröltem. Most örjönghet a monitor előtt, mert itt van, ezt én is pontosan tudom... Sajnos mostantól máshova kell járnia hisztizni...:)

L.Krisztina, nem akarom én a jónépre erőszakolni magam. A gasztroblog világ olyan megosztott, a fenének van kedve ezzel foglalkozni. Ezek a névtelen kommentelők is valamelyik "másik" oldalról jönnek. Eddig. Mostantól erre nincs lehetőségük.
Jah, és tényleg járt Magyarországon? Akkor ez azután lehetett, amikor ez a műsor volt?

Trinity, nah igen... De látod, sokan tesznek bele kapribogyót, mondjuk, nem gondoltam volna, az tény!:)

Judit.6, itt van egy ilyen süti, nemrég tettem fel. Ha nem szereted, hagyd ki a mákot, és a zselatint is nyugodtan lehagyhatod róla. A meggy levét öntsd rá a zselatinos lé helyett:
http://szepsegtar.blogspot.com/2010/04/meggyes-makos-torta.html
és megszüntettem a névtelenül kommentelés lehetőségét! Ha ez a süti nem jó, szólj, keresek másikat! Ja, és mehet simán tepsibe is, nem kell flancolni, csak ezt húsvétra csináltam, azért van koszrú formában!:))

Zsuzsanna, már nem éltem hiába!:)))

Duende, barna sört??? Miiiiiiiii? A köménnyel nincs is gond, de hogy egészben brrrr, bár én nem teszek bele. Az a szendvics meg azért furcsa, mert az ilyen fekete kenyerek savanyúak, és ahhoz a lekvár, meg a sajtkrém? Hát, mondjuk, egy próbát megér, ha már a "miénk"..:))

Notte, sajnos nem tudom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...