2010. április 26., hétfő

Tojáskrém


A tojáskrém valami olyasmi, amiből nincs az a mennyiség, amit a társaság ne tudna két perc alatt tökéletesen elpusztítani.

Nem tudom, hogy mi a titka. Valószínűleg az, hogy az ember viszonylag ritkán áll neki, mert bár hihetetlen egyszerű, bevallom, én utálom azt a minimum 10 tojást megpucolni, ami kell hozzá. Jah, és ha már tisztességes adagot szeretnénk, a 10 tojás, ennek a legalja, mert mint írtam, hihetetlenül gyorsan bekebelezi a nép...

Ez is valami olyasmi, mint a körözött. Ahány ház, annyi szokás. Készül hagymával, hagyma nélkül. Krémesen, darabosan, és még sorolhatnám...

Az én verzióm:

Tojáskrém 

Hozzávalók:
  • 10 db keményre főtt tojás
  • vaj
  • mustár
  • bors
  • hagyma (lilahagymával nagyon mutatós, de sima vöröshagymával is finom!)
  • tejföl



A hozzávalókból a tojást (amit előzőleg keményre főztem, megpucoltam, megmostam, leszárítottam) egy villával összetöröm. Maradhatnak benne darabok, sőt, maradjanak benne darabok! Mehet bele az apróra vágott hagyma, a vaj, a tejföl, a mustár, só, bors. Jól elkeverjük, és egy szelet kenyérrel azonnal megeszünk belőle egy adagot, így biztosítva, hogy amíg mi "fordulunk" egyet, ne járjunk úgy, hogy már nem jut...


Láttam már teljesen krémesre kikevertet, amit botmixerrel pürésítettek. Ettem már olyat, amibe kevés kurkumát is kevertek, csak a színéért, vagy olyat, amiben apróra vágott paradicsom is volt, mondjuk abból nem ettem. Én szeretem, ha van benne hagyma, és szeretem, ha darabos, nem krémes.  

Ez az étel is olyan, amiben egyetlen biztos pont van a hozzávalókban, a tojás. Innentől szabad a pálya....


Ha valaki kedvet érez hozzá, kérem, hogy tegye közzé a saját verzióját is!


19 megjegyzés:

Anikó írta...

Én is pár napja tettem fel az én verzióimat, mindenben egyetértek veled, isteni finomak, rengeteget lehet enni belőlük. Úgy látszik a tavaszi zöldek meghozzák a "rákívánkozást" ezekre a szendvicskrémekre.:)))

á la carte kulinaria írta...

Ez valami nagyon hasonló, mint anyukám szendvicskréme, csak mi melegen esszük : )
http://alacarte-kulinaria.blogspot.com/2010/04/melegszendicskrem-tojasbol-sonkabol.html
Íme az én verzióm.

Bianka írta...

De rég vágyom egy jó tojáskrémre. Csak egy katonával kérhetek

Niki írta...

Én vaj helyett mascarponéval,és tejföl helyett,majonézzel készítem:)Most hogy eszembe jutattad,meg van oldva a vacsora problémája...erős paprikával,hónapos retekkel,paradicsommal...hmmmmm;oDDDD

Zsazsa írta...

Valamikor réges-régen én is feltettem a tojáspástétomot.( nálunk így hívják)
http://fozzunkvalamit.blogspot.com/2009/07/tojaspastetom.html
most, hogy eszembe jutattad megyek is teszem fel főni a tojásokat. :)

Jucy írta...

Holnap ezt csinálok uzsonnára! :D

Adri írta...

De rég ettem!
Látom Mindenki másképp készíti picit. Én pl. mustár helyett majonézzel. :)

Csibe írta...

Imádom! Hoztam a kenyérkémet :)
Nálam is szerepel, ...hasonló, mint a tiéd.

Felhőlány írta...

De szépek ezek a fotók! :) Néhány hete én is tettem fel egyet a blogra. Igazából nálam ad-hoc jellegű, hogy mi kerül bele... :) Én pld. nagylyukú reszelőn reszelem le a tojásokat, így sem nem darabos, sem nem krémes... :))

DebiGabi írta...

Egyik nagy-nagy kedvencem, viszonylag sűrűn szoktam is készíteni egy gyors kis hétköznapi vacsinak:)))
Szinte teljesen ugyanígy készítem, csak a tejfölt nem szoktam bele tenni:D
http://szekimama.blogspot.com/2009/06/tojaskrem-piritossal.html

Névtelen írta...

3 napig nem vagyok netközelben és mennyit írtál... :D
Szeretem a tojáskrémet, meg úgy egészében a tojásos dolgokat. És ez majdnem ugyanolyan, mint amilyet én szoktam :)

belgasagok írta...

hármas alá:) én a zsidótojást szeretem:)

judit.6 írta...

No, akkor a holnapi vacsi megoldva. :) mondjuk én krémesebben szeretem, de most ezt is kipróbálom. úgyis rengeteg tojás van itthon... 8szerdán készítem a meggyes sütit is. :)

egycsipet írta...

Fincsi így is, úgy is. :)) Én nem szoktam sehogy. :O

Liza írta...

Bevallom,még én sem készítettem. Itt az alkalom illetve recept ki is próbálom, mert biztos nagyon finom!!!

L.Krisztina írta...

Nagyon guszta! Imádom, hasonlóan készítem:))) Sok hagymával:)
Na ne mond, hogy ez is telefonos fotó:) Azt hiszem akkor a páromét el fogom csórni :)))))) !!!!

szepyke írta...

Anikó, ez még húsvétkor készült, de tény, hogy nagy kedvenc, csak ne kellene annyi tojást pucolni hozzá..:)))

Á la Carte, melegen??? Őgy még soha nem hallottam!:)

Bianka, gyere, gyere!:))

Niki, nah a Te verziód is Isteni lehet!:))

Demyke, szerintem már híre sincs a hétfőn készítettnek.. Ugye?:))

Jucy, milyen volt?:)

Adri, igen, tényleg rengeteg variációt olvastam eddig!:)))

Csibe, akkor falatozzunk!:)))

Felhőlány, köszönöm a képek nevében! És a reszelés is jó ötlet!:))

DebiGabi, akkor ha legközelebb készítesz, csak szólj, tudod, csak egy X van közöttünk (a kerületeink között)...:)))

Araniel, nem is írtam sokat!:))

Belgasagok, igenis, értettem. Leülök. A hármas alát miért kaptam? Nem lehetne legalább hármas? A zsidótojás milyen?

Judit.6 kíváncsian várom, hogy milyen lesz!:))

Egycsipet, de miért nem????

Liza, tényleg nem? Ez nálunk kötelező volt régebben, minden bulin, vagy összejövetelen...:)

L.Krisztina, de telefonos... Lusta vagyok elővenni a gépet, ez van. :))

Névtelen írta...

A zsidó tojás majdnem ilyen amúgy, én szoktam csinálni :)
ilyet: http://araniel.wordpress.com/2010/03/04/zsido-tojas/

szepyke írta...

Araniel, akkor lehet, hogy néha azt csinálok, és nem is tudok róla!:))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...