2009. május 6., szerda

Amit arra a bizonyos lakatlan szigetre vinnék...

Történt egy pár éve (2004. májusában), hogy bedobtak egy piros-fekete színnel nyomott reklámújságot. Ez az az áruház, ahol nem a hülyék vásárolnak... Tetszik érteni, remélem. Abban az időben hetente egyszer, általában vasárnap nagy baráti ebédek voltak nálunk. Általában 8-an 10-en voltunk. Én főztem (yes!), sütöttem (yes, yes!), ők ették (itt most az Ő részükről állhatna egy yes, de a nevükben nem nyilatkozhatok). Általában mindenki megelégedésére. Mivel ezen alkalmakkor én már előtte egy nappal előkészültem, mert ekkora mennyiségre, még az előkészítés is idő, gondoljunk csak a panírozásra kb 20 szelet húsnál, illetve, hogy mindenkinek jó legyen, legyen hozzá gomba, sajt, (meg a csillag az égről...) illetve, köret, leves, édesség... Tehát előkészültem. És általában minden második ilyen hétvége után az akkori konyhai robot ment a szervizbe... Mert kb 5 kiló krumplit habosra keverni - persze krumplinyomón való áttörés után - nem kis feladat. És az akkori konyhai robot, ami akkor a Nile, aztán később trükkösen az Elin névre hallgatott (gondolom, így lehetett nem adót fizetni Magyarországon..., bár nem vádaskodom persze, az tőlem messze áll... kb fél centinyire, na mindegy...) tehát, az akkor konyhai robot hetente felkereste a szervizt. Még jó, hogy nem volt messze a szervíz, és viszonylag korán nyitottak. Hétfőn reggel munkába menet beadtam a gépet, pénteken reggel munkába menet érte mentem. Olyan volt ez, mintha bentlakásosan a szervizbe járna hétközben, hétvégén pedig nálam állomásozna. Fogalmazhatok úgy is, hogy hétközben a szerviz wellness szolgáltatásait kellett igénybe vennie, hogy hétvégén teljesen felfrissülve álljon harcra készen a konyhámban. Nem magyarázom, éreztem, ez valahogy nem az, amit én egy konyhai robottól elvárok. Nem volt drága, kb 10-11 ezer körül lehetett, de a célnak pont nem felelt meg. Nem csak a krumpli kikeverésébe halt bele minden héten, de egy tejszín felverése is kétvállra fektette, hogy a többit ne is soroljam. És akkor jött az a bizonyos újság. Benne egy számomra kedvesen csengő márkanévvel, és egy kellően megnyerő összeállításban vásárolható szettel. A márka, ami egyébként meghatározza a konyhámat, a Bosch volt. Semmi flanc, fehér, nincsenek csillogó, villogó lámpácskák, nincs sok-sok színes gomb, nem kell egy Háború és béke hosszúságú leírást kiolvasni. Pont nekem való, mert ugyan vörös a hajam, de jelzem, ha lenne ideje lenőni szőke lennék. Ezt egyébként erősen titkolom. Van miért... khmmm. Na, mindegy.
Tehát, újság jött, én meg nem tétováztam, másnap kivágtattam Budaörsre. Megvettem és már a hazaérkezésekor szerelemre lobbantunk. Mert szép. Mert kicsi, de mindent tud. Mert teljesen használható, mert okos, és mert imádom, és mert ő is imád engem. Imád és ezt tudom, és imádom, és ezt ő is tudja. Kitettem a pultra és soha, soha, soha nem fogom eltenni. Mert ott a helye. Mert a legnagyobb segítség. Olyan kenyereket, kalácsokat, piskótákat, és olyan bármiket sütünk mi együtt, hogy csak na. Van, hogy egész nap megy, dagasztja a kalácsot, aztán a kenyeret, aztán felveri a tojáshabot, aztán összekeveri a kevert tésztát, és nem fárad. Nem ég le a motorja, csak berreg, berreg, és dolgozik. Ledarálja nekem a diót, a mandulát. Ledarál bármit, amit kérek tőle. Leturmixolja a banánt a tejbe ahogy a Zuram szereti, ledarálja a húst, a májat, a répát, egyszóval, mindent megcsinál helyettem, csak a konyhát nem takarítja ki, de azt nem is várom el tőle. A legjobb vétel volt. Akkor 49.999,- Ft volt. Kisebb infarktus volt megvenni, de nem nagyon érdekelt. (a másik ilyen, amikor szintén ebbe az áruházba véletlenül betértem egy mosogatógépért, mert az kell nekem, majd mivel nem fért el, teljesen szét kellett verni a konyhát... nah, akkor is többen néztek hülyének, mint normálisnak, de mindegy, így legalább végre leverethettem azt a ronda zöld csempét és ezt a gyönyörűséges csempét vehettem meg, ami most van a falon és a pulton, amit szerettem volna, szintén egy kisebb infarktus közepette, de ez is mindegy, nah!) Tehát a legjobb vétel volt. Ha holnap előről kezdhetném, soha nem vennék meg névtelen, erőtlen, tucat gépet. Megint ezt venném meg, ami jelenleg is az enyém. Rengeteg kiegészítőt lehet hozzá venni, így az évek alatt olyan konyhám lett, hogy nem érne váratlanul egy "mostazonnalsüssünkkinyomossütit", vagy egy "mostcsavarjunkki20kilócitromot" kérés. Sőt, más se.
Az én egyetlenem, mert a jót, azt reklámozni kell, tehát az én egyetlenem kb ezeket tudja:
  • Robosztusan erős, 550 W-os motor, mikroprocesszoros vezérléssel
  • 3 munkaállásba állítható multifunkciós hajtókar
  • 4 kapcsolási fokozat / kb. 25 – től 12.000 f/p – ig tartó fordulatszám-tartománnyal
  • Feldolgozókapa­citás: max. 1,5 kg száraz tésztaalap hozzávalókkal
  • Erős megterhelés mellett is fokozattartó
  • A multifunkciós kar lehajtásával helytakarékosan tárolható
  • Automatikus motorvédő kapcsoló túlterhelés ellen
  • Kábeltartó rekesz
És a legfontosabb, a neve: Bosch MUM 4655EU

34 megjegyzés:

Belly írta...

Szia!

Én épp most gondolkodok egy ilyen beszerzésén!Jó volt olvasni róla egy véleményt.

szepyke írta...

Egyetlenegy negatívumát tudom. Húsvétkor kb 10 kiló lisztből sütöttem kalácsokat. Akkor volt először, hogy kicsinek bizonyult a keverőtálja, mert kb egy kiló liszttel tud rendesen dolgozni, ha többel szeretnék, az nem fér el benne. De, és itt most megint megerősítem, hogy ez egy remek darab, az eltelt x év alatt ez egyszer jelentkezett, viszonylag ritkán süt az ember egy hadseregnek kalácsot, és mivel nem egy leégős típus, ezt is kiküszöböltem úgy, hogy négy részletben dagasztattam meg vele a tésztát. Ha gondolkodsz valami hasonlón, ezt mindenképpen ajánlom. Remek darab! Nézd meg a Bosch oldalán, hogy még mennyi mindent meg lehet hozzá venni kiegészítésként. Szinte mindent tud.

Brigitta írta...

Szia!
Nekem is pontosan ilyenem van,és csak imádni tudom.Már régen szemeztem vele,de tavasszal megvettem,nagyon kedvező áron.Azóta tudok igazi piskótát sütni.Dagasztottam is vele már,de erre a célra nekem jobb a kenyérsütőm.Ha nem lenne,bele is halnék nélküle nem élet az élet!:))
Csak bíztatni tudok mindenkit.Előtte vittem egyet vissza egy multiba,egy kisebb kategóriásat.10 tojit nem tudtam vele felverni,ugyanis nem ért az aljáig a habverő!!!!Na akkor berág,és kinéz,megvesz.Azóta meg szerelem a köbön!

szepyke írta...

Ugye, hogy ugye! Én is akkora sztár vagyok a kalácsaimmal, közben meg csak a gépnek köszönhetek mindent... Én biztos nem tudnék kézzel úgy dagasztani, mint ő. Jah, és a tejszínt sem verném fel soha...

Brigitta írta...

Ó,azért kell aki belepakol,meg beindítja,úgyhogy az ügyes kis gazda is jócskán beszámít ám!:)))
Én most egy 2.keverőtál vételén gondolkodom,jól jönne néha.Csak a megfelelő lelőhelyet kellee megtalálni,ahol az ára is elfogadható.

szepyke írta...

Nem a Boschnál a legolcsóbb? Vagy a viszonteladóknál jobb ára van? Hol nézted eddig?

Brigitta írta...

A neten E-bolt a neve a helynek.Meg érdeklődtem szervízben is,de ott 5e.körül mondták.Az E-ben már 2700-ért is van,kérdés mennyi a pköltség.

szepyke írta...

nézd: http://209.85.129.132/search?q=cache:Z7NNxq9XNNgJ:www.argep.hu/product_559257.html+muz4kr3&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

szepyke írta...

http://209.85.129.132/search?q=cache:SOK004GTDiUJ:www2.depo.hu/bosch/muz4kr3+muz4kr3&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Brigitta írta...

Az alsót nem lehet megnyitni.

szepyke írta...

nah, akkor egy másik:
http://www.dunadeta.hu/webshop/index.php?menu=listazas&termek_cikkszam_be=MUZ4KR3

Brigitta írta...

Ez jó,köszi majd átböngészem!:))

Brigitta írta...

Szia!
Visszatérek a kérdésre!
Rászánnám magam a 2.keverőtál vételére,de abban az áruházban ,amit ajánlottál Muz-tipushoz van tál.Az is jó,vagy a kisgészítők végül is mindkettő tipushoz megy?
Köszi!

szepyke írta...

Szia Brigitta!
Én innen vettem a cikkszámot, és így keresetem rá, hogy mi a tál cikkszáma, illetve itt fel van sorolva minden más kiegészítő is!

http://www.bosch-home.com/hu/termékek/kiskészülékek/ételelőkészítés/konyhai-robotgépek/MUM4655EU.html

Ez a Bosch oldaláról van, szerintem ennek jónak kell lennie, és szerintem, ha a cikkszámot beírod a google-ba,kidobja, hogy hol mennyiért lehet megvenni, megrendelni! Ha megvan, szólj légy szíves, mert engem is érdekel, sőt engem mostanában a fagyigépe, meg a késes aprítója is érdekel...

Brigitta írta...

Megtaláltam,köszi!
Viszont találtam egy oldalt,vagyis,ez már régebben megvan,megadom,ott sok tartozék van hozzá.Itt elég kedvező az ára.
Itt van a link,nézelődjél!:))
http://www.ebolt.hu/category2355-BOSCH-Tartozekok_kisgepekhez.html?submitfilter=1&Manufacturer=BOSCH

Brigitta írta...

Ja,és a múlt alkalommal fel akartama dunaf.várit hívni,de nem vették fel több napig sem.(:
Jó lenne,ha egy helyen laknánk,mert egy költségen el lehetne hozatni a cuccost:Brühühü:))

szepyke írta...

Hu, ez tényleg jó kis oldal! Holnap felhívom magát a Boscht és megkérdezem, hogy náluk mennyibe kerülnek ezek a mintaboltban, azt még várd meg, hátha...
Te rendelnéd, vagy érte is mennél?

Brigitta írta...

Ha tehetném mennék én,de nem pesti vagyok,Szeged mellett lakom.Végül is,ha postán hozatom 720ft-ért elhozzák.Nem olyan sok,ha azt nézzük,hogy a szervízben 5000-ért szerezték volna be.

szepyke írta...

Akkor is várjál vele, mert ha rendelni kell, akkor több ezer forintot szoktak elkérni érte. Holnap megkérdezem, mert nekem meg a fagyigép kellene nagyon, és hátha a Boschnál olcsóbb! Szóval, holnap jelentkezem!!!

Brigitta írta...

Szerencsére nekem mindenem van hozzá,aprítók,húsdaráló,csak kiegészítőnek jól jönne egy tálacska.Fagyigépet nem tervezem,mert nem vagyunk olyan sokan,hogy lenne értelme.Amit még néztem,a a paszírozó,de az van olyan jó kézi,egy évben 1x megteszi az is.
Ahol vettem Webáruház,tartozékokkal együtt 33e-rt adta,nagyon jó áron,és helyben volt,csak el kellett ugrani érte,bár ingyért is kihozták volna

Brigitta írta...

Rendben,holnap benézek Hozzád,jó éjt!És köszi!Szia!

Brigitta írta...

Szia!
No,sikerült valami?Én próbálom a másikat hívni,de nem veszik fel.

szepyke írta...

Nekem sem. Én a Boscht hívom, de automata beszélget velem... mégpedig, hogy valami olyasmit, hogy jelenleg nem dolgoznak... Hétfő van, munkanap, és 10:22...
Még próbálom!

Brigitta írta...

Hát ez jó!Azt hinné az ember,hogy hétőn indul a hét,de úgy látszik,nem mindenhol.(:

szepyke írta...

Én ma sem tudtam felhívni őket... És hiába lehet megadni a számomat, vissza sem hívnak..:(

Névtelen írta...

Szepyke, az Auchanban most mcm 4100-ast lehet venni akcióban, a tied mennyivel tud többet? Mit gondolsz, azt is érdemes megvenni? Köszi, Piroska

szepyke írta...

Piroska, összehasonlítva a kettőt: (http://www.bosch-home.com/hu/product-comparison.html?ps=MCM4100,MUM4655EU) kisebb, de erősebb gép... Mennyiért adják?
Tud ez habot verni, dagasztani?

Névtelen írta...

Azt írja, hogy multifunkciós kés és habverőkorong, cserélhető szeletelő betétek, mixerfeltét, dagasztóbetét, turmixkehely és cizrusprés is tartozik hozzá.

szepyke írta...

Akkor tud mindent, amit kell... Nem ismerem, de erősebb, mint az én gépem,mert ez 800W-os!

Mennyibe kerül?

Névtelen írta...

24.900 forint - itt: http://akcios-ujsag.auchan.hu/ meg is tudod nézni. A harmadikat nyisd meg, és a 36. oldalon van. Köszi!!!!

szepyke írta...

Az ára nagyon jó. Rákerestem, mindenhol drágább. Szerintem, ez egy jó vétel! A Bosch nekem eddig mindenben nagyon bejött!

Névtelen írta...

Én is erre jutottam, majd referálok : ) Köszönöm (ezt is jól Kifőzted ; )

szepyke írta...

Ok, majd írd meg, hogy milyen. Szerintem szeretni fogod. Én az enyémet imádom!:) Még mindig imádom...:)

Zsóka írta...

Ez fantasztikus mennyi jó dolog fűződik ehhez a csodálatos, és szép szerkezethez.Csak azért csatlakozom az előttem szólókhoz,ugyan is már nekem is van ilyen gyönyörűségem!:)))Most kaptam a nagyobbik fiaméktól karácsonyra, aminek nagyon őrültem.A szilveszteri sajtost ebben csináltam,fantasztikus hamar elkészült vele ez a csoda masinám!Majd a sikerélményeimrő még beszámolok nektek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...