2010. augusztus 24., kedd

Sorbet variációk -

Egy pár napja már volt sorbet a blogon, most jöjjön még három...

Ezek a receptek is a Kifőztükben jelentek meg. Egészen pontosan a 6. számban. Az újság letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról, természetesen, ingyenesen!

A sorbetekhez szükségünk van egy jól eltalált alaphoz, azaz egy sziruphoz. Mindig ezzel indítjuk a készítési folyamatot.

Hozzávalók 1 adag sorbet alaphoz
  • 40 dkg kristálycukor
  • 8 dl víz
A vizet a cukorral melegítjük, majd kb. 10 percig forraljuk. Közben a cukor és a víz összeolvad, besűrűsödik. Figyeljünk rá, hogy a szirup ne karamellizálódjon, mert elveszíti semleges fehéres, opálos színét. Ha kezdene barnulni, csökkentsük a lángot alatta. A folyamat végén sűrű, átlátszó szirupot kell kapnunk. Ez lesz a sorbetek alapja. 

PINA-COLADA SORBET

Hozzávalók
A hozzávalókat a kész alapba keverjük, majd kásásra fagyasztjuk. Ezt az állagot úgy kapjuk, hogy jól záródó dobozba öntjük, és a fagyasztóba téve, fél óránként egy villával átkavarva kifagyasztjuk. Tálaláskor ananász- vagy kókuszdarabokkal is díszíthetjük.

Tipp: ha felnőtt társaságnak készül ez a sorbet és van otthon, tegyünk hozzá két-három evőkanál fehér rumot vagy kókuszlikőrt. Remek hűsítő desszertet kapunk!



NARANCSOS SORBET

Hozzávalók
  • 1 adag sorbet alap
  • 2 dl narancslé
  • 1 narancs hártyáktól megfosztott, felaprított húsa 
Belekeverjük a kész alapba a hozzávalókat, majd kásásra fagyasztjuk. Tálaláskor narancsgerezdekkel vagy reszelt narancshéjjal megszórjuk. Ha van otthon cukrozott narancshéj, két evőkanálnyit tehetünk bele.

Tipp: ha felnőtt társaságnak készítjük, adjunk hozzá két-három evőkanál vodkát!



MEGGY-MÁK SORBET

Hozzávalók
  • 1 adag sorbet alap
  • 15 dkg meggy kimagozva, pürésítve
  • 1 evőkanál darált mák

Belekeverjük a kész alapba a mákot és a pürésített meggyet. Kásásra fagyasztjuk, majd tálaljuk.
Tálaláskor megszórhatjuk mákkal, adhatunk hozzá a pürésített meggyből is.



3 megjegyzés:

tökmagi írta...

Jaj hogy én mit láttam az egyik kedvenc pizzériámban.bountys gubát.
Kókusztejben voltak megáztatva a kiflik,kókuszreszelékkel megszórva,és csokiöntettel leöntve.Nagyon finom lehet.Azonnal te jutottál eszembe.:))

Csibe írta...

Itten vagyok, kérnék szépen!!!

szepyke írta...

Tökmagi, jesszus! Az állati finom lehet!:) Nekem is van diósguba "receptem", azt is imádom!:)))

Csibe, rögtön, rögtön!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...